Τι Πένες χρησιμοποιείτε?

Τι πάχος?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    76

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Για πείτε και πένες... ?

Προσωπικά πάντα 0,73 (δεν μου αρέσει τίποτα ελαφρύτερο και τιποτα βαρύτερο) , Dunlop Ultex για all around, PW & Herco Gold nylon για ρυθμικά & οταν νοιώθω μπρούκλης.... Dunlop Pure Tone για leads (τρομερες πενες απο Ultex που μοιάζει με πραγματικο tortoise αλλα πανάκριβες) 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εξτραβαριές πάντα.

Έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς σχεδόν τα πάντα, και στάμπυ και τριγωνικές, και κεραμικές, και διαφανείς και πλαστικές, και ... κλπ.

Όταν χρησιμοποιώ κάποια για καιρό, συνήθως κολλάω και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ μια συγκεκριμένη που δεν ξέρω τι είναι γιατί έχει ξεβάψει εντελώς, αλλά .... τρέμω μη την χάσω.

Αποκλειστικά Dunlop Tortex Flow 1.0mm, εδώ και τουλάχιστον 3-4 χρόνια.

dunlop-tortex-flow-plectrum-1-0mm-per-stuk.jpg

Ηλεκτρική:

Dunlop Tortex Jazz III: 1.35, 1, 0.88

Ακουστική:

Dunlop Celluloid Shell Medium

Dunlop Primetone Classic Sharp Tip 3mm (477-305) εδώ και πάμπολλα χρόνια μετά απο δοκιμές ενός κουβά πένες για πάσα νόσον και πάσα whatever...

ΥΓ: polycarbonate είναι το υλικό

Dunlop Tortex - Jazz IΙI .73 για ηλεκτρικη (νομιζω πλεον μονο σε Flex βγαινουν αυτες) και Standard 1.14 για ακουστικη. Oταν μεγαλωσω και γινω πελουσιος θα παρω και ΠλουΤσιπ ?*

*Xωρις διαθεση να μεισωσω "εξωτικες" πενες, αν μου κλικαρει να'τα ειχα να τα εδινα...αλλα πολλα λεφτα ρε παιδι μου. 

Primetone και ultex 0,73 κυρια. Τελευταια δεν μπορω να βρω τις ultex  και φορτωθηκα κ καποιες tortex, χωρις ν μαρεσουν πολυ. Επισης με τις διαφορες πενες που μουν ερθρι σαν δωρο με τον εξοπλισμο πεταλακια κλπ.

Στις ακουστικες dunlop 0,60

Dunlop Tortex - Jazz IΙI .73 για ηλεκτρικη (νομιζω πλεον μονο σε Flex βγαινουν αυτες) και Standard 1.14 για ακουστικη. Oταν μεγαλωσω και γινω πελουσιος θα παρω και ΠλουΤσιπ ?*

*Xωρις διαθεση να μεισωσω "εξωτικες" πενες, αν μου κλικαρει να'τα ειχα να τα εδινα...αλλα πολλα λεφτα ρε παιδι μου. 
Βγαίνουν ακόμα σε Tortex Jazz III

https://www.thomann.de/gr/dunlop_tortex_jazz_iii_white_073.htm

Χρησιμοποίησα πένα από το 1972 έως περίπου το 2012. Χρησιμοποιούσα σχεδόν έναν τύπο πένας, και μάλιστα μία (την ίδια) συγκεκριμένη που ήταν η κλασική fender heavy 

https://www.rihardos.gr/el/fender-351-shape-shell-heavy.html?gclid=Cj0KCQiA9OiPBhCOARIsAI0y71CUn75CJasZE8oi4b87yhfHYMeyGANYe94F8QloN9wdjcd3HxuwwccaAlgWEALw_wcB

Την είχα από το 1977 περίπου πάντα μαζί μου στο πορτοφόλι μέχρι πριν κανα δυο χρόνια που κάπου έχει πέσει κάτω ή ανάμεσα σε κανενα καναπε. Με την χρήση είχε φαγωθεί από την μια από μέσα και από την άλλη απ έξω και είχε πάρει ένα εντελώς διαφορετικό κοντόχοντρο σχήμα. Ούτως ή άλλως την χρησιμοποιούσα όλο και πιό σπάνια, όσο εξελίσσεται η τεχνική μου με τα δάχτυλα.

Εχω πλέον μια πένα από σχεδόν κάθε είδος και τις χρησιμοποιώ μόνο όταν χρειάζεται και ανάλογα με το κομμάτι.

Πολλές φορές επίσης αντί για πένα χρησιμοποιώ το νύχι του δείκτη που επειδή έχει σχεδόν καταστραφεί το ενισχύω με logo στιγμής. Εδώ και 4-5 μήνες χρησιμοποιώ πρόσθετα ψεύτικα (γυναικεία) νύχια και κόλλα που τα βούτηξα από την θυγατέρα. Είναι πολλά υποσχόμενα αλλά ακόμα δεν τα έχω συνηθίσει ώστε να μπορώ να σας δώσω feedback.

Γενικώς με Dunlop tortex FLOW 1,5 και για strumming στις ακουστικές Dunlop tortex FLOW 0,50. 

Ααα!! στο παρελθόν έπαιζα και ακόμα παίζω μερικές φορές με Dunlop tortex teardrop 1,14. Πολύ καλή επίσης πένα, γρήγορη και με smooth ήχο!!!

Dunlop stainless steel

Τη δοκίμασα το 2008 μετά από διάφορες μεταλλικές που είχα τσεκάρει πριν και με βόλεψε. Έχω δυο-τρεις αλλά δεν φθείρονται με τίποτα. Σχετικά λεπτή αλλά άκαμπτη, στα δικά μου αυτιά δίνει μια διαφάνεια, για άλλους απλά πρίμα.

Dunlop Jazz iii κόκκινη μικρή είναι 1,38mm και nylon νομίζω αυτές 

Επίσης λατρεύω την Dunlop Petrucci trinity που είναι σώμα Flow με μύτη jazz iii . Φανταστική πένα 

Σύμφωνα με το σαητ της dunlop είναι ultex και με επιφύλαξη ως προς το πάχος πρέπει ναν είναι 1,40mm

Από το 1999 μέχρι το 2005 η αγορά πένας πήγαινε ως εξής: Έμπαινα σε καποιο κατάστημα με μουσικά είδη, πήγαινα στις πένες και αγόραζα από όλα τα σχέδια, πάχη και χρώματα από μία.

Μέχρι που κάποια στιγμή αγόρασα μία ίδια με την πρώτη από αριστερά (κόκκινη) πένα της φωτογραφίας και όταν έπαιξα κατάλαβα ότι "εδώ είμαστε". Ήταν η στιγμή που αντιλήφθηκα μεγάλη διαφορά και στην ευκολία αλλά και στο παίξιμο μου. Έτσι ξεκίνησα να αγοράζω συνέχεια τέτοιες. Για την ιστορία η συγκεκριμένη πένα είναι Ibanez Hikizume 1.0 ...

...μέχρι που σταμάτησαν να βγαίνουν. Οπότε έψαχνα αντίστοιχες σε σχήμα και πάχος πένες και ευτυχώς η καλή μας Harley Benton (που όλους μας έχει σώσει σε καποια φάση της ζωής) έβγαζε ήδη αυτό που έψαχνα (δεύτερη πένα από αριστερά - μαύρη).

Μετά από καιρό ανακάλυψα ότι και η Fender βγάζει πένα δάκρυ (teardrop λέγεται αυτό το σχήμα), οπότε σαν γνήσιoς Fenderhead θεώρησα cool εκτός από τους ενισχυτές, τις κιθάρες και τα καλώδια μου να παίζω και με πένες Fender. Όπως η τρίτη πένα από αριστερά σε tortoise.

Ωστόσο πριν από 2 χρόνια σαν καλή ψωνάρα αποφάσισα να φτιάξω τις δικές μου custom πένες σε έναν γ@μ@το τύπο στην Αμερική, παρήγγειλα 100, μου έστειλε 115, πλήρωσα 55 ευρώ μαζί με μεταφορικά και πλέον μπορώ να πω οτι θα έχω πένες για όλη την υπόλοιπη κιθαριστική ζωή μου. Σχήμα teardrop, πάχος 1.14 , τριγωνική μύτη και τζιβιτζουλιάρικο χρωματάκι (η μοβ τέρμα δεξιά).

εικόνα_Viber_2022-02-02_19-22-41-658.jpg

και πλέον μπορώ να πω οτι θα έχω πένες για όλη την υπόλοιπη κιθαριστική ζωή μου.
Να γίνεις διάσημος να τις πετάς σε εμάς στο κοινό ώστε να ανακαλέσεις το παραπάνω αυθαίρετο συμπέρασμα ?

Να γίνεις διάσημος να τις πετάς σε εμάς στο κοινό ώστε να ανακαλέσεις το παραπάνω αυθαίρετο συμπέρασμα ?
Τις Harley Benton θα σας πετούσα Rebel! Αλλά too old and lazy for dat shit πλεον, το πλοιο σάλπαρε μακριά.

Jazz III και ας μην παίζω jazz! Συνήθως 1mm - 1.35mm ότι έχω τριγύρω.

• d'Andrea Ultra Plecs 1,5mm που για ένα μεγάλο διάστημα τις έχασα αλλά επανήλθαν στην παραγωγή λόγω ζήτησης
  • Dunlop Jazz II
Και οι δύο για μένα βγάζουν κάτι κοινό στον ήχο (ίσως όγκο μιας και η μια είναι μια παχιά 351, ενω η άλλη κοντή) αν και είναι απο διαφορετικό υλικό. Όμως έχουν ιδιαίτερη συμπεριφορά και προσαρμόζομαι εύκολα για κάποιο λόγο, όποια και να έχω. Επίσης δεν έχουν μυτερή μύτη.

Χωρίς μια απο αυτές δεν μπορώ να παίξω, οπότε κρατάω κάβα.

IMG_20220202_212942.jpg

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back