- Πόντοι
- 2,148
400 χρονια ειναι αυτα....
Δεν το κατάλαβες.
Η αντίστοιχη ερώτηση με το "τι σημαίνουν τα 5 ευρώ για σένα" που του έκανες, είναι το να σε ρωτήσει εκείνος το "τι σημαίνουν τα 5 ευρώ για σένα και δεν μου τα κόβεις? θα πάρεις ρύζι για γεμιστά ή εισητήρια για το λεωφορείο?".
Δεν θα σε έθιγε αυτό?
Συμφωνούμε, εγώ απλά σου λέω ότι είναι cultural element, δεν πρόκειται για τα λεφτά δηλαδή.
Λοιπον, το βάζεις 90 ε και γράφεις κάποιο από τα παρακατω:Πουλάω κάτι (α) σε άριστη κατάσταση, που καινούριο κοστίζει 98 ευρώ. Το δίνω 45. Mου γράφει κάποιος λέγοντας ότι δίνει 40. Το πουλάω;
Πουλάω κάτι άλλο (β), που κοστίζει 189 δολλάρια + μεταφορικά + δασμούς-διότι δεν κυκλοφορεί στην ΕΕ. Το δίνω 110 ευρώ, στο κουτί του. Μου γράφει κάποιος ότι το παίρνει, αν θέλω λέει, μεθαύριο, για 100. Το δίνω;
Για την ιστορία, και οι δυο πήραν τα αρχίδια μου.
Τον πρώτο, τον ρώτησα τι αντιπροσωπεύουν για εκείνον τα 5 ευρώ. Δυο τυρόπιτες; Τρια πακέτα ρύζι; Με είπε απαράδεκτο και του ζήτησα να μη με ξαναενοχλήσει ποτέ. Τελικά το πούλησα όμως για 40 ευρώ επειδή έτσι γούσταρα σε ένα παιδάκι που δεν είχε πρόβλημα να περιμένει να το στείλω Ελλάδα.
Στον δεύτερο, απάντησα απλά ότι μου τη σπάει το στυλ του και ότι δεν είναι αυτή η ζητούμενη τιμή πώλησης, καθώς και ότι λέω να το κρατήσω και να το χρησιμοποιώ, μέχρι να φτάσει τα 200 στο ebay.
Είσαι πολύ large!Μου λέει μα 125 είπαμε. Του λέω πάρτα όλα και φύγε
βλέπω κάτι Gibson LP Standard ή Traditional (ψάχνω μία αυτό τον καιρό) να πωλούνται σε τιμή καινούργιου - πραγματικά κάποιοι τύποi δεν παίζονται, πουλάνε δύο ή και δυόμιση χιλιάρικα κιθάρες που καινούργιες έχουν 2300 - εννοείται πως θα στείλω μια προσφορά με μία πραγματική τιμή την οποία μπορεί ο άλλος να θεωρήσει εξευτελιστική (ας πούμε 1500) , πλην όμως δε φταίω εγώ αλλά ο παραλογισμός του πωλητή.
Καλά εσένα η γνώμη σου είναι biased όποτε ασχολείσαι με μένα και δεν την λαμβάνω ποτέ υπόψιν.Δεν διεκρινα ειρωνια. Εισαι πολυ large οντως, με βαση αυτο που εγραψες.
Καλά εσένα η γνώμη σου είναι biased όποτε ασχολείσαι με μένα και δεν την λαμβάνω ποτέ υπόψιν.
Οκ λοιπόν. Αν ήμουν άδικος απέναντί σου χωρίς να το καταλάβω τότε ζητώ συγνώμη. Δεν υπάρχει λόγος για αντιδικίες άνευ ουσίας.Γιατι να ειμαι biased απεναντι σου? Σε ξερω και απο χθες? Και με βαση αυτα που εχεις πει για μενα (διχως να με γνωριζεις), ειδικα με το προηγουμενο nick, θα επρεπε να ειμαι αρκετα biased απεναντι σου.
Κι ομως δεν ειμαι, και αρκει να διαβασεις αυτο που σου εγραψα. Τη γνωμη μου λεω ξεκαθαρα, και αντικειμενικα, με βαση τα ολα διαβαζω.
Αυτό το "μόνο για γνώστες" με ξεπερνάει
Επί της ουσίας όχι. Θα με έθιγε όμως να μου απαντούσε με ερώτηση, την ίδια που του έκανα. Ρώτησα κάτι. Αν δεν είσαι σε θέση να μου πεις αναφορικά με το πετάλι που δίνω και το οποίο δεν έχεις καν έρθεις να δεις σε τι κατάσταση είναι, για ποιο λόγο/τι αντιπροσωπεύουν αναφορικά με το πετάλι ή με σένα αυτά τα 5 ευρω, πώς μου ζητάς νατα κόψω; Επειδή είναι η παράδοση που λεει και ο JazzJoker? (θα απαντήσω πιο κάτω σε αυτο)
Προφανώς και κατι αντιπροσωπεύουν τα 5 και το 1 και το 1.50 ευρώ. Ο άλλος έχασε τη ζωή του επειδή δεν είχε ένα εισιτήριο λεωφορείου και τον έσπρωξαν έξω και έπεσε. Με τα μισά από αυτά τα 5 ευρώ αγοραζα μακαρόνια στο σουπερ μάρκετ όταν δεν είχα να φάω μέσα στην κρίση, και περνούσα τρεις μέρες με μακαρόνια και ντομάτα.
Μια κιθάρα με τη θήκη της μαζί κάνει 1100 ευρώ, και η κιθάρα κοστίζει 1000 ευρώ παραπάνω από τη θήκη, πόσο κάνει η θήκη μοναχή?
Συμφωνοι, αλλά δεν είμαστε παραγωγοί. Και αυτό που πουλάμε ούτε έχει ημερομηνία λήξης να χαλάσει και να το πετάξουμε ούτε εξαρτάαι από αυτό η επιβίωσή μας.Αν ο πελάτης (ζήτηση) αρνηθεί να αγοράσει/καταναλώσει, τότε ο παραγωγός (προσφορά) θα αναγκαστεί να μειώσει την τιμή του. Αν η τιμή του δεν υφίσταται μείωση λόγω κόστους, τότε το προϊόν/υπηρεσία δεν είναι βιώσιμα.
Να θυμάστε, η ζήτηση καθορίζει την προσφορά, και όχι το αντίθετο - με την εξαίρεση στα προϊόντα πρώτης ανάγκης