Τι κιθαρα να αγορασω?

christoforost98

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλημερα, Θελω να παρω μια καλη κιθαρα.. δεν ξερω βεβαια τι μου αρμοζει στο παιξιμο μου, αλλα θελω να φυγω απο την φτηνη cort και να παω σε κατι πολυ καλο. τα λευτα δεν ειναι το προβλημα. Μπορω να διαθεσω μεχρι και 700 περιπου για κατι που κθα κασει στα χερια μου και θα το εχω πολυ καιρο. Εδω εχω ενα βιντεακι μου με το στυλ που παιζω και το τι ηχο θελω.Αν δεν σας κανει κοπο προτεινετε κατι :)

Ευχαριστω

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι σε χαλάει στην cort;

Για τσεκαρισε αυτην

http://www.thomann.de/gr/jackson_pro_dinky_dk2m_mb.htm

και αυτην

http://www.thomann.de/gr/ibanez_s870fm_atf.htm

και πολλες αλλες (απλα βαριεμαι να ψαχνω τωρα αλλα αν μου ρθει κατι αλλο στο μυαλλο θα σ πω) παντως ετσι οπως σ ακουω και για τον ηχο που εχεις θα σου ελεγα να μεινεις μακρια απο basswood κιθαρες (εκτος αν ειναι καμια suhr και την βρεις κοψοχρονια αλλα που τετοια τυχη) και EMG,Blackouts και λοιπους active μαγνητες.

Παντως οι cort για τα λεφτα τους μια χαρα ειναι

christoforost98 είπε:
Απλα θελω να παρω και καλυτερο
Ναι βρε πασά μου αλλά καλύτερο σε τι;

Για να σε συμβουλέψουμε καλύτερα.

Ετσι όπως σε βλέπω να παιζεις θελεις μια ibanez.

Να μοιάσεις στους satriani και vai...

Τα όργανα αυτά παίζουν τα πάντα. Μια 555 σε λευκό θα ήταν υπέροχη.

Να ξέρεις οτι στις cort υπάρχει μεγάλος δεικτης τιμής απόδοσης οπότε είναι κιθάρες που σε άλλες εταιρείες θα κόστιζαν πολύ περισσότερα.

full shred είπε:
Να ξέρεις οτι στις cort υπάρχει μεγάλος δεικτης τιμής απόδοσης οπότε είναι κιθάρες που σε άλλες εταιρείες θα κόστιζαν πολύ περισσότερα.
Έτσι είναι.

Αλλά αν πάρει 555 μπορούμε να μιλάμε και για υποβάθμιση. Είναι ψιλοχάλια οι κιθάρες για τα λεφτά τους... Και πολύ πάνω από το μπάτζετ του.

παντως, στις αγγελιες κοντα στα χρηματα αυτα 'παιζουν' αρκετα signature μοντελα του satriani

Κοίταξε και προς schecter μεριά. Καλής ποιότητας κιθάρες, δεν έτυχε να πετύχω κάποια που να μην είναι προσεγμένη κατασκευαστικά

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
(Ωραίο παίξιμο)

Απ'το στυλ σου, για καμμιά PRS se σε κόβω.

Το βασικό είναι να δοκιμάσεις κάποιες από τις προτάσεις που θα σου ακουστούν καλές (και να διαλέξεις, κατ'εμέ, ό,τι σου πάει στο χέρι πρωτίστως, στον ήχο δευτερευόντως, σαν "αίσθηση" συνολικώς).

Εντάξει, ίσως εξαντλώ το θέμα αλλά γράφω κι εγώ μια γνώμη ...

Απο ότι άκουσα - και παίζεις όντως πολύ καλά φίλε - το μόνο που πραγματικά χρειάζεσαι είναι η κιθάρα να μπορεί να δώσει αυτό που πραγματικά "παίζεις στο δάχτυλο", τις αποχρώσεις που δε σου δίνει ένας φτηνός μαγνήτης.

Είναι αυτός ό ήχος που ακούς στα video με μια ωραία κιθάρα κι ένα λαμπάτο ενισχυτή και μπορείς μόνο με την πένα και το δάχτυλο να κάνεις τη νότα να ακουστεί αλλιώς.

Γι αυτό ότι κι αν πάρεις μην έχεις κάτι σε πολύ high gain μαγνήτες. Κάνα Duncan π.χ. ή Di Marzio θα βρείς ρεαλιστικά σε αυτές τις τιμές - Jackson & Ibanez πάνω κάτω.

Το floyd σου ανοίγει προοπτικές, οπότε καλό είναι να υπάρχει :)

Επίσης κάνε μερικά search σε noiz και τριγύρω, σε αυτά τα λεφτά μπορεί να βρείς κάτι ασυνήθιστο σε μεταχειρισμένο - τώρα κοίταγα μια Fender Showmaster π.χ. σε αυτά τα λεφτά που με λίγη δουλειά μπορεί να γίνει πολύ ωραίο όργανο. Και μεταχειρισμένο δε σημαίνει κακό.

Ε και εδώ που τα λέμε ... αν την έχεις βολευτεί την Cort, κι έτσι φαίνεται της έβγαλες τα ματακια, ίσως είναι και μια επιλογή να της αλλάξεις απλως μαγνήτες για αρχή. Θα σου μείνουν στην τελική και για την επόμενη ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back