Τι λαμπες για Fender Blues Deluxe Re?

Μάριος Γκιζέλο

marioG542

Μέλος
Πόντοι
28
Καλησπερα σε ολους! Επεσε στα χερια μου προσφατα ο συγκεκριμενος ενισχυτης (μεταχειρισμενος) κ μαλλον οι λαμπιτσες του θελουν αλλαγη! Τι προτεινετε γιατι εχω χασει λιγο τον μπουσουλα με τις μαρκες κ τους τυπους! Με ενδιαφερει πιο πολυ το καθαρο καναλι αλλα δεν θελω να χαλασει κ το "βρωμικο"! Παιζω με μια Les Paul με burstbucker pro μαγνητες (οχι πολυ hot δηλαδη)! Καντε τις προτασεις σας (αν εχετε κ μαγαζι για Αθηνα ακομα καλυτερα ή κ online)!

TungSol RI για τελικές και phase splitter και TungSol RI για προενισχύτριες, αυτό το σετ για τα καλύτερα καθαρά. Αν θέλεις gain από την προενίσχυση τότε για προενισχύτριες διάλεξε ή JJ ή ElectroHarmoniX, oι JJ είναι λίγο πιο dark ενώ οι EHX πιο brittle. :)

Ε, καλό θα είναι να είναι matched. Αθήνα θα τις βρεις λίγο ακριβά, internet θα βρεις σε καλές τιμές.

αν θεωρηθεί διαφήμιση ας σβηστεί το ποστ :

Όταν έψαχνα για JJ o μόνος που τις έδινε σε λογικές τιμές ,(σχεδόν όσο online) ήταν ο Ντούκας .

Στα κιθαρομάγαζα δεν υπήρχε τίποτα παραμόνο mesa boogie και τα hiendάδικα δίνουν τις 12ax7 προς 18€ τη μία ..... ούτε ναρκωτικά να πουλάνε ρε γμτ  :-\

marioG542 είπε:
Ο Ντουκας στα Ιωαννινα δεν ειναι; (Αν δεν κανω λαθος!)
Ναι αλλά έχει συνεργάτες στην αθήνα ..  επίσης μπορείς να παραγγείλεις αντικαταβολή

Μάριε οι λυχνίες στον ενισχυτή σου είναι μια χαρά.Δε θέλουν άλλαγμα .Έχουν πολύ ψωμί ακόμη.Πώς συμπέρανες ότι θέλουν άλλαγμα?Προληπτικά θές να το κάνεις?

Καλησπερα Βασιλη! Οταν παιζω ακουω ενα κουδουνισμα απο τον ενισχυτη (οχι σε ολες τις νοτες)! Η μια τελικη κ η μια προενισχυτηρια αν τις βγαλεις κ τις κουνησεις ακους ενα κουδουνισμα! Εβγαλα κ την μια προενισχυτηρια κ την εβαλα σε ενα voxακι που εχω κ κουδουνιζε κ εκει!

marioG542 είπε:
Καλησπερα Βασιλη! Οταν παιζω ακουω ενα κουδουνισμα απο τον ενισχυτη (οχι σε ολες τις νοτες)! Η μια τελικη κ η μια προενισχυτηρια αν τις βγαλεις κ τις κουνησεις ακους ενα κουδουνισμα! Εβγαλα κ την μια προενισχυτηρια κ την εβαλα σε ενα voxακι που εχω κ κουδουνιζε κ εκει!
Tότε μπορεί να χρειάζεται.Παντως δεν τις είχα πολύ καρό πάνω.Γι αυτο σου ειπα  οτι ειναι οκ.

Πολύ καλό ήχο είχαν οι jj που δοκίμασα.Βέβαια γούστα είναι αυτα.Μπορείς επίσεις να δοκιμάσεις να βάλεις  άλλη λυχνία στη V1 θέση. Μία 12ΑΥΤ για παράδειγμα .Επήρεάζει το gain  και την ένταση του ενισχυτή.Μπορεί να σου αρέσει .Μια λαμπούλα είναι τη βάζεις τη βγάζεις ;)

Oi JJ είναι θαυμασιες λυχνιες αλλα δεν ακουγονται ακριβως οπως οι κλασσικες 6V6 (εχουν τεραστια αντοχη σε high plate voltage & ακουγονται πιο κοντα σε 6L6,εχουν περισσοτερο headroom & ένταση).

Και οι TAD & οι JJ μια χαρα ειναι.

Ετσι κι αλλοιως 4 εργοστασια ολα κι ολα υπαρχουν στον κοσμο που φτιαχνουν λυχνιες (1 στην Σλοβακια (JJ),ενα στην Κινα (Sheuong) & 2 στη Ρωσια (Svetlana & Sovtek)...ΟΛΕΣ οι λυχνιες σε αυτα φτιαχνονται και μετα απλα γινονται rebranding απο τους distributors...αρα τις περισσοτερες φορες την ΙΔΙΑ λυχνια παιρνεις με ..αλλη ετικεττα.... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back