Τι γίνεται με τις τιμές μεταχειρισμένων;

Snowy White

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα στην παρέα και προκαταβολικά συγγνώμη αν έχει ήδη συζητηθεί το θέμα. Μια αγαπημένη μου δραστηριότητα όταν έχω λίγο έξτρα χρόνο να σκοτώσω, είναι να μπαίνω και να "χαζέυω" τις αγγελίες.

Με μεγάλη περιέργεια βλέπω κιθάρες 10ετίας και βάλε να δίνονται στο 90% της τιμής μιας ολόιδιας κιθάρας που μπορείς να αγοράσεις αυτή τη στιγμή. Και ο εκάστοτε επίδοξος αγοραστής μπορεί να τα μάθει αυτά πολύ εύκολα πλέον με τόση πληροφορία διαθέσιμη. Δηλαδή βρε καλά μου παιδιά, αν κάποιος μπορεί να διαθέσει 1200-1300 ευρώ για την αμερικάνικη Strat που πουλάτε, προφανώς και θα κάνει λίγη ακόμα υπομονή να μαζέψει τα υπόλοιπα 150-200 ευρώ να την πάρει καινούρια στο χρώμα που θέλει.
Και αν κάποιος έχει 3 και 4 χιλιάρικα να κάθονται στην άκρη για μια κιθάρα Gibson/Fender Custom Shop κτλ, μάλλον δεν θα λυπηθεί ή τσιγκουνευτεί τα 400-500 ακόμα για να την πάρει του κουτιού και με τα specs που εκείνος ακριβώς θέλει.

Το ποστ μου αυτό δεν έχει σε καμία περίπτωση σκοπό ούτε να ξεκινήσει διαμάχες, ούτε να επιβάλει στους κατόχους να "σκοτώσουν" τα όργανά τους σε εξευτελιστικές τιμές. Απλά όπως προείπα έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω αν όντως αυτά τα όργανα πωλούνται ποτέ στις τιμές που αναγράφονται... Γιατί έχω υπάρξει κι εγώ στη θέση που είχα βάλει αγγελία πράγματα σε φουλ λογικές τιμές και έσκαγαν μηνύματα του στυλ "φιλαράκι, μπορείς απο 700 να το πάμε στα 400;"

Τις στρατ που τις παρακολουθώ που και που τους αλλάζουν χρώματα, συνδυασμούς πλαστικών, αλλά και χαρακτηριστικά και ξύλα κάθε χρόνο, οπότε δεν είναι αλήθεια ότι μπορείς να την βρεις όπως τη θέλεις όποτε θέλεις καινούρια. Οπότε εφόσον είναι ορίτζιναλ και άψογο το όργανο ποντάρουν στο ότι κάποιος θέλει την συγκεκριμένη στρατ από την τάδε χρονιά, αν τις βρίσκεις ακριβές απλά προσπέρασε..

Είναι κλασσικό φαινόμενο, και κάτι που συζητιέται κατα καιρούς εδώ μέσα. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι καν τόσο ακραίο, έχω στο νου μου κινέζικη κιθάρα της σειράς που κάποιος προσπαθεί να πουλήσει εδώ και μήνες στις αγγελίες για τα διπλάσια και βάλε χρήματα που έκανε καινούρια, πόσο μάλλον τι πιάνει μεταχειρισμένη. 'Αντε βγάλε άκρη τώρα. 'Εχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια σχεδόν όλοι μας πλέον απο κάθε άποψη, θα γλύτωνε η τιμολόγηση των μεταχειρισμένων? 😆

Στην τελική βεβαια, είναι δικαίωμα του καθενός να (προσπαθήσει εστω) να πουλήσει σε όποια τιμή θέλει, και δικαίωμα του κάθε αγοραστή να αποφασίσει πόσο διατίθεται να πληρώσει, οπότε live and let live.

Υ.Γ. Και αυτό που λέει ο 'Αγιος παραπάνω έχει μια βάση, ειδικά με το rosewood και τα αντικατάστατα τους στις ταστιέρες τα τελευταία χρόνια, που υπάρχει κόσμος που θα προτιμήσει ίσως ενα αντίστοιχο μοντέλο 10ετιας και ας είναι λιγο υπερ-κοστολογημένο. Αλλά αφορά συγκεκριμένες σειρές περισσότερο.

Υπαρχουν δυο ειδων πωλητες στις αγγελιες:

1) Αυτοι οου θελουν οντως να πουλησουν ενα μηχανημα, οι οποιοι και το βαζουν σε μια λογικη τιμη

2) Αυτοι που απλα εχουν ενα μηχανημα, και δεν ψηνονται ιδιαιτερα να το πουλησουν παρα μονο αν βρεθει καποιο κοροιδο να τους δωσει λεφτα πανω απο την αξια του.

Οι αγγελιες που ανα πασα στιγμη ειναι διαθεσιμες, στην πλειοψηφια τους ειναι στη δευτερη κατηγορια, για τον πολυ απλο λογο οτι οι πρωτες φευγουν πιο ευκολα.

Υπαρχουν αγγελιες με υπερκοστολογημενα αντικειμενα που ανεβαινουν για δεκαετιες. Κυριολεκτικα για δεκαετιες, ανεβαζει ο αλλος την πατατα του που ζηταει τον κουκο αηδονι, και ξανανεβαζει, και ματαξανανεβαζει, και φυσικα κοροιδο δε βρισκει, διοτι τα κοροιδα εχουν κανει φτερα.

Αλλα τσαμπα ειναι η αγγελια, τσαμπα ειναι και η ελπιδα, και ξαναανεβαζει.

Οποτε, αν εχεις χομπι να κοιτας αγγελιες :ROFLMAO: θα πρεπει, ή να το παρεις αποφαση οτι θα πηγαινει ετσι η δουλεια, ή να αλλαξεις χομπι :ROFLMAO:

Αλλα τσαμπα ειναι η αγγελια, τσαμπα ειναι και η ελπιδα, και ξαναανεβαζει.

Το πόσα προβλήματα θα λυθούν στον πλανήτη, την ημέρα που θα τελειώσει η γελοία παρεξήγηση ότι "όλα πρέπει να είναι δωρεάν σε αυτό το κόσμο", είναι κάτι που εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει.

Όσοι βάζουν εξωφρενικες τιμές στις αγγελίες, δεν θέλουν να πουλήσουν, έχουν φάει παντόφλα από την κυρά / συμβία για να τα πουλήσουν, και με αυτό τον τρόπο έχουν δικαιολογία " ορίστε, την έβαλα την κιθάρα σε αγγελία, δεν την παίρνει κανείς, δε θα την "χαρισω" κιολας... "

Υπάρχουν όντως περισσότερες από το συνηθισμένο υπερτιμημένες αγγελίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό συμβαίνει γιατί πέρα από τους άμπαλους και τους κουτοπόνηρους υπάρχουν πλέον και αρκετοί gear flippers, τύποι που προσπαθούν να βγάλουν μεροκαματάκι από τις αγοραπωλησίες.

Πάντως ποτέ δεν εκνευρίζομαι με αγγελίες. Είτε μου κάνουν, είτε όχι. Αν κάτι το θέλω πολύ και είναι σε τιμή που θεωρώ υπερβολή, μπορεί να μπω στη διαδικασία να το παζαρέψω ευγενικά.

Στην τελική, τα μουσικά όργανα είναι πάντα σε buyer's market mode. Κάποια στιγμή σιγουρα θα βρεις αυτό που θες στην τιμή που το θες.

Υ.Γ: Ίσως (μια ιδέα μόνο) αν το noiz έβαζε ένα όριο δωρεάν αγγελιών, πάνω από το οποίο θα πρέπει να δώσεις μια συνδρομή (πχ 20 ευρώ τον χρόνο στα πρότυπα του The Gear Page) να καθάριζε λίγο ο χώρος από κάποια παράσιτα.

Έχετε άποψη για το θέμα trades? Οι περισσότερες από τις αγγελίες που δε φεύγουν γράφουν "δεν ενδιαφέρομαι για ανταλλαγή". Εντωμεταξύ μπαίνεις στις αξιολογήσεις του πωλητή και βλέπεις 5* από παλιά trades. Νομίζω πλέον υπάρχει μικρότερο ποσοστό ανθρώπων που ενδιαφέρεται για ανταλλαγές και δοκιμή νέου μουσικού εξοπλισμού (που με τόσα gear reviews παντού έχει και μια δόση λογικής)...

Ίσως (μια ιδέα μόνο) αν το noiz έβαζε ένα όριο δωρεάν αγγελιών, πάνω από το οποίο θα πρέπει να δώσεις μια συνδρομή (πχ 20 ευρώ τον χρόνο στα πρότυπα του The Gear Page) να καθάριζε λίγο ο χώρος από κάποια παράσιτα.

Θα είχε αποτελεσμα. Αλλά αν γίνονταν αυτό θα ήταν άδικο για κάποιον τίμιο που θέλει να ξεφορτωθεί μια πλειάδα από εξοπλισμό (πχ πετάλια, ανταλλακτικά κλπ).
Θα καταλήγαμε να βλέπουμε αγγελίες του τύπου “πωλούνται 6 κιθάρες και 4 ενισχυτές”…

Θα είχε αποτελεσμα. Αλλά αν γίνονταν αυτό θα ήταν άδικο για κάποιον τίμιο που θέλει να ξεφορτωθεί μια πλειάδα από εξοπλισμό “πωλούνται 6 κιθάρες και 4 ενισχυτές”…
Άδικο το να πρέπει να πληρώσεις 20 ευρώ για να βάλεις όλο σου τον εξοπλισμό σε αγγελίες που δε λήγουν ποτέ...

Άδικο το να πρέπει να πληρώσεις 20 ευρώ για να βάλεις όλο σου τον εξοπλισμό σε αγγελίες που δε λήγουν ποτέ...

20 ευρώ μπορεί να είναι περισσοτερο από την συνολική αξία των αντικειμένων κάποιων αγγελιών, που ανήκουν σε έναν χρήστη. Συχνά βλέπεις από έναν χρήστη βιδούλες, καπάκια απο pots κλπ. Αντικείμενα μικρής αξίας. Γιατί να βάλεις 20 ευρώ καπέλο σε αυτόν?

Το ξέρω οτι είναι δύσκολα εφαρμόσιμο αλλά το ιδανικό θα ήταν να ελέγχονταν οι αγγελίες πριν απο τη δημοσίευσή τους και οι "περίεργες" (πχ καραμπινάτες του στυλ πολειτε πεταλ Μποςς SD-1 στα 120 ευρό ή λιγότερο ύποπτες του στυλ Fender Vintera Strat Λίμιτιντ Εντίσσιο εκπληκτικό κομμάτι, 1200 ευρώ) να μην έπαιρναν έγκριση.
Έστω κι ένας δυο να τη γλιτώσουν, είναι καλά.

Από την άλλη βέβαια ίσως προέκυπταν και περαιτέρω προβήματα. πχ στα πόσα χρήματα λιγότερο θα ήταν αποδεκτό να είναι η κιθάρα/ενισχυτής/πετάλι ούτως ώστε να εγκριθεί..; κτλ κτλ

Έστω κι ένας δυο να τη γλιτώσουν, είναι καλά

Δεν υπαρχει ζητημα "προστασιας" απο υπερβολικη τιμη. Δεν χρειαζεται κανενας να τη γλυτωσει, διοτι ο καθενας κοιταει τη δικια του τσεπη καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλο. Και για αυτο οι αγγελιες με τις υπερβολικες τιμες ειναι και καταδικασμενες να διαιωνιζονται επ απειρον.

Μονο σε περιπτωση μαιμου κιθαρας και τετοια θα επρεπε να κατεβαινει η αγγελια, ακομα και αν η τιμη ειναι νορμαλ, διοτι μιλαμε για παρανομο προιον.

Μην ανησυχεις λοιπον, εχουν γνωση οι φυλακες, και μαλιστα στην εποχη του ιντερνετ η γνωση ειναι παντου.

20 ευρώ μπορεί να είναι περισσοτερο από την συνολική αξία των αντικειμένων κάποιων αγγελιών, που ανήκουν σε έναν χρήστη. Συχνά βλέπεις από έναν χρήστη βιδούλες, καπάκια απο pots κλπ. Αντικείμενα μικρής αξίας. Γιατί να βάλεις 20 ευρώ καπέλο σε αυτόν?
Κατανοώ ότι θα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις αδικημένων αλλά δε νομίζω να έχει υπάρξει ποτέ κανόνας που να μην έχει αδικήσει κάποιον.

Πάντα θα υπάρχει μία ακραία περίπτωση. Το θέμα είναι αν κάποιος σκέφτεται να καθαρίσει λίγο το σκηνικό από τα παραμάγαζα ή κάποιον τύπο που βάζει αγγελίες του πεντόευρου και θα αδικηθεί.

Για να "διορθωθούν" οι τιμές στις αγγελίες,όπως και πιό βασικά και αναγκαία πράγματα που τα καθορίζει μιά κοινωνία που βαδίζει και παραμιλά,νομίζω οτί είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε από το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Δυστυχώς με τους παλαιοτέρους,δέν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλο αυτό είναι θέμα νοοτροπίας και είμαι ιδιαίτερα σκεπτικός στο πώς θα αντιδρούσε αυτή η κοινωνία,σε μιά πιό δύσκολη κοινωνικοπολιτική περίοδος.

Για να "διορθωθούν" οι τιμές στις αγγελίες,όπως και πιό βασικά και αναγκαία πράγματα που τα καθορίζει μιά κοινωνία που βαδίζει και παραμιλά,νομίζω οτί είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε από το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Δυστυχώς με τους παλαιοτέρους,δέν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλο αυτό είναι θέμα νοοτροπίας και είμαι ιδιαίτερα σκεπτικός στο πώς θα αντιδρούσε αυτή η κοινωνία,σε μιά πιό δύσκολη κοινωνικοπολιτική περίοδος.
Το εκπαιδευτικό σύστημα επηρεάζει ελάχιστα την κοινωνία, τα παιδιά διαμορφώνονται από τα σπίτια τους και εντάσσονται στο σύνολο, γι' αυτό παίρνει γενεές για να προοδεύσει μια κοινωνία ή να παρακμάσει περαιτέρω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back