• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Τι σας ξενερώνει/αντιπαθείτε στην ΕΜΦΑΝΙΣΗ ή και στον ΗΧΟ μιας κιθάρας;

• Thread starter Thread starter Nekkon
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 57
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 5K
Νεκτάριος Κοντολέων

Nekkon

Gretsch addict
21/10/21
2,120
1,721
113
35
Thessaloniki
Όνομα
Νεκτάριος
Επίθετο
Κοντολέων
Ιδιώματα
  1. Acoustic
  2. Alt. Rock
  3. Ambient
  4. Blues
  5. Έντεχνο
  6. Funk
  7. Instrumental
  8. Jazz
  9. Pop
  10. Soul
  11. Παραδοσιακά
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Τραγούδι
Εμφάνιση

1) Θα ξεκινήσω με κάτι controversial, καθώς πολλοί το βρίσκουν ελκυστικό. 

Ασπρόμαυροι μαγνήτες. Δεν μπορώ να το βλέπω ρε φίλε. Βάλε καπάκι δηλαδή, έλεος.

14779816_800.jpg

18203826_800.jpg

Πολύ πιο ωραίο το κάτω.

2) Λευκά pickup rings σε σκουρόχρωμες κιθάρες. Πολύ μεγάλη η αντίθεση

Lq5Adqf.jpg

Ήχος

Οτιδήποτε πολύ trebly σε σημείο να σου τρυπάει το αυτί. Και έχω Tele σαν νο 1 κιθάρα, οπότε ένα μικρό tone roll-off το θέλουμε ενίοτε.

1) To sunburst και διαφόρων ειδών συντηρητικές βαφές. 

2) To headstock της Tonfuchs στις T-Style και J-style κιθαρες οι οποιες ειναι κατα τα άλλα φοβερές. 

3) Το μέγεθος των WR Humbuckers (παντα μου έμοιαζαν υπερβολικά μεγάλοι).

4) Διάφορες ευρεσιτεχνίες για τρεμολο που παροσαρμόζονται σε hardtail κιθάρες.

Ενδεικτικα:

eqfVvDmZrK97hBYZs8hbrE-1200-80.jpg

2b33a45a43e2b4674cc85eb4c14b0d17.jpg

Stop-Tail-dbf4a4786d4293e3f1153ac832a7569d.jpg

partsland_electricbassparts_tremolos_sgvibratovibrola_sms14-cr-2__47783.1595209879.jpg
images

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: MakisSRV and Nekkon
Ευχαριστώ @Shelter που μου θύμησες πόσο δε χώνεψα ποτέ τα -burst. Κάθε είδους, αλλά βασικά τα κατά Fender 2 tone και 3 tone.

Μάλλον στην κορυφή της λίστας μου είναι η ανεξήγητη για μένα επιμονή της Gibson να φτιάχνει από μπροστά κιθάρα κι από πίσω... κομοδίνο.

images

Με λίγα λόγια, εννοώ ότι αν ήμανε εγώ στο πηδάλιο οι Les Paul θα ήταν όλες Darkback.

Μάλλον στην κορυφή της λίστας μου είναι η ανεξήγητη για μένα επιμονή της Gibson να φτιάχνει από μπροστά κιθάρα κι από πίσω... κομοδίνο.
???

Στην εμφάνιση αντιπαθώ τα πάσης φύσεως χρυσά χρώματα, και γενικότερα τα πολλά πολλά «στολίδια». Μου αρέσει η κιθάρα να έχει πάνω τα εντελώς απαραίτητα. Επίσης, αντιπαθώ τα εκκεντρικά και extreme σχήματα κιθάρας.

Στα του ήχου, αντιπαθώ τις κιθάρας με σκοτεινό και χωρίς ευκρίνεια ήχο. Θέλω να υπάρχει το δυνατόν note separation και να κόβει στο μιξ.

Πιθανώς , αυτά που με ξενερώνουν είναι περισσότερα απ' αυτά που με ελκύουν.

Τα περισσότερα είναι παραξενιές που θα τα θυμηθώ μόνο όταν τα δω ή ακούσω.

Αλλά, αυτά τα μαλακισμένα τα Grover κλειδιά που έχουν κάτι Gibson σαν αυτές του πρώτου post μου ανακατεύουν το στομάχι.

Αλήθεια, αν τα δω σε κιθάρα αλλάζω πεζοδρόμιο.

Σαν να βρωμάνε, ένα πράγμα.

Ιου....

Γενικά αντιπαθώ τις φούξια, καναρινί, πράσινες κλπ κιθάρες, ιδίως αυτές των 80's! kramer_reverse_headstock_elect_1647845483_24a92c55_progressive.jpg

Επίσης τις τιγρέ, λεοπαρδαλέ, φλαμπέ κιθάρες!

fgv11xt4y8vcdku16g3z.jpg

Επίσης τα μυτερά headstock του τύπου 'θα σου βγάλω τ' άντερα'! 

zt2PYhDNS7oApQM5fp7Qdj-970-80.jpg

και επίσης τις τύπου Floyd Rose γέφυρες!

Floyd-Rose-Setup-Guide-Hero.jpg

-μανίκι με headstock strat σε tele και το αντίστροφο 

-humbuckers ξεκαπακωτοι όλων των χρωματων

-les Paul με βιδωτο μπρατσο

-  λεπτά μανίκια 

-τεράστια νούμερα radius

Γενικά τα πολλά νερα κ σχέδια στις κιθαρες

Από ήχο δύσκολα έχω πετύχει κιθάρα που να μην έχω φέρει στα μέτρα μου

• Like
  • Συμφωνώ
Reactions: Nestoras and makam
Με μουρλαίνουν - απόλυτα όμως- αυτές οι κιθάρες της "διαστημικής" εποχής. Οι γνωστές "φσιτ μπόινγκ" guitars που αρέσουν στο Φάνκιο.

Απλά με μουρλαίνουν σε όλες τις εκδοχές τους (οι οποίες είναι πολλές πανάθεμά τες)...

teisco.jpg

Είμαι λάτρης του καλού sunburst, ειδικά πάνω σε μια ακουστική κατα τη Gibson σχολη, αλλα δεν τα συμπαθω ιδιαιτερα (τι ιδιαιτερα, καθολου) σε strat και tele. Ειδικα αν μιλαμε για το φημισμενο late '60s target burst / clown burst της Fender με το σχεδον opaque κεντρο και το εντονο κοκκινο διαολιάζομαι, γίνομαι βίαιος, να μου τη χαριζουν δεν την παιρνω, ΟΥΣΤ.

1966-Fender-Stratocaster-3-tone-Sunburst-135671_19.jpg

Bonus round: είδα τις προάλλες ένα prototype για PRS Eric Johnson signature και ξέρασα στο στόμα μου, ευτυχώς το έφαγε η μαρμάγκα. Απο τα χειρότερα υβρίδια που έχω δει ποτέ μου. 

439426269_955001736633421_6131420532814986802_n.jpg

Με ξενερώνουν τα διαφορετικά headstock σε lp... Open book headstock και ξερό ψωμί ?

Bonus round: είδα τις προάλλες ένα prototype για PRS Eric Johnson signature και ξέρασα στο στόμα μου, ευτυχώς το έφαγε η μαρμάγκα. Απο τα χειρότερα υβρίδια που έχω δει ποτέ μου. 

Προβολή συνημμένου 45156
Ωωω θεοί... Ποιο νοσηρό μυαλό σκέφτηκε αυτό το έκτρωμα?

Και παει στα κομμάτια ποιος το σκεφτηκε.

Υπήρξε και άλλος που το ενεκρινε να βγει στην παραγωγή. Μπορει να πήρε και μπονους.

Εμφανισιακά δεν θα μιλήσω, γιατί είμαι επιρρεπής στο να κάνω κωλοτουμπα. 

Ηχητικά δεν μου αρέσει να μην έχει sustain η κιθάρα. Πχ είσαι σε λάιβ και παιζεις μια νότα που έχει μια χαρακτηριστική διάρκεια αλλά η νότα να σβήνει πριν την ώρα της ή να σβήνει απροειδοποίητα 

Και παει στα κομμάτια ποιος το σκεφτηκε.

Υπήρξε και άλλος που το ενεκρινε να βγει στην παραγωγή. Μπορει να πήρε και μπονους.

Ο Eric Johnson λεμε φταει - αυτη η κιθαρα φτιαχτηκε το 2014 custom παραγγελια απο τον ιδιο, και καπως κατεληξε στα χερια καποιου συλλεκτη. Υπήρχε και ένα γράμμα απο τον ίδιο τον EJ σχετικά με την κιθάρα, φαίνεται δυστυχώς μόνο η αρχή της σελιδας στον πάτο της εικόνας και δε θυμάμαι που το είχα δει...

• Λύπη
Reactions: Shelter

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα