Τι μας ενοχλεί στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων οργάνων;

Ενοχλούμαι αφάνταστα από την αισχροκέρδια.

Τομέας synth.

Ειδικά για παροπλισμένα και όχι συλλεκτικά που ανταλλακτικά δεν θα βρεις ούτε στην Syntaur.

Στις αγγελίες 2 πράγματα με ενοχλούν

Εκτός από την αγένεια ορισμένων με ενοχλεί αφάνταστα σαν 1η ερώτηση η ατάκα "φιλαράκι καλύτερη τιμούλα ;"

Γνωριζόμαστε απο παλιά, είμαστε φιλαράκια και δεν το ξέρω ;

Επίσης όταν λες πως δεν θέλεις ανταλλαγές και σου προτεινουν ένα σωρό άσχετα πράγματα πχ πετάλια, ενισχυτές
Μου έχει τύχει βέβαια να μου προτείνουν ανταλλαγες και όταν μου στέλνουν το λινκ της αγγελίας του να αναγράφει 'δε δέχομαι ανταλλαγες' 

Γενικά το έχω πει πολλές φορές, έχω πάνω από 200 συναλλαγές τα τελευταία 20 χρόνια στο Noiz και μόλις μία φορά έπεσα σε πονηρό, κι αυτός δεν ήταν κάτι τραγικό, απλά λίγη ταλαιπώρια.

Χρειάζεται μόνο λίγη προνόηση:
1. Δεν βάζω τηλέφωνο για να μπορώ να φιλτράρω απ το email.

2. Aν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα είναι. Μην θεωρείτε ότι τον έχετε πιάσει κώτσο τον άλλον γιατί 99 φορές στις 100, κάποιον λάκο έχει η φάβα. Ιδιαίτερα όταν ποστάρει ο άλλος την αγγελία σε ιστότοπο σαν το Noiz που σημαίνει ότι σκαμπάζει κανα δυο πράγματα.

Ενοχλούμαι αφάνταστα από την αισχροκέρδια.

Τομέας synth.

Ειδικά για παροπλισμένα και όχι συλλεκτικά που ανταλλακτικά δεν θα βρεις ούτε στην Syntaur.
Συμφωνώ απόλυτα και σε παλιά και σε πιο νέα ας πούμε με 20-30-40 ευρώ από καινούργιο ?

Αν δεν το διευκρινίζεις, όπως κάνουν οι περισσότερες αγγελίες, είναι πιστεύεις θεμιτό να προτείνει κάποιος κάποια σχετική ανταλλαγή;
Γράφω πάντα ότι δεν με ενδιαφέρουν ανταλλαγές και ότι σε μηνύματα που αφορούν ανταλλαγές και παζάρια δεν θα απαντάω. Είναι σαν να μην το γράφω, πάντα θα βρεθούν κάποια ??  που θα μου στείλουν μήνυμα για ανταλλαγές και παζάρια, οι μισοί δε προτείνουν ανταλλαγές εκτός τόπου και χρόνου, πχ πουλάς synth και σου προτείνουν ανταλλαγή με sax, φωτιστικά οροφής, φωτιστικά εξωτερικού χώρου, έπιπλα και γενικά ό,τι άλλη παπαριά μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Οι δε τσίπηδες είναι που σου τεντώνουν το νευρικό σύστημα στα άκρα. Στο τελευταίο "κρούσμα" που πούλησα ένα synth του κουτιού και όπως πάντα σε εξαιρετική τιμή και μέσα στην εγγύηση, μού σκάει μύτη από Πειραιά ένας, το εξετάζει, το παίζει, και στο τέλος μού δίνει τα χρήματα, τα μετράω μπροστά του και βλέπω ότι λείπει ένα δεκάευρο. Τον κοιτάω και μου απαντάει "τι, θες και δεκάρικο?" (πχ αντί να δώσει 500 δίνει 490), "από Πειραιά έρχομαι, ξέρεις πλήρωσα διόδια και θα ξαναπληρώσω φεύγοντας".? Τον βουτάς απ΄τον λαιμό ή όχι?? 
Του είπα ένα "καλά, οκ" αντί για ένα "σάλτα και Γ@&#$ου" που θε έπρεπε να του πω και μας χαιρέτησε. image.gif  Σκέφτηκα ότι ερχόταν κι από μακριά και θα ήταν κριμα να γυρίσει πίσω με άδεια χέρια, αν ήταν πχ απ΄την πόλη μου δεν θα του το πούλαγα.
Γέμισε η χώρα ?????

Γέμισε η χώρα ?????
Η χώρα γέμισε ??????? που πουλάνε μεταχειρισμένα σε τιμή καινούργιου ?

Ακόμα θυμάμαι το γέλιο που είχα ρίξει με τα Bad monkey και τις τιμές που τα πούλαγαν - αγόραζαν (;)
Πιθανότατα το χειρότερο OD που δοκίμασα στη ζωή μου…

Ξεθαβω το θέμα λόγω σημερινής εμπειρίας.

Ανεβάζω τέσσερις αγγελίες χθες το βράδυ (κιθάρα, μπάσο, πετάλι, ενισχυτή) και σήμερα το μεσημέρι παίρνω copy paste το ίδιο μήνυμα επί 4, ένα για τη καθεμία αγγελία:

"Γεια σας, είναι ακόμα διαθέσιμο το όργανο σας;"

Κατευθείαν απόσυρση και τις τέσσερις αγγελιες και ξανανεβαζω το καλοκαίρι που θα έχει πέσει λίγο η δουλειά και δε θα ανεβοκατεβαίνει η ψυχολογία σαν το ασανσέρ.

Όσοι έχετε κάνει δεκάδες/εκατοντάδες αγοραπωλησίες ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ!

Ανεβάζω τέσσερις αγγελίες χθες το βράδυ (κιθάρα, μπάσο, πετάλι, ενισχυτή) και σήμερα το μεσημέρι παίρνω copy paste το ίδιο μήνυμα επί 4, ένα για τη καθεμία αγγελία:

Κατευθείαν απόσυρση και τις τέσσερις αγγελιες και ξανανεβαζω το καλοκαίρι που θα έχει πέσει λίγο η δουλειά και δε θα ανεβοκατεβαίνει η ψυχολογία σαν το ασανσέρ.

3 κιθάρες έβαλα πριν κανα μήνα. Η μια πωλήθηκε προχθες. Έχω λάβει 10άδες διερευνητικά μηνύματα και τηλέφωνα, για ανταλλαγές, κλπ. Όλα σε κόσμιο επίπεδο. Μόνο μια φορά έλαβα κάτι ανάλογο με σένα, για όλες τις κιθάρες. Δεν έδωσα σημασία και προχώρησα παρακάτω. Job done....

Μήπως είναι bot?

Λοιπόν αν και γενικά η εμπειρία μου από τις αγγελίες είναι θετική και έχω κάνει εκατοντάδες,τώρα τελευταία παρατηρώ το εξής:
Πολλές ερωτήσεις από κόσμο που φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να αγοράσει και το πιο εκνευριστικο: σου στέλνει κάποιος για ανταλλαγή,τους γράφεις κάποια επιχειρήματα ότι δεν γίνεται με το συγκεκριμένο όργανο,του στέλνεις μια αντιπρόταση και δεν απαντάει ποτέ...

ΥΓ...παρατηρώ τρομακτική ύφεση στις αγοραπωλησίες τον τελευταίο 1.5 χρόνο....ισχύει?

παρατηρώ τρομακτική ύφεση στις αγοραπωλησίες τον τελευταίο 1.5 χρόνο....ισχύει
Εάν συγκρίνεις μετα χρόνια της καραντίνας νομίζω ναι

Εάν συγκρίνεις μετα χρόνια της καραντίνας νομίζω ναι
Δεν είναι περίεργο? Που έβρισκε ο κόσμος χρήματα στη καραντίνα?

Χρόνο είχε περισσότερο, λεφτά για χόμπι και τώρα και τότε υπήρχαν, αν και το να μάθεις απ' το YouTube που κάνουν οι περισσότεροι τζάμπα είναι.
Η Fender έκανε ρεκόρ πωλήσεων το 2020-2021

"...Σουπερστρατ μοναδικη Κατασκευη fugigen Japan 1989Τι αλλο να πω?Κελαιδαη,στιβαρη,σπανια.Αλαγη ταστων,μαγνητες noissless usa,αλαγη ηλεκτρικων,radius 12",floydrose ευκερεια σε αυτη την τιμη,για λιγο καιρο.Δεν βρησκονται ευκολα τετοια ξυλα,τετοιες ροκ κατασκευες...."

δεν ξέρω αν με ενοχλεί... το σίγουρο είναι ότι με διασκεδάζει... :)

Εμένα με ενοχλεί η προσποιητή οικειότητα ("έλα αγορίνα, του κουτιού είναι") και η αγένεια (σου γράφει ο άλλος να του στείλεις τηλ. να επικοινωνήσει, του απαντάς και δεν παίρνει ποτέ).
Επίσης, κάτι που το έχουμε ξανασυζητήσει στο φόρουμ, το παζάρι για το παζάρι: "αν μου κόψεις 10 ευρώ, έρχομαι και το παίρνω αμέσως"/
Κατά καιρούς έχω απαντήσει:
-Εμένα με ρώτησες αν μπορώ να έρθεις να το πάρεις αμέσως?
-Ασε, θα περιμένω να μαζέψεις τα 10 ευρώ.

Ανταλλαγές, δεν γράφω ότι δεν με ενδιαφέρουν, όμως μόλις ένα 2% από όσα έχω δώσει και πάρει μια δεκαετία τώρα, ήταν ανταλλαγές. Δεν θεωρώ τρομερό το να απαντήσεις ως πωλητής:
"Καλημέρα
ευχαριστώ για την επικοινωνία. Δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει κάτι για ανταλλαγή.
Φιλικά, Μιχάλης"

Στην ανάγκη αν βαριεσαι να το γράφεις , γράψε το μια φορά και αν ξανατύχει κάνε το copy paste.
Σε ό,τι με αφορά, δεν είναι λίγες οι φορές που ο αγοραστής που μου πρότεινε ανταλλαγή, κατέληξε να αγοράσει το πετάλι επειδή εκτίμησε το ότι του απάντησα ευγενικά και ευχαριστώντας τον για την επικοινωνία, εκεί που άλλοι θα τον αγνοούσαν/περιφρονούσαν.

Ωστόσο, ναι, κι εμένα μου έχει τύχει να μου προτείνουν ανταλλαγή για ένα πολύ τσίλικο πετάλι που έδινα, με μια outdated βιντεοκάμερα της Sony. Ο συγκεκριμένος μάλιστα, υπέγραφε στο μέηλ και ως executive της Sony τότε. Το τι άκουσε, δεν περιγράφεται...

Mε ενοχλει ο τυπος που διαχυτα υπαρχει στην κοινωνια μας και με ενοχλει και σε εξω-νοιζικες καταστασεις. Η πλεμπα εκεινη που αδιαφορει για καθε ειδους κανονα, με πληρη απουσια σεβασμου για τον αλλο, και η ταυτοχρονη απολυτη σιγουρια του, οτι ο ιδιος ειναι εξυπνακιας και θα πιασει τους αλλους κοροιδο.

Ο τυπος που ενω αναφερεις οτι δεν σε ενδιαφερουν ανταλλαγες συνεχιζει να σου προτεινει (συνηθως αστειες) ανταλλαγες, ο τυπος που, ενω το παζαρι ειναι αποδεκτο, και ενω η τιμη σου ειναι εως και ευκαιρια θα σου προτεινει ενα εξωπραγματικο νουμερο. Αλλα κυριως ο τυπος που εχει εξαρχης σκοπο να μην αγορασει, ή ξερει οτι δεν μπορεί να αγορασει, και απλα ειναι χασομερης. Θα σου στειλει μνματα θα σου τηλεφωνησει και εν τελει θα σου πει να ρωτησω τη μαμα μου αν μπορει να μου δωσει χρηματα, νομιζοντας οτι εισαι και εσυ καποιο παιδακι και παιζεις στην παιδικη χαρα σου.

Οφειλω να πω οτι τα ανωτερω μου εχουν συμβει στο νοιζ σε πολλαπλασια συχνοτητα απ οτι σε αλλου τυπου forum η site αγοραπωλησιων, και οφειλω να πω οτι η εξηγηση που δινω ειναι οτι οι μουσικοι ειναι εν γενει καρμιρηδες και εισοδηματικα οχι σε εξαιρετικη κατασταση, ενω μεγαλο μερος των ασχολουμενων ειναι εφηβικης ή μετεφηβικης ηλικιας με οτι αυτο σημαινει.........

Αν είχα ένα ευρώ για κάθε αγγελία στην οποία μου προτείνουν για ανταλλαγή κάτι που κοστίζει τα μισά λεφτά από αυτό που πουλάω, θα είχα σταματήσει να δουλεύω.

Κι αυτό αφού γράφω στην αγγελία ότι δε με ενδιαφέρουν οι ανταλλαγές.

Και όλο αυτό x1000 όταν πρόκειται για μαυραγορίτες, που είναι αυτοί που κατά κόρον κάνουν το παραπάνω, κι ενώ έχουν 30 όργανα στις αγγελίες παν' να σου πασάρουν την πατάτα για να καβατζώσουν το δικό σου όργανο και να το βάλουν και 200 ευρώ παραπάνω απ'ότι εσύ το δίνεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back