Wow! είπε:
Αφού ενδιαφέρεσαι, σε ενημερώνω ότι τα άκουσα κατά τη διάρκεια της 14ετούς φοίτησής μου στο ελληνικό παράρτημα του "School Of Economic Science", κατά τη διάρκεια μελετών πολιτικής οικονομίας και φιλοσοφίας.
Ωραίος.. Όμως το φαντάστηκα ότι δεν τα σκέφτηκες μόνος σου σε επαφή με την φύση σου, γιατί πρόκειται για φοβιστικές γνώμες κι απορίες..
Όπως παρατηρήθηκε και από άλλο μέλος, το ζητούμενο στη τέχνη δεν είναι το "ακριβώς". Αυτή είναι ζητούμενο της επιστήμης. Εγώ δεν έγραψα το κειμενάκι για να προκαλέσω τον επιστήμονα αλλά για να δελεάσω τον καλλιτέχνη.
Δεν ισχυρίστηκα ότι η μαγεία χάνεται μέσα από την ηχογράφηση. Η διαφωνία μας έγκειται στο ότι εσύ σχετίζει την μαγεία με την ιδέα της εξέλιξης στα μέσα καταγραφής και αναπαραγωγής, ενώ εγώ όχι. Μπορεί αυτό να σου φαίνεται κωμικό ή περίεργο, αλλά θα αλλάξεις γνώμη αν ασχοληθείς με άλλες τέχνες όπως η γλυπτική ή η ζωγραφική ή η φωτογραφία, όπου αυτά που λέω δεν αμφισβητούνται από κανέναν
Έχω ασχοληθεί ενεργά με ζωγραφική, φωτογραφία και κινηματογράφο, επίσης με την ποίηση και την λογοτεχνία. Και;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πάλι αποτυγχάνεις να προσλάβεις το νόημα αυτών που γράφω. Δεν "σχετίζω την μαγεία με την ιδέα της εξέλιξης", δεν είμαι teqno-freak, αντίθετα είμαι αρκετά πρωτόγονος, ζω χωρίς τηλεόραση κτλ. Απλά αντιμετωπίζω την τεχνολογία ανοιχτά. Αν κάτι με ενοχλεί το πετάω, αν κάτι το χρειάζομαι και μπορώ να το αποκτήσω το παίρνω, προσπαθώντας πάντα να είμαι ευσυνείδητος και κοντά στην φύση μου, οικολογικά κ οικονομικά (
οικονομία, θεμελιακή έννοια στην φιλοσοφία της τέχνης).
Ποιες εταιρείες; Εγώ αναφέρω τρία κωμικά-ονόματα παραδείγματα.
Αυτή η φράση είναι αδιάκριτη και αγγίζει τα όρια της προσωπικής επίθεσης. Ουδείς μίλησε για αγιότητα ή οποιοδήποτε άλλο θρησκευτικό όρο. Ανέφερα τον όρο "Κύριος" σαν σύμβολο για οτιδήποτε καθένας μας θεωρεί πλαίσιο αναφοράς. Πέραν αυτού, το να σαρκάζεις τις πιθανές θρησκευτικές πεποιθήσεις ανθρώπων δεν ενδυναμώνει τη θέση σου.
Φυσικά δεν "σαρκάζω" τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός. Μόνο υπερασπίζομαι ακέραια τις δικές μου, από τα δόντια των άλλων.
Ανέφερες το όρο Κύριος μαζί με λόγια γεμάτα στόμφο.
"Αποτελεί ύβρι προς τον ύψιστο Κύριο, όπως και αν τον αντιλαμβάνεται ο καθένας, το να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι που να ανταγωνίζεται τον φυσικό κόσμο. Είναι αυτή ακριβώς η ύβρις που γεννά και συντηρεί θλιβερές παρεξηγήσεις"
Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι με το οποίο τα έχω σπάσει χρόνια τώρα..
Αν με ενδιέφερε η καλλιτεχνική αλλά κ τεχνολογική "ηθικη" που προτείνεις δεν θα είχα κάνει τίποτα από αυτά που δίνουν νόημα στην ύπαρξη και την συνέχιση, και συνεπώς και την εξέλιξη. "Εν tuttis" τα παγκόσμια παράπονα περί κοσμητικής ιατρικής και φυτοφαρμάκων και τραπεζών κτλ. έχουν χάσει πια το νόημα τους γιατί τό ίδιο άρρωστο σύστημα που είναι υπεύθυνο τα διαδίδει και βρίσκει λύσεις πολλές φορές εξίσου απάνθρωπες.
Και οι υπολογιστές, και οι γυναίκες, και η θάλασσα, και η φωτιά, και τα πάντα εγκυμονούν κινδύνους.
Απλά δεν καταφέρνεις να με τρομάξεις...