solarsoul είπε:
Thanks ninja.Thanks όλους βασικά.
Είμαι ανάμεσα όπως προείπες στα:
Roland Juno J
Korg triton(διαφορές classic με studio δεν ξέρω)
Yamaha motif es
Κάποιες απορίες ακόμη μιας κ δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου workstation.
1.Όλα αυτά κάνουν sampling?
2.Samples πως περνάω στο μηχάνημα;(π.χ ήχους, μία ομιλία από ταινία, μια εισαγωγή από song)
3.Αφού πάρω το μηχάνημα(1 απ'τα 4 πάνω) χρειάζεται να κάνω κάτι; να περάσω κάτι version κτλ;
4.Μέχρι πόσα κανάλια μπορώ να δουλέψω, δηλαδή αλλού να σώζεται η μπότα, αλλού ένας ήχος sample κτλ...
5.Recording κ export σε usb κάνουν όλα;σε τι format;
6.Μικρόφωνο παίρνουν όλα; δεν μας πειράζει το recording...
Τελευταία ζαλάδα μάγκες, αλλά είμαι έτοιμος να το πάρω κ δε θέλω να πετάξω τα λεφτά μιας κ δεν περισσεύουν.
1.Ναί,όλα κάνουν sampling.ΤΟ juno g θα πρέπει να το αναβαθμίσεις στη version 2 αν θυμάμαι καλά ώστε να κάνει sampling,δίχως την αναβάθμιση δεν κάνει.Αλλά το sampling του juno g αν έχω καταλάβει καλά σου δίνει δασικές δυνατότητες για sampling και όχι πλήρης όπως π.χ. σου δίνουν τα άλλα όργανα που αναφέρεις.
2.Θα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις και να βάλεις μνήμες ram μέσα στα όργανα για να κάνεις sampling,κάποια εχουν προεγκαταστημένη μνημη αλλα σε μικρά ποσοστά.Τώρα όμως μας τα "χαλάς" εδώ.Αν θέλεις να βάλεις ομιλίες από ταινίες κ.λ.π. θα πρέπει πρώτα να επεξεργαστείς τις ομιλίες στον υπολογιστή σου. Πάλι δηλαδή θα χρειαστείς υπολογιστή και εδώ έρχεται το δίκιο των προλαλήσαντων που λένε να πάρεις υπολογιστή κατευθείαν. Θα πρέπει να θυμάσαι όμως ότι στα sampler των πλήκτρων,αν βάλεις να φορτώσεις ήχους,αναλόγως το μέγεθος των ήχων,αργούν πολύ να φορτώσουν.Ας μας πούν κάποιες περιπτώσεις όσοι έχουν τέτοια πλήκτρα ,πόση ώρα κάνει να φορτώσει τους ήχους,το sampler που έχουν π.χ. το motif es,to triton και άλλα...
3.Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις αναβαθμίσεις αλλά καλό είναι να τις βάλεις.Υποτίθεται ότι βελτιώνουν τα όργανα.Για το juno g είναι απαραίτητη η αναβάθμιση για να έχεις sampling.Αν δεν βάλεις αναβάθμιση δεν θα έχεις sampling αλλά μόνο δυνατότητα audio θα έχεις.
4.Τα περισσότερα όργανα αυτού του είδους δίνουν 16 κανάλια και μπορείς να βαλεις όποιον ήχο(όχι audio) θέλεις σε όποιο κανάλι θέλεις. Το Juno g σου δίνει επιπλέον 4 στερεοφωνικά κανάλια audio για να ηχογραφείς ζωντανά π.χ. τα φωνητικά σου ή άλλα όργανα!!! Όποιο όργανο έχει sampler μπορείς σε όποιο κανάλι θέλεις να βάλεις και τον ήχο του sampler. Το alesis Fusion έχει 32 κανάλια και 8 κανάλια audio τα οποία ηχογραφούν κατευθείαν στον σκληρό δίσκο ο οποίος είναι ήδη ενσωματωμένος(αν θυμάμαι καλά)!!!
5.Τί ακριβώς εννοείς με αυτό ;
6.Ναί ,τα 3 που αναφέραμε παίρνουν όλα και sampl-άρουν κιόλας !
Η δική μου πρόταση είναι η εξής.Βρές σε μεταχειρισμένο το juno g,το δίνουν και στα 400 ευρώ και με τα υπόλοιπα χρήματα πάρε ένα καλό υπολογιστή ώστε να τα συνδυάσεις αυτά τα 2. Και εγώ είμαι της απόψεως να έχω ένα πλήκτρο που να τα κάνει όλα αυτά και ποτέ δεν κατάφερα να αποκτήσω ένα,αλλά ο συνδυασμός των πλήκτρων με τον υπολογιστή είναι καλύτερος από το να έχεις ένα πλήκτρο μόνο ή ένα υπολογιστή μόνο.