Κάποιοι θεωρούν vintage τα μηχανήματα άνω των 20 ετών, κάποιοι άνω των 25 ετών και κάποιοι άνω των 30 ετών.Ο ορος vintage , σημαίνει 30 έτη και πάνω, αυθεντικότητα, και καλη κατασταση .
Για παράδειγμα ένα πεταλάκι ή μία πεταλιέρα ή κάποιο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο 21 ετών μπορεί να θεωρηθεί vintage;
Για την αυθεντικότητά του και για την κατάστασή του το καταλαβαίνω.
Σαφώς, γι'αυτό και έγραψα (ηλικιακό) όριο.Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το πότε πρωτοφτιάχτηκε
30 έτη από την ημερομηνία κατασκευής ή από την ημερομηνία απόσυρσης;@Μανώλης Χναράκης
Το 30 έτη, νομίζω το έχουμε ξαναπεί, μπήκε σαν όριο γιατί υποτίθεται πως στα ετη αυτά αλλάζει η ανθρώπινη γενιά.
Κατασκευης30 έτη από την ημερομηνία κατασκευής ή από την ημερομηνία απόσυρσης;
Ώπα, δηλαδή αν ένα προϊόν συνεχίζει να το κατασκευάζει ο κατασκευαστής για 30 έτη, είναι vintage.Κατασκευης
Ώπα, δηλαδή αν ένα προϊόν συνεχίζει να το κατασκευάζει ο κατασκευαστής για 30 έτη, είναι vintage.
Αν και δεν μιλάμε για αυτοκίνητα, νομίζω πως το NIVA κατασκευαζόταν για περίπου 30 έτη.δεν υπάρχουν πλέον αυτοκίνητα που να κατασκευάζονται για 30 έτη.
Στα αυτοκινητα παιζει ρολο η ημερομηνια πρώτης αδειας κυκλοφοριας π.χ.Ώπα, δηλαδή αν ένα προϊόν συνεχίζει να το κατασκευάζει ο κατασκευαστής για 30 έτη, είναι vintage.
Οπότε δύο ακριβώς ίδια προϊόντα, αλλά με χρονολογική διαφορά μεταξύ τους, βάση του serial number, το πιό παλιό έχει την μεγαλύτερη αξία.Στα οργανα το έτος κατασκευης by serial number.
Αν υποτεθει ότι σε ολα τα αλλα ειναι ακριβως ίδια, ναι. (κατασταση κ.λ.π)Οπότε δύο ακριβώς ίδια προϊόντα, αλλά με χρονολογική διαφορά μεταξύ τους, βάση του serial number, το πιό παλιό έχει την μεγαλύτερη αξία.
Δηλαδη ενας commodore 64 του 1985, σε σχεση με έναν του 1990.....αν σε ΟΛΑ τα αλλα ειναι ίδιοι, μπορει και να χουν ενα 20 αρικο διαφορα...π.χ.LK είπε:Αν υποτεθει ότι σε ολα τα αλλα ειναι ακριβως ίδια, ναι. (κατασταση κ.λ.π)
Ατό δεν σημαίνει ότι η επιπλέον αξια αυτη θα είναι κατι το τρελο.....αλλα εξαρταται και απο το προιόν.
Η συζητηση ηρθε ΚΑΙ στα αυτοκινητα.Αν και δεν μιλάμε για αυτοκίνητα, νομίζω πως το NIVA κατασκευαζόταν για περίπου 30 έτη.
Ώπα, δηλαδή αν ένα προϊόν συνεχίζει να το κατασκευάζει ο κατασκευαστής για 30 έτη, είναι vintage.
Από τη στιγμή που υπάρχει κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει γι αυτό μικρή σημασία έχει τι πιστεύουμε οι υπόλοιποι