Κιθαρα και καθαρος treble ηχος

Εσύ είσαι ο ειδικός, αλλά έχω 2 στρατ και έχω παίξει με άλλες 3-4 και έχουν όλες πολύ διαφορετικό λαιμό.

Επίσης έχω 2 τέλε και μια κιθάρα με λαιμό τέλε (squier 51, δεν ξέρω εάν μετράει) και έχω παίξει με άλλες δυο και όλες έχουν πολύ διαφορετικό λαιμό. Και ξέρω ότι υπάρχουν και πολλά άλλα shapes που δεν έχει πιάσει στα χέρια μου. Τα τάστα τα αφήνω.

Δεν μιλάω για σύγκριση μεταξύ μόνο φέντερ συγκριμένης σειράς και χρονολογίας. Μιλάω μεγαξύ στρατ και τελε γενικότερα. Ο λαιμός θα κάνει  και την διαφορά στο playability (σε μένα).

Τι ενισχυτή είχε το κατάστημα. Θυμασαι?

Παιδιά,ο άνθρωπος δεν μας είπε ακόμα σε τι ενισχυτή έπαιξε στο μαγαζί που πήγε την Tele και την Les Paul.

Αν τον βάλανε να παίξε σε κανένα Twin Reverb φυσικά και θα του άρεσε περισσότερο ο ήχος σε σχέση με το τρανζίστορατο  Βοξακι που έχει σπίτι..

Εμμ την τελε σε εναν 20αρι στον αρμαο αλλα δεν κοιταξα λεπτομεριες , και την les paul στο vibrato με ελαβε σε εναν θηριο μπορει marshall δεν τα κοιταξα αφοσιωθηκα στις κιθαρες χαχαχ ?

Ας μας πει λοιπόν...

Εσύ είσαι ο ειδικός, αλλά έχω 2 στρατ και έχω παίξει με άλλες 3-4 και έχουν όλες πολύ διαφορετικό λαιμό.

Επίσης έχω 2 τέλε και μια κιθάρα με λαιμό τέλε (squier 51, δεν ξέρω εάν μετράει) και έχω παίξει με άλλες δυο και όλες έχουν πολύ διαφορετικό λαιμό. Και ξέρω ότι υπάρχουν και πολλά άλλα shapes που δεν έχει πιάσει στα χέρια μου. Τα τάστα τα αφήνω.

Ειναι θελα σειρας η χρονολογιας το desing του λαιμου? πχ οι player 2019 θα ειναι διαφορετικες απο του 2020?Παντως η les paul ηταν πολυ ευκολη στο παιξιμο κουμπωσε στο χερι μου πιο ευκολα

Δεν μιλάω για σύγκριση μεταξύ μόνο φέντερ συγκριμένης σειράς και χρονολογίας. Μιλάω μεγαξύ στρατ και τελε γενικότερα. Ο λαιμός θα κάνει  και την διαφορά στο playability (σε μένα).

Τι ενισχυτή είχε το κατάστημα. Θυμασαι?

Αλέξανδρε, όταν κάνεις quote, προσπαθησε να απαντάς έξω από το πλαίσιο. Εάν απαντάς μέσα, κάνε τα τουλάχιστον bold ώστε να ξεκαθαρίζουμε ποια ειναι η απαντηση σου.

Αλέξανδρε, όταν κάνεις quote, προσπαθησε να απαντάς έξω από το πλαίσιο. Εάν απαντάς μέσα, κάνε τα τουλάχιστον bold ώστε να ξεκαθαρίζουμε ποια ειναι η απαντηση σου.

ωπ ναι νομιζα γινεται αυτοματα

Εμμ την τελε σε εναν 20αρι στον αρμαο αλλα δεν κοιταξα λεπτομεριες , και την les paul στο vibrato με ελαβε σε εναν θηριο μπορει marshall δεν τα κοιταξα αφοσιωθηκα στις κιθαρες χαχαχ

Ειναι θελα σειρας η χρονολογιας το desing του λαιμου? πχ οι player 2019 θα ειναι διαφορετικες απο του 2020?Παντως η les paul ηταν πολυ ευκολη στο παιξιμο κουμπωσε στο χερι μου πιο ευκολα

Alexandros Diamantis είπε:
ωπ ναι νομιζα γινεται αυτοματα

Εμμ την τελε σε εναν 20αρι στον αρμαο αλλα δεν κοιταξα λεπτομεριες , και την les paul στο vibrato με ελαβε σε εναν θηριο μπορει marshall δεν τα κοιταξα αφοσιωθηκα στις κιθαρες χαχαχ

εχω μια μεξιμο αλλα την εχω γυρησει αναποδα και σε μερικα πραγματα δεν με βολευει αλλα μαρεσει σαν κιθαρα, και μια custom αμερικανινη black strat με την οποια παιζω στην μεσαια θεση περισσοτερο που ειναι ο fender custom 69 γιατι ο ssl5 και fat50s μου χρωματιζουν λιγο και δεν τους προτιμω, την tele την δοκιμασα σε καταστημα, και με τον ενισχυτη βαζω full το gain το eq περιπου στην μεση ολα εκτος απο το treble που το βαζω λιγο περισσοτερο και το volume του eq στην μεση

Ναι, αλλα ο op δεν γνωριζει το γιατι του ακουστηκε πιο καθαρη η τελε. Ειναι απειρος στα θεματα αυτα και μας το δηλωνει.

Οντως θεωρεις οτι απλα το να αγορασει μια τελε, θα του λυσει το "προβλημα" του, ή θα επρεπε πρωτα να ασχοληθει με το ποσο καθαρο ηχο μπορει να βγαλει ο ενισχυτης του σε σχεση με εκεινον που δοκιμασε την τελε? Και εαν οντως ειναι προβλημα η στρατ, μπορει απλα να αλλαξει μαγνητες. Εχω να του προτεινω ενα σετ με 110 ευρω που εχει ακριβως αυτα που θελει. Αλλα πρεπει πρωτα να ξερει οτι ο ενισχυτης του μπορει να τον υποστηριξει.

Ποιο ειναι αυτο το σετ???

Επίσης έχω 2 τέλε και μια κιθάρα με λαιμό τέλε (squier 51, δεν ξέρω εάν μετράει) και έχω παίξει με άλλες δυο και όλες έχουν πολύ διαφορετικό λαιμό. Και ξέρω ότι υπάρχουν και πολλά άλλα shapes που δεν έχει πιάσει στα χέρια μου. Τα τάστα τα αφήνω

κΣανα- λέω ?

Η Fender στις ΣΕΙΡΕΣ της έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια neck specs και στις Tele και στις strat.

Όλες οι Deluxe είναι ίδιες,όλες οι Ultra είναι ίδιες,όλες οι Am STD είναι ίδιες ,όλες οι Professional είναι ίδιες είτε είναι τελε είτε στρατ.

Αν συγκρίνεις μια Am STD με μια Elite ΦΥΣΙΚΑ έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μπράτσα.

Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πιο ΑΚΥΡΟ από το να προτείνουμε σε κάποιον , ειδικά αν είναι νεοπας, neck shapes μια και τα μπράτσα είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του one man's nightmare another man's dream ?

Παντως η les paul ηταν πολυ ευκολη στο παιξιμο

Θα είχε καλύτερο set up.

ΟΛΕΣ οι κιθάρες είναι εύκολες στο παίξιμο φτάνει να σεταριστουν σωστά,στα περισσότερα μαγαζιά είναι ΑΘΛΙΑ σεταρισμενες δυστυχώς.

και με τον ενισχυτη βαζω full το gain

Κάτσε ρε αρχηγέ μου...ΚΑΘΑΡΟ ήχο δεν είπες ότι θες;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αλεξανδρε, δοκιμασε να εχεις το gain πολυ χαμηλα (περιπου στο 1/5 της διαδρομης) και το volume οσο ψηλα χρειαστει να εχεις την ενταση που θες. Μονο ετσι μπορει να σου βγαλει καθαρα ο ενισχυτης.

Με το να εχεις τερμα το gain, βρωμιζεις πολυ το καθαρο καναλι.

Εν τελει, πιθανοτατα να μην χρειαστεις να βαλεις καν το χερι στην τσεπη. Απλα, ρυθμισε σωστα τον ενισχυτη σου.

Μιλαμε για καθαρο φουλ γκαιν

χαχαχ αυτο ακριβως γινεται??λιγο βρωμια αλλα κρυσταλινος, ναι παιδια σορρυ νομιζα πως ειναι καλυτερο να εχω (gain) την ενταση της κιθαρας τερμα καθως θα παιρνω καλυτερο ηχο

Alexandros Diamantis είπε:
χαχαχ αυτο ακριβως γινεται??λιγο βρωμια αλλα κρυσταλινος, ναι παιδια σορρυ νομιζα πως ειναι καλυτερο να εχω (gain) την ενταση της κιθαρας τερμα καθως θα παιρνω καλυτερο ηχο

Να ρωτησω εδω ο bombino εχεις τον κλασικο ηχο στρατ ε?δηλαδη με λιγο πειραματισμο με τον προυπαρνων εξοπλισμο μου μπορω να ακουστω ετσι?

Δεν εχει κλασικο ηχο στρατ. Παιζει με humbuckers στην θεση bridge.

Οπως και να 'χει, τετοιο ηχο βγαζεις ευκολα με τα υλικα που εχεις. Ριξε gain, ανεβασε volume και ξεκινα να παιζεις.

Να ξερεις πως με τερμα gain δεν παιρνεις καλυτερο ηχο. Παιρνεις απλα gainy ηχο, οχι καθαρο ηχο. Ο καλυτερος καθαρος ηχος επιτυγχανεται με χαμηλα το gain και ψηλα το volume (εννοειται στο clean channel). Δοκιμασε το και ενημερωσε μας για το αποτελεσμα.

Δεν εχει κλασικο ηχο στρατ. Παιζει με humbuckers στην θεση bridge.

Οπως και να 'χει, τετοιο ηχο βγαζεις ευκολα με τα υλικα που εχεις. Ριξε gain, ανεβασε volume και ξεκινα να παιζεις.

Να ξερεις πως με τερμα gain δεν παιρνεις καλυτερο ηχο. Παιρνεις απλα gainy ηχο, οχι καθαρο ηχο. Ο καλυτερος καθαρος ηχος επιτυγχανεται με χαμηλα το gain και ψηλα το volume (εννοειται στο clean channel). Δοκιμασε το και ενημερωσε μας για το αποτελεσμα.

Ωραια ναι πρεπει απλα να πειραματιζομαι περισσοτερο και να εχω υπομονη με αυτα που εχω ηδη και οχι να ψαχνω καινουργια γιατι μπορει να οδηγει αυτο και σε φαυλο κυκλο

Μπορειτε να μου προτεινε εναν καλο και οικονομικο τεχνικο για να πηγαινω τις κιθαρες μου?Κεντρο εως χαλανδι

Ωραια ναι πρεπει απλα να πειραματιζομαι περισσοτερο και να εχω υπομονη με αυτα που εχω ηδη και οχι να ψαχνω καινουργια γιατι μπορει να οδηγει αυτο και σε φαυλο κυκλο

Μπορειτε να μου προτεινε εναν καλο και οικονομικο τεχνικο για να πηγαινω τις κιθαρες μου?Κεντρο εως χαλανδι
Δε μπορούμε να κάνουμε διαφήμιση τώρα.Πάντως υπάρχει και στο Χαλάνδρι μαγαζί.Για κέντρο υπάρχουν ένα σωρό στην Χαριλάου Τρικούπη.Πρέπει να βρεις εναν καλό αξιόπιστο μάστορα εμπιστοσύνης.

Συγνωμη ρε παιδία, ο άνθρωπος θέλει ήχο Bombino (σήμερα τον έμαθα)  και σεις του λετε για tele λες και είναι ο Vince Gill.

O ήχος αυτού του  Bombino είναι λιγο πριν το μπουζουκι ?

Συγνωμη ρε παιδία, ο άνθρωπος θέλει ήχο Bombino (σήμερα τον έμαθα)  και σεις του λετε για tele λες και είναι ο Vince Gill.

O ήχος αυτού του  Bombino είναιμ λιγο πριτ το μπουζουκι ?

ο μπαμπίνο προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία κύριε συνήγορε.

Δεν ήταν στη δικογραφία εξ αρχής.

ο μπαμπίνο προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία κύριε συνήγορε.

Δεν ήταν στη δικογραφία εξ αρχής.
Οκ τότε.

Λοιπόν για ηχο Μπομπίνο,

'Η μπουζούκι (τετραχορδο ) με μαγνητη ideal

Ή yamaha se  112 (του 1989)

Yamaha SE 112 σας λέω.

ΕΤΣΙ ακριβως ακουγόμουν το 1989  (άσχετα αν ηθελα να ακουγομαι σαν τον Slash ? ).

Yamaha SE 112 σας λέω.

ΕΤΣΙ ακριβως ακουγόμουν to 1989 

Για πες και το υπόλοιπο rig, ενισχυτή, πετάλια, καλώδιο, πένα guitar stand, κλπ.

Για πες και το υπόλοιπο rig, ενισχυτή, πετάλια, καλώδιο, πένα guitar stand, κλπ.
Yamaha SE 112+> πενα=> στερεοφωνικο silver με κασσετα , πικαπ και ραδιο.

h8cKozj.jpg

Yamaha SE 112+> πενα=> στερεοφωνικο silver με κασσετα , πικαπ και ραδιο.

Προβολή συνημμένου 23396

Λογω γνωσεων δεν σας πιανω αλλα την κιθαρα αυτη την ξερω δεν ειναι απο την φτηνη σειρα της?? εννοειτε οτι ο ηχος του δεν ειναι καλος η πλαστικος??

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back