Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.
Ότι λέει ο τίτλος. Τι θα αγοράζατε τώρα. Από γραφεία, μουσικό εξοπλισμό, όργανα , υπολογιστή, κονσόλες, ότι θέλετε και για τον χώρο. Για home studio μιλάμε, χώρο στο σπίτι σας, στο υπόγειό σας, τη σοφίτα σας. Και να έχετε τα πάντα, στήστε το από την αρχή, χωρίς χρηματικό περιορισμό, να δούμε. Ξεκινάμε!
Εγώ θα γράψω σε λίγο, απλά για να κατοχυρώσω την ιδέα του thread ? Αν θέλετε αναφέρετε και το επιμέρους /συνολικό κόστος των επιλογών σας.
Δεν ξέρω γιατί σβήστηκε το σχόλιο μου, δεν πρόλαβα να διαβάσω την απάντηση. Όπως και να έχει δεν θέλω να χαλάσω το θέμα αλλά εσείς μου λέγατε πρόσφατα ότι με λίγα λεφτά τη σήμερον ημέρα μπορείς να έχεις πολύ καλή παραγωγή με ένα pc και μια κάρτα ήχου, γιατί λοιπόν να μην ασχοληθούμε με τη μουσική με ότι gear έχουμε? Οι παραγωγές σου Cos_dr είναι πολύ καλές δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι εξοπλισμό, μόνο έμπνευση...
πέρα την ήχο ακουστική και κάποια ελαστικά ρολά 8mm δαπέδου για να πέσουν πάνω τα χάλια ας ξεκινήσω με εξοπλισμό, γατί σε ενοίκιο δεν μπορώ να κάνω box in the box όπως θα ήθελα για την ώρα ?
Όχι. Και το χώρο αν θέλετε. Όπως το φαντάζεστε. Έγραψα ενδεικτικά.
Μπορείτε να αναφέρετε και αυτά που έχετε σε συνδυασμό με άλλα που θα θέλατε, ακόμα και πού, πως θα θέλατε να τα τοποθετήσετε, αν θέλατε ακριβότερα έπιπλα, βάσεις. Θα γράψω κι εγώ. ?
Αν έχεις πρόσβαση και δοκιμάζεις και πειραματίζεσαι με νέο μουσικό εξοπλισμό, αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία, πειραματίζεσαι και αυτό έχει όφελος για την έμπνευση σου. Και μην ξεχνάς πως οι παραγωγές του cos_dr γίνονται με VST εξοπλισμό δεκάδων χιλιάδων ευρώ και αυτό τις βοηθάει να είναι καλές και άμα ήξερε και καλύτερα να παράγει ο cos_dr όπως θα έπρεπε θα ήταν τέλειες. Παίζει ρόλο ο εξοπλισμός πάρα πολύ κατά τη γνώμη μου και νομίζω πως αυτό είναι κοινή παραδοχή. Τέλος, είναι στη φύση μας να είμαστε ανικανοποίητοι. Και νομίζω αυτό είναι σημαντικός παράγοντας για την έμπνευση και τη δημιουργικότητά μας. Το κυνήγι για την αριστεία, την υπεροχή και την ευτυχία, είναι μέσα στα γονίδιά μας, είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη. ?
Υπάρχουν υποθέτω κάποιοι άνθρωπες επαέ μέσα που έχουν τη δυνατότητα οικονομική να φτιάξουν ένα οικιακό στούνδιο, έτσι όπως το φαντάζεται ένας ροκάς, με άπλυτους χώρους, μηχανήματα γουάου κλπ, στο τέλος της μέρας όλμος θα σε λείπει πάντα ένας τύπος να περνάει καλώδια-μικρόφωνα, να νοιάζεται για ενισχυτές κονσόλες κλπ.
Το σπορ είναι ακριβό, προτιμώ να το πλερώνω με την ώρα και να έχω έναν τύπο να με υπηρετεί με όλο τον εξοπλισμό, τη γνώση και την όρεξη, παρά να τσακώνομαι με καλώδια και μικρόφωνα.
Αν είχα τη δυνατότητα να φτιάξω χώρο, θα θεωρούσα εκ των ουκ άνευ, να έχω και τον άνθρωπα, οπότε, ΔΕΝ
Υπάρχουν υποθέτω κάποιοι άνθρωπες επαέ μέσα που έχουν τη δυνατότητα οικονομική να φτιάξουν ένα οικιακό στούνδιο, έτσι όπως το φαντάζεται ένας ροκάς, με άπλυτους χώρους, μηχανήματα γουάου κλπ, στο τέλος της μέρας όλμος θα σε λείπει πάντα ένας τύπος να περνάει καλώδια-μικρόφωνα, να νοιάζεται για ενισχυτές κονσόλες κλπ.
Το σπορ είναι ακριβό, προτιμώ να το πλερώνω με την ώρα και να έχω έναν τύπο να με υπηρετεί με όλο τον εξοπλισμό, τη γνώση και την όρεξη, παρά να τσακώνομαι με καλώδια και μικρόφωνα.
Αν είχα τη δυνατότητα να φτιάξω χώρο, θα θεωρούσα εκ των ουκ άνευ, να έχω και τον άνθρωπα, οπότε, ΔΕΝ
πέρα την ήχο ακουστική και κάποια ελαστικά ρολά 8mm δαπέδου για να πέσουν πάνω τα χάλια ας ξεκινήσω με εξοπλισμό, γατί σε ενοίκιο δεν μπορώ να κάνω box in the box όπως θα ήθελα για την ώρα ?
Εγώ θα ήθελα να μεταφερθώ σε υπόγειο ή σε σοφίτα, σε έναν ωραίο, κάπως ηχοδιαμορφωμένο χώρο, όπως βλέπω σε άλλα home studios, να έχει και μια γωνίτσα με καναπέ και τραπεζάκι και η λίστα εξοπλισμού σύμφωνα με τα σημερινά μου δεδομένα, μιας και θα βασιζόμουν κυρίως, αποκλειστικά θα έλεγα στη χρήση VST Instruments & effects θα ήτο η εξής:
Για desktop αυτό, είναι ακριβώς όπως θα το ήθελα στο χρώμα που θα το ήθελα, yeah! ?
Για nearfield monitors θα έπαιρνα αυτά, αν και εδώ θα μπορούσα να ανέβω level αλλά θα παραμείνω στη home studio λογική και σε μάρκα που μου δουλεύει τελευταία. Και θα έπαιρνα και το subwoofer
και οπωσδήποτε θα προσέθετα και μικρόφωνο γιατί είμαι και τραγουδιάρης όποτε μερακλώνω, και μπας και έρθει και κανας τραγουδιστής/τραγουδίστρια όπως παλιά να γράψουμε και να προβάρουμε., γιατί όχι?
Τo υπόλοιπο software και hardware που χρειάζομαι το έχω ήδη. Το PC για να τα τρέξει άνετα, γρήγορα, σταθερά και αξιόπιστα το έχω και αυτό ήδη, καρέκλες άνετες έχω.
Μένουν λοιπόν αυτά,
δηλαδή μαζί με την αναβάθμιση του Studio One, € 7000 και ότι χρειάζεται για τη διαμόρφωση του υπογείου, να πάρουμε τίποτα από ΙΚΕΑ εκεί, πες με € 10.000 και θα έχω νομίζω ένα ονειρεμένο τουλάχιστο για εμένα, τις ανάγκες μου και τις δυνατότητές μου, home studio.
Κλείνω αισθητά προς την Presonus, την έχω καταβρει απλά. Όπως έχω πορωθεί με τους RYZEN. Τρώω κολλήματα με αυτά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αλλά τη βρίσκω έτσι?
Αυτά.
Edit
Προσθέτω και κάτι που ξέχασα και το θέλω. το έχω απωθημένο για να γράφω πιο άνετα και με πιο ποζεριά, να ρίχνω και πενιές στο κανάλι μου στο youtube
Ωραία Λίστα τα isoacoustics έχω και μπορώ να σου πω ότι αλλάζει ο ήχος και δεν περνά το μπάσο στο desk είναι απίστευτα έχω εκεί τα θηριώδη Focal Alpha 8inch"
Ωραία Λίστα τα isoacoustics έχω και μπορώ να σου πω ότι αλλάζει ο ήχος και δεν περνά το μπάσο στο desk είναι απίστευτα έχω εκεί τα θηριώδη Focal Alpha 8inch"
απο κλίση πως είναι? Αν τα γυρίσεις μέχρι έξι μοίρας που λέει, το κρατάει το ηχείο, ή θα γλιστρήσει και θα φύγει μπροστά ή πίσω?? Έχουν επένδυση για πρόσφυση ??
Το μεγαλύτερο Ελληνικό μουσικό forum με πάνω από 30.000 μέλη. Κάνε εγγραφή!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.