• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Mesa Mark iic+ reissue (3/12/2024)!!!

• Thread starter Thread starter kosthrash
  • Start date Start date
  • Featured
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 908
Έχει θέση στη μουσική σήμερα; 🤔🤔🤔

Να πω την αμαρτία μου, εκτός από τον Lonestar, οι Mesa μου αρέσουν στα πολύ καθαρά (και δεν πεθαίνω, υπάρχουν καλύτεροι) και στα αρκετά βρώμικα. Τα ενδιάμεσα, όχι ότι δεν τα κάνουν, αλλά meh... Για την τιμή ήθελα κ άλλα

Να έχεις συμφιλιωθεί με ένα σκασμό πράγματα όπως ότι δεν θα δεις ποτέ live τον EVH, τους Pink Floyd, δεν θα πάρεις ποτέ original Les Paul '59, original MK IIC+....

Εκεί στη Gibson.....

Γ@μι3στ3 με τα reissue.....

Δυο νεφρά έχουμε.....

Να πω την αμαρτία μου, εκτός από τον Lonestar, οι Mesa μου αρέσουν στα πολύ καθαρά (και δεν πεθαίνω, υπάρχουν καλύτεροι) και στα αρκετά βρώμικα. Τα ενδιάμεσα, όχι ότι δεν τα κάνουν, αλλά meh... Για την τιμή ήθελα κ άλλα
Πολλοί τον χρησιμοποίησαν, αλλά οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό τον ήθελαν για τα βρώμικα του 🔥

https://www.metallicagearhistory.com/post/mesa-boogie-crunchberries-amp

• Like
Reactions: Nekkon
Να έχεις συμφιλιωθεί με ένα σκασμό πράγματα όπως ότι δεν θα δεις ποτέ live τον EVH, τους Pink Floyd, δεν θα πάρεις ποτέ original Les Paul '59, original MK IIC+....

Εκεί στη Gibson.....

Γ@μι3στ3 με τα reissue.....

Δυο νεφρά έχουμε.....

Ο λόγος που στη Mesa δεν είχαν κάνει ποτέ reissue τον Mark IIc+, είναι γιατί δεν μπορούσαν. Δεν υπήρχαν τα components και δε θα πέρναγε ο ενισχυτής ROHS (στανταρ ασφαλείας). Αυτό έχω διαβάσει τουλάχιστον. Αν ισχύει λοιπόν μπορείς να περιμένεις ότι το reissue θα έχει τόση σχέση με τα originals όσο έχουν τα reissues της Marshall με τους original 1959 ή 2203.

Με αυτές τις σκέψεις μένω ήσυχος κι εγώ με το ενάμιση νεφρό που μου χει απομείνει 😛

Ο λόγος που στη Mesa δεν είχαν κάνει ποτέ reissue τον Mark IIc+, είναι γιατί δεν μπορούσαν. Δεν υπήρχαν τα components και δε θα πέρναγε ο ενισχυτής ROHS (στανταρ ασφαλείας). Αυτό έχω διαβάσει τουλάχιστον. Αν ισχύει λοιπόν μπορείς να περιμένεις ότι το reissue θα έχει τόση σχέση με τα originals όσο έχουν τα reissues της Marshall με τους original 1959 ή 2203.

Με αυτές τις σκέψεις μένω ήσυχος κι εγώ με το ενάμιση νεφρό που μου χει απομείνει 😛

Αν εξαιρέσουμε τους μετασχηματιστές Schumacher, τα υπόλοιπα υλικά γιατί να μην βρίσκονται;

Άραγε θα μπορούν τώρα πλέον να επισκευάζονται και οι original mkiic+? Η είναι ασύμβατα τα τωρινα components?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν εξαιρέσουμε τους μετασχηματιστές Schumacher, τα υπόλοιπα υλικά γιατί να μην βρίσκονται;

Άραγε θα μπορούν τώρα πλέον να επισκευάζονται και οι original mkiic+? Η είναι ασύμβατα τα τωρινα components?
Υπάρχουν συζητήσεις επί συζητήσεων για το γεγονός πως παρόλο το popular demand, η Mesa Boogie δεν έβγαλε ποτέ reissue του πιο διάσημου ενισχυτή της και επίσης για το γεγονός πώς ο Mark IV και o JP 2C παρόλο που ισχυρίζονταν ότι είναι Mark II c+ δεν είχαν τον συνδυασμό aggression-liquidity-3D sound του original.

Επίσης και ο μετασχηματιστής μόνο μπορεί να αλλάζει πολύ τον ήχο. Τώρα αν υπάρχουν ίδια components για επισκευή Mark II c+ δεν ξέρω. Ξέρω κάποιους όμως που κλάψανε τους vintage Marshalls τους μετά από επισκευές γιατί ο μάστορης έβαλε ότι υπήρχε διαθέσιμο...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και η τιμή στην Ευρώπη... 😡

• Συμφωνώ
Reactions: Nekkon
Mark χωρίς Electro Voice, σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.
Καλά έπαθα σοκ όταν είδα πόσο έχουν πάει οι original (είχα έναν στα νιάτα μου, όπως και έναν Mark 1 reissue, πΓιο πολύ μου άρεσε ο Mark 1)

Εγώ πάντως την ώρα που έβλεπα τα βιντεάκια στο πισι, έτυχε να τα ακούσει και ο μικρός….και με ρώτησε αν έπαθαν κάτι τα ηχεία και βουίζουν έτσι!
Δεν ξέρω…πολλή θολούρα.
Σαν να προσπαθείς να ακούσεις την κιθάρα σε ραδιόφωνο που δεν πιάνει καλά ο σταθμός…χάνεται…

Mark χωρίς Electro Voice, σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.
Έτσι κι αλλιώς οι ήχοι που έκαναν διάσημους τους Mark II c+ με Celestions γράφτηκαν: Με Rola G12 65 και Vintage 30.

Οι high gain ήχοι ωφελούνται από το hi-cut των Celestions. Επίσης τα EV έχουν ένα περίεργο στενό resonant peak στα υψηλομεσαία το οποίο τονίζεται πολύ όταν τα γκάζια ανεβαίνουν.

Για όποιον αμφιβάλλει υπάρχουν στο νετ τα video των Zilla cabs.

• Like
Reactions: fatalv
Έτσι κι αλλιώς οι ήχοι που έκαναν διάσημους τους Mark II c+ με Celestions γράφτηκαν: Με Rola G12 65 και Vintage 30.

Οι high gain ήχοι ωφελούνται από το hi-cut των Celestions. Επίσης τα EV έχουν ένα περίεργο στενό resonant peak στα υψηλομεσαία το οποίο τονίζεται πολύ όταν τα γκάζια ανεβαίνουν.

Για όποιον αμφιβάλλει υπάρχουν στο νετ τα video των Zilla cabs.

o δικος μου παντως EV ειχε...και το RI Mark1 απογειωθηκε στα καθαρα οταν πεταξα το Celestion 90 που φορουσε και εβαλα το EV, τον Mark II c+ δεν νομιζω να τον ειχα γυρισει ποτε μου στο βρωμικο καναλι :ROFLMAO:

και των 2 τα καθαρα ηταν υπεροχα παντως

• Like
Reactions: kpeyos
o δικος μου παντως EV ειχε...και το RI Mark1 απογειωθηκε στα καθαρα οταν πεταξα το Celestion 90 που φορουσε και εβαλα το EV, τον Mark II c+ δεν νομιζω να τον ειχα γυρισει ποτε μου στο βρωμικο καναλι :ROFLMAO:
Σϊγουρα το φορούσαν, δεν είπε κανείς το αντίθετο. Δύο όμως είναι οι ήχοι αναφοράς του Mark II c+

1. To Master of Puppets σε 4x12 με G12 65s
2. Modern Metal σε Recto Cabs με Vintage 30s

Δεν ξέρω εγώ τουλάχιστον αντίστοιχα διάσημα άλμπουμς που να γραφτηκαν με το EV.

Αλλά επειδή τα έχω όλα αυτα και σπίτι, και η δική μου άποψη είναι ότι η διαφορά είναι σαφώς υπέρ των Celestions.

• Like
Reactions: kosthrash

Trending...

Νέα θέματα