Πνοή και Νύξη είπε:
Ο νέος Δάντης μου λέει ότι εν έτει 2018 η προσπάθεια ξεβλαχέματος από ορισμένους ταγούς της τέχνης και της διανόησης καλά κρατεί. Ο καινούριος Δάντης μου λέει πως φοβάμαι για το τι θα ακούει το παιδί μου αναγκαστικά στο σχολικό περιβάλλον ή στο περιβάλλον εκτός σπιτιού και πώς αυτό μπορεί να επηρρεάσει την κρίση και τη σκέψη του αλλά και την αισθητική του. Ο νέος Δάντης μου λέει πως όσο υπάρχουν νέοι Δάντηδες στο χώρο της μουσικής, θα τρώνε το ψωμί από τον κάθε νέο που προσπαθεί να προάγει την τέχνη, την αισθητική και την αγάπη για τη μουσική και όχι σκουπίδια. Ο νέος Δάντης μου λέει πως είναι και αυτός υπεύθυνος για την "φασιστοποίηση" και τον απύθμενο συντηρητισμό στην Ελληνική κοινωνία, καθώς προάγει μουσική και λόγο που αγγίζει μόνο τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου. Ο νέος Δάντης μολύνει την καθημερινότητά μου, μολύνοντας τους συνανθρώπους γύρω μου που δεν έχουν την ικανότητα να διαχωρίσουν την τέχνη (αντικειμενικά) από την τέχνη (υποκειμενικά). Ο νέος Δάντης μου λέει ότι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ 30 χρόνια μαζί του. In my humble opinion πάντα.
Περιεκτικότατα και πολύ ευγενικά, τα ανέφερες Πνοή και Νύξη.
Οι λέξεις ''μολύνω'', ''φασιστοποίηση'', ''συντηρητισμός'' και ''κατώτερα ένστικτα'' δίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ το νόημα στο θέμα Δάντης και σε όλο το συναφές τσιρκο-βόλεμα του Έλληνα.
Πέρα από την αντικειμενικότητα και την ευγένεια στην ανθρώπινη επικοινωνία, υπάρχει και η σαπίλα και η προσβολή της γενικότερης αξιοπρέπειας, έννοιες τις οποίες δυσκολεύεσαι να μην λαμβάνεις υπόψιν σου, όταν ομιλείς για τέτοιες ξεφτιλισμένες περιπτώσεις στην μουσική και γενικότερη κοινωνία.
Υ.Γ: Σκληρά λόγια ακούγονται αυτά, θα πει κάποιος; Δεν νομίζω.
Σκληρή προσπάθεια κάνουμε καθημερινά όλοι μας, ανοίγοντας το ραδιόφωνο στο αμάξι, ακούγοντας την ''μουσική'' σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ που πάμε, εισερχόμενοι σε βαγόνι του μετρό και γενικότερα τυχαίνοντας παρουσίας σε συζητήσεις του στυλ ''εντάξει ο Χατζηγιάννης παλιά ήταν ωραίος, ο Σφακιανάκης έχει και καλά τραγούδια, ο Παντελίδης υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης (τι ακριβώς; συνθέτης
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
της συγχρονης εποχής και άλλα όμορφα πράγματα, των αγνών, καλών παιδιών της πιάτσας.