Tips για "legato picking" high-gain σόλο ήχο?

Αλέξανδρος Ζήκας

Κουφη Λεοπαρδαλη

Dreaming of Ibanez Pia
Πόντοι
398
Για σόλο με high gain και με πρίμα πώς να αποφεύγουμε την έντονη πενιά για να ακουστεί λιγότερο? Ειδικά ψηλά στο μανίκι στις δύο λεπτότερες χορδές.
Ίσως αν βάλω compressor πριν το distortion?

Ή με λεπτομερές graphic eq? (Που έχω μόνο χοντρικά μπάσα, μεσαία, πρίμα στον ενισχυτή.).

Ίσως και με τύπο μαγνήτη? Έχω τον Duncan Distortion στην γέφυρα.
Ξέρω με τον '59 στο neck η πενιά είναι λιγότερη, αλλά θέλω να φτιάξω την πενιά συγκεκριμένα για τον Distortion στην γέφυρα, και πριμάτο με γκάζια ήχο και λιγότερο πενιά.

Τα φώτα σας.

Ένα compressor πριν (καλύτερα πριν, με high gain ) σίγουρα θα μειώσει το attack της πένας (αν καταλαβαίνω καλά, αυτό εννοείς) και θα κάνει το όλο παίξιμο πιο smooth, και νομίζω αυτό θες εφόσον αναφέρεσαι σε legato.

Δοκίμασε να πειράξεις λίγο τα μεσαία με ένα EQ μετά το gain stage , για τα πρίμα έχεις και tone knob στην κιθάρα, αν και νομίζω ότι τα θες για τον ήχο που λες.

Πάντως γενικότερα, το να αλλάξεις σε neck μαγνήτη όταν είσαι ψηλά στην ταστιερα, είναι… standard practice (Slash, hello! ) , δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγεις, εκτός εάν σου ρίχνει πολύ το volume, οπότε εκεί θα είχες θέμα mismatch μαγνητών.

Τα πρίμα του bridge μαγνήτη κανουν τεχνικές όπως legato, sweep picking, alternate picking (σε σολο) κτλ να είναι κάπως δυσκολότερες να ακουστούν ''καθαρά'' παρά το ότι ο κιθαρίστας ''κατέχει'' τον εν λόγω lick.

Eιναι σαν αυτές οι πριμοσυχνότητες να ''επιτίθονται'' και να ''ακυρώνουν'' κάποιες νότες από το να ακουστούν όσο καθαρά θα έπρεπε να ακουστούν.

Αντίθετα η ''βούτυρο'' αίσθηση ενός neck μαγνήτη κάνει τέτοια licks να ακουστούν πιο καθαρά.

Θα έλεγα να παίζεις με τον neck και να μην σε απασχολεί ντε και καλά να παίξεις το ίδιο με τον bridge, είναι θέμα τι σε βολεύει εσένα, ο Dave Murray πχ που έχει ένα αρκετά καλό λεγκάτο ζει μονίμως στον neck μαγνήτη (όταν σολάρει) ενώ ο Adrian Smith που δίνει πιο πολύ έμφαση στην μελωδία του σόλο παίζει και με bridge.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back