Τι μας ενοχλεί στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων οργάνων;

Η αγορά είναι πεσμένη γιατί όχι μόνο είμαστε σε χαλεπούς καιρούς αλλά και επειδή η τιμολόγηση, είτε στα μεταχειρισμένα είτε στα καινούρια προιόντα, είναι για χάπια.
Οδυσσέα δεν ξέρω φίλε. Υπάρχει μεγάλη πολιτική και κοινωνική αστάθεια ανά τον πλανήτη. Βάλε μέσα και την ακρίβεια. Αυτά που έδινες προ COVID για τι χόμπι σου, τώρα πρέπει να τα διαθέσεις στο σουπερμάρκετ

Σίγουρα Nekkon, προφανώς και ισχύει αυτό. Χαλεποί καιροί όπως είπα. 'Οπως επηρεάζει φυσικά την αγορά των μουσικών οργάνων αυτή η δυσμενής κατάσταση επηρεάζει και πολλές άλλες αντίστοιχου τύπου.

Απλά κατα τη γνώμη μου ειδικά στις κιθάρες η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη α) λόγω της φούσκας που η αγορά πέρασε πρόσφατα και β) λόγω της "συμπαράσυρσης" στην τιμολόγηση που υπάρχει μεταξύ αγοράς καινούριου και μεταχειρισμένου. Είχα ξανα-αναφέρει ως παράδειγμα οτι σε τεχνολογικά πχ αγαθά δεν υφίσταται σοβαρός ανταγωνισμός με το legacy προιόν; όταν φουσκώνει η Apple την τιμή του καινούριου iPhone δεν ανεβαίνουν ξαφνικά οι τιμές των μεταχειρισμένων 5ετιας στο θεό, όταν όμως η Fender βγάζει νέα Standard made in Indonesia για 6-7 κατοστάρικα ξαφνικά όσοι πουλούσαν μεξικάνα strat δεκαετίας θεωρήσαν οτι η κιθάρα τους ανέβηκε 2-3 κατοστάρικα σε αξία overnight.

Βέβαια να πώ την αλήθεια τους τελευταίους 2-3 μήνες βλέπω μια διόρθωση σιγά σιγά, σε μεταχειρισμένα και σε δημοπρασίες βλέπω να ξεφουσκώνουν λίγο οι τιμές.

Εντάξει, υπάρχουν και αυτές οι αγγελίες.

Attachments

• 487210519_2416977478644530_74557961018342279_n.jpg
    487210519_2416977478644530_74557961018342279_n.jpg
    62.9 KB · Εμφανίσεις: 0
Βλέπω κατά καιρούς κάτι... τιμές σε αγγελίες, που ειλικρινά με βάζουν στον πειρασμό να τους τρολάρω. Κάτι το οποίο δεν έχω κάνει ποτέ. Τίποτα βαρύ, κάτι στο στυλ:

Εγώ: Φιλαράκι, το αντικείμενο είναι ακόμα διαθέσιμο;
Αυτός: Ναι, είναι.
Εγώ: Δεν εκπλήσσομαι.

Τέλος συνομιλίας.

Βλέπω κατά καιρούς κάτι... τιμές σε αγγελίες, που ειλικρινά με βάζουν στον πειρασμό να τους τρολάρω. Κάτι το οποίο δεν έχω κάνει ποτέ. Τίποτα βαρύ, κάτι στο στυλ:

Εγώ: Φιλαράκι, το αντικείμενο είναι ακόμα διαθέσιμο;
Αυτός: Ναι, είναι.
Εγώ: Δεν εκπλήσσομαι.

Τέλος συνομιλίας.
Ξεκίνα, στην συμπρωτεύουσα έχουμε πολλούς.

Οι κιθάρες αυτές είχαν 750€ καινούργιες στον Θωμά εκείνη την εποχή, είχαν πάρει δύο φιλαράκια μου από την τότε μπάντα που ήμουν και είχα δει απόδειξη αγοράς.

Ξεκίνα, στην συμπρωτεύουσα έχουμε πολλούς.

Οι κιθάρες αυτές είχαν 750€ καινούργιες στον Θωμά εκείνη την εποχή, είχαν πάρει δύο φιλαράκια μου από την τότε μπάντα που ήμουν και είχα δει απόδειξη αγοράς.

Αυτές είναι ολόιδιες με την δική μου, την οποία αγόρασα Ιούνιο του 2009 (κατασκευής Δεκεμβρή του '08) και είχα δώσει 990 ευρώ στον τοπικό εισαγωγέα.

Η τιμή που πιάνει μια μεταχειρισμένη κιθάρα έχει να κάνει με το πόσο κοστίζει ένα αντίστοιχο όργανο σήμερα και κατά πόσο συλλεκτική, για χ ψ λόγους είναι ως μοντέλο η συγκεκριμένη. Όχι με το πόσο έκανε καινούργια πρίν απο χρόνια, ειδικά δεκαετία και βάλε.

Κάποτε με την ισοτιμία λίρας ευρω αγόραζε κόσμος εδω απο το DV247 mexican standards με 400 ευρω, σύννεφο πηγαίναν, δε θα τις δεις σήμερα ομως να της δίνουν μεταχειρισμένες με 200 ευρα, και λογικό.

Οι συγκεκριμένες παίζανε λιγο κάτω απο χιλιάρικο μέσες άκρες, κατα καιρούς βγαίνανε και σε προσφορές εκει στα 7-8 κατοσταρικα, καλά θυμάσαι Νεκ. Υπήρχαν εκείνη την εποχή και ακόμα φθηνότερες, faded special HB έβρισκες 6 κατοσταρικα καινούργια, τρελό για Gibson.

Οπότε δεν είναι παράλογο να τις βλέπεις σήμερα σαν μεταχειρισμένες στην ίδια ονομαστική τιμη (πάνω κάτω) που κάνανε καινούργιες, με δεδομένο το ποσο έχουν ξεφύγει οι τιμές.

Τα 1200 βέβαια είναι ανέκδοτο, τι α κανς, καλές πωλήσεις και live and let live.

Αυτές είναι ολόιδιες με την δική μου, την οποία αγόρασα Ιούνιο του 2009 (κατασκευής Δεκεμβρή του '08) και είχα δώσει 990 ευρώ στον τοπικό εισαγωγέα.
Τότε είχαν και διαφοροποιήσεις στις τιμές, μετά η asking price έγινε στανταρ. Θυμάμαι πάντως αυτήν την κιθάρα τότε Thomann 750€ χωρίς θήκη (είχαμε πάρει με ένα πενηνταρικο ακομα σκληρή θήκη Thomann). Έχω και φωτογραφία με την συγκεκριμένη αλλά ντρέπομαι να την ανεβάσω γιατί ήμουν 18 χρονών και φορούσα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ρε φίλε 😅

λουκουμι σου κατσε σεταρισμενη και με hardcase

1. Μας ενοχλούν τα παζάρια.
2. Μας ενοχλεί η αγένεια.
3. Μας ενοχλεί η κατευθείαν αντιπρόταση χρηματικού ποσού...ζητάς 1000 προσφέρω 700
4. Μας ενοχλούν οι προτάσεις ανταλλαγών ενώ δεν τις ζητάμε.

Last edited:
1. Μας ενοχλούν τα παζάρια.
2. Μας ενοχλεί η αγένεια.
3. Μας ενοχλεί η κατευθείαν αντιπρόταση χρηματικού ποσού...ζητάς 1000 προσφέρω 700
4. Μας ενοχλούν οι προτάσεις ανταλλαγών ενώ δεν τις ζητάμε.

Σιγά το big deal. Μόνο η αγένεια είναι ενοχλητική (και αρκετή για να βάλω κάποιον στο black list).
Για τα 1., 3. και 4. μπορείτε να απαντάτε: "Λυπάμαι, αλλά δεν με ενδιαφέρει".
(κάνετ το και copy paste αν βαριέστε!) :D
Αρκετοί πωλητές πάντως έχουν υπολογίσει εξαρχής ότι θα τους κάνουν παζάρι και έχουν υπερκοστολογήσει ή ύστερα από καιρό που τους μένει απούλητο κάτι, μπορεί και να ενδώσουν να ρίξουν λίγο την τιμή. Οπότε το 1. δεν θα πρέπει να ενοχλεί ούτε αγοραστές ούτε πωλητές, αρκεί να γίνεται με ευγένεια και κατανόηση.

Ναι ολα συμβαινουν και γελαω, καποιες αλλες φορες εκνευριζομαι.
Να σημειως ομως, οτι με 6 απο εσας που γραφετε στο νημα εχω κανει συναλλαγες και ειχα την καλυτερη εμπειρια, παρα τις δυσκολιες που ειχαμε να αντιμετωπισουμε καποιες φορες. Με αλλον εναν εκανε συναλλαγη ο κολλητος μου και μου ειπε τα καλυτερα. Με αλλον εναν δεν εχουμε κανει συναλλαγη αλλα τον θεωρω διαδικτυακο φιλο και θα χαρω να τον συναντησω οπως ολους τους παραπανω.
Χθες μοναδικη εμπειρια,
Εκανα προταση για ανταλλαγη, ηταν πολυασχολος μουσικος, αλλα μου εκλεισε τηλεφωνικο ραντεβου για να μου εξηγησει τους λογους που προτιμαει να κρατησει την κιθαρα που εχει βαλει αγγελια, παρα τη χρηματικη διαφορα που του προτεινα και την κιθαρα μου που του αρεσε.
Το forum μας ειναι μικρογραφια της κοινωνιας. Υπαρχουν ολοι, επρεπε να αναφερω και την καλη πλευρα

Για δεκαοκτώ χρονών εδώ ντυνομουν επιεικώς παππουδίστικα και είμαι και δέκα κιλά πάνω από τώρα

Nαι αλλά είχες την σωστή κιθάρα και τον σωστό ενισχυτή :)

Nαι αλλά είχες την σωστή κιθάρα και τον σωστό ενισχυτή :)
Φαντάσου ότι ο neck μαγνήτης λειτουργούσε για διακοσμητικούς λόγους και για την εισαγωγή του Sweet child o mine 😅

Με αλλον εναν δεν εχουμε κανει συναλλαγη αλλα τον θεωρω διαδικτυακο φιλο και θα χαρω να τον συναντησω οπως ολους τους παραπανω.
Σε θεωρεί και αυτός ιντερνετικό φίλο, θα χαρεί να σε συναντήσει, και σου υπόσχεται να κάνετε συναλλαγή όταν αποφασίσεις να απαλλαχθείς από έναν από τους ενισχυτές του Ανδρέα που έχεις 😅😅😅

Όταν το φθηνό είναι πολύ ακριβό. Υπαρχουν πολλά είδη απατεωνιάς.

1764308587978.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back