Τι φταίει με τις ελληνικές μπάντες?

Θα συμφωνησω και θα προσθέσω ότι κι εγώ όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα έχουν αντιμετωπίσει τετοιες συμπεριφορές με την ανεύρεση μελών για τη μπαντα τους, ΑΛΛΑ
Το κακό με τους ντραμερ(ειδικά) και μπασίστες(λιγότερο) εκμεταλευόμενοι την ανυπαρξία πληθώρας παικτών, περιμένουν να βγαλουν χρήματα ή κανουν τους καουμποηδες με τη συμπεριφορά τους γνωρίζοντας οτι αυριο θα παιζουν καπου αλλου, απο μία σκήνη(Rock-Metal)που εχει καθιζηση τα τελευταια 20 χρονια(μαγαζιά κλείνουν, οι οπαδοι γερνάμε, μου ακούγεται επιεικώς απαράδεκτο....κιθάρες, φωνές και πλήκτρα(πιο σπάνια) βρίσκεις....τυμπανα και μπασο(λιγότερο αυτοί) έχουν φαει σαντουιτς με αλεπού...
Τσεκάρετε και υφος στις αγγελίες...
Ντράμερ εμπειρος ψαχνει μπαντα επαγγελματική για λαιβ(φραγκακια εκμεταλευομενος τη δουλεια σας μεχρι τωρα).....
Κιθαρίστας εμπειρος ψαχνει μπάντα ...επιρροες κτλ κτλ....οποιος θελει στελνει μνμ

Η ταπεινη μου άποψη.....σεσσιον μονο σε ανάγκη
Θα διαφωνήσω φίλε.

Ντράμερ είμαστε ήδη πάρα πολλοί. Σε κάθε  level. Αλλά όσοι κ αν γίνουμε ,ποτέ δεν θα φτάσουμε τους κιθαρίστες.

Τώρα, όταν ένας μουσικός έχει πείρα κ level, λογικό είναι να μην παίζει ούτε οπου κ όπου ούτε με οποιονδήποτε. Αν αυτό σου μοιάζει με καβαλημα καλαμιού..

Υπάρχουν αρκετοί σεσσιοναδες που ψάχνουν μεροκάματο στο νοιζ, και αυτό δεν είναι καθόλου μεμπτό. Δεν ψάχνουν να γίνουν μέλος της μπάντας ,αλλα θα εξυπηρετήσουν στη δύσκολη με το αζημειωτο φυσικά. Κ αυτό το βρισκω πολύ έντιμο. Πιο έντιμο από το να αναζητάει κάποιος κορόιδα/υποστηρικτες του ονείρου του.

Ακριβως οπως τα γραφει ο Βαγγελης.Σαραντα + χρονια στην πλατη παιζοντας με ασχετους,μετριους ,φιρμες και οτι αλλο μπορει να υπαρξει σε αυτην την μουσικη κοινωνια εχω καταλαβει αρκετα τι ρολο βαραει ο καθενας .Οποτε οσο μπορω αποφευγω τις κακοτοπιες.Θελεις μουσικο να σου καλυψει κενο /εκτακτο live η οτιδηποτε αλλο ειναι αναγκαιο πρεπει να πληρωσεις.Το να ψαχνεις με αγγελια μουσικο που να ''γουσταρει'' την δουλεια σου ειναι αποτυχημενη μεθοδος κατα 80%.Αν βρεις καποιον σεσσιον που αργοτερα γινει μελος της μπαντας  σου  ,αυτο θα γινει γιατι η συνεργασια πηγε καλα  τα  2 μερη εμπιστευονται πλεον ο ενας τον αλλο κλπ.Για την metal σκηνη δεν εχω αποψη γιατι το ιδιωμα  δεν ειναι του γουστου μου.Εκει ισως παιζονται αλλα παιγνιδια !!!

Το συμπερασμα ειναι οτι καλυτερα να αμοιφθεις για τους κοπους σου παρα να θεωρεισαι ''δεδομενος'' και κοροιδο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά έχετε δίκιο.

Έχετε 40, 20, 30 χρόνια στην πλάτη σαν επαγγελματίες.

Όμως υπάρχει και μια άλλη άποψη.

Μπάντα που το πάει σοβαρά και μέχρι τώρα της βγαίνει, έχασε τον μπασίστα της.

Δεν ψάχνει σέσσιον, επί πληρωμή.

Εγώ πχ δεν έχω τα χρόνια σας στο κουρμπέτι, γουστάρω το μέταλ, έχω μελετήσει πολύ, τι σκατά να κάνω.

Να πάω σε σκυλάδικο?

Υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω, που ψάχνουν μια ευκαιρία να παίξουν κάτι που γουστάρουν, και να μοιραστούν τα ρίσκα με τους υπόλοιπους της μπάντας.

Δεν λέει η αγγελία "δεν έχει λεφτά φίλως, είμαι αρχηγός και τα παίρνω εγώ να τα μοιράσω όπως θέλω".

Αφήνει να εννοηθεί ότι όλα μοιράζονται, τα ρίσκα, τα έξοδα, τα έσοδα.

Όποιος δεν είναι επαγγελματίας (με την έννοια "δεν μπορω αύριο παίζω στο τάδε μαγαζί"), του αρέσει το είδος, θεωρεί ότι είναι καλός, είναι συνεπής, και είναι διατεθειμένος να πάρει το οικονομικό ρίσκο που παίρνουν και οι υπόλοιποι στην μπάντα, καλώς να ορίσει, αυτό λέει η αγγελία.

Κοινώς, "ψάχνουμε έναν σαν κι εμάς να μας πλαισιώσει".

Συμφωνώ ότι είναι έντιμο να είσαι απλά session player με το αζημίωτο και να είσαι καθαρός και ικανοποιημενος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα παρά να νιώθεις εξαπατημένος. Όλοι απ’ ότι κατάλαβα βρεθήκαμε σε μια κατάσταση έχοντας συμφωνήσει άλλους όρους αρχικά και τελικώς κατέληξε η συμφωνία δράκος όταν πλέον είχαμε ξελασπώσει δημιουργικά, οικονομικά, (και ψυχολογικά γιατί όχι) την μπάντα. Γιατί όταν κάποιος ιδρύει μια μπάντα με την πεποίθηση ότι θα παίξουν όλοι τα κομμάτια του τότε να έχει και την δυναμική να το υποστηρίξει και οικονομικά. Ή θα κάτσει να συνεταιριστεί και να δεχτεί δημοκρατία ή να κάτσει ο καθένας να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο project μόνος του με όλα τα όργανα από το σπίτι του. Τα μέσα πλέον υπάρχουν. Δεν μπορεί να το κάνει; Φυσικά και μπορεί αλλά η απάντηση είναι απλή. Δεν έχει χρόνο και διάθεση. Θέλει κάποιος άλλος να κάνει τη σκληρή δουλειά και αυτός να φαίνεται μπροστάρης. Γιατί δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε αρκετά σκληρά για τα όνειρα μας. Γιατί θεωρείται έξυπνο στις μέρες μας να είσαι πονηρός και να πηγαίνεις εκ του ασφαλούς και γρήγορα στον προορισμό σου παρά να ακολουθείς την δημιουργική επίπονη και κοπιαστική  οδό.

Όταν συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο ήταν να δουλέψεις σωστά σε μια μπάντα είχα ήδη πατήσει τα 30 και δεν μπορούσα να ρισκάρω να αφήσω την μόνιμη δουλειά μου αποκλειστικά για αυτό. Όμως τελικά πρέπει να αφήσεις την δουλειά σου για να ασχοληθείς αποκλειστικά με αυτό. Αλλιώς είναι χόμπι. 

Πειτε μου λοιπόν αγαπητοί μου συνάδελφοι ποιας μπάντας τα μέλη έχουν αφήσει τη μόνιμη δουλειά τους για να απασχοληθούν αποκλειστικά και «επαγγελματικά» με τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας;

Παιδιά έχετε δίκιο.

Όμως υπάρχει και μια άλλη άποψη.

ΟΚ, ειπαμε οτι δεν ξερουμε τι παιζει ακριβως και απλα γινεται κουβεντα οπου καταθέτονται διαφορες γενικα αποψεις και εμπειριες.

Ομως μη ξεχνας οτι ειναι φανερο στην αγγελια οτι ζητειται μπασιστας μονο για τις συγκεκριμενες συναυλιες , που δεν θα εχει λογο σε τιποτα, δεν θα παιξει ουτε μια δικια του νοτα, και δεν θα εχει κανενα κερδος απο την προσπαθεια της μπαντας να κανει γνωστο το ονομα της μεσα απο αυτα τα λαιβ (το τελευταιο συμπεραινεται ευκολα απο το οτι θα εχουν εξοδα, παρα εσοδα οι μουσικοι) γιαι πολυ απλα δεν εξασφαλιζεται τιποτα για το μελλον της συνεργασιας.

Ημουν ευγενικος νομιζω μεχρι τωρα, αλλα για να τα λεμε στεγνα τα παραγματα.

Η αγγελια λεει ελα αρτιε μπασιστα, μελετα ολο το ρεπερτοριο μας νοτα προς νοτα, κανε προβες, παιζε οτι σου λεμε εμεις, βαρα και προσοχες ταυτοχρονως, πληρωσε τα εξοδα σου (και ποιος ξερει τι αλλο ακομα) και αντε γεια.

Ειναι λιγο τοο much ακομα και για κα@λωμενους ερασιτεχνες, κατα την αποψη μου.
Να ηταν οι iron maiden, ναι να πληρωνε και τα εξοδα ολης της μπαντας οχι μονο τα δικα του και να εφευγε μονο με τις φωτογραφιες που θα εβγαζε μαζι τους στο πορτοφολι του.

59973956_375871803027512_3289797648537616384_n.thumb.jpg.d19bd21cb139bc8b4ab194ea878f86b5.jpg

Η σωστη επαγγελματικη μπαντα (καθως για αυτες νομιζω μιλαμε τωρα), εχει απο την αρχη ξεκαθαρισμενα τα ποσοστα του καθενος στα κερδη (απο τα λαιβ κλπ) και στα πνευματικα δικαιωματα (απο τη δισκογραφια).
Οπως και τα ποσοστα στη χασουρα.

Οι καλοι λογαριασμοι, κανουν τους καλους φιλους και συνεργατες.

.

Το είπα δεν διαφωνώ.

Απλά παράθεσα και την αντίθετη άποψη.

Το είπα δεν διαφωνώ.

Απλά παράθεσα και την αντίθετη άποψη.
Ναι αλλα δεν ειναι επιχειρημα για την αντιθετη αποψη το "ψαχνουμε εναν σαν κι εμας".

Αφου ειναι καταφανες οτι δεν προκειται να ειναι σαν κι αυτους

Εκει κολλησα

.

Ναι αλλα δεν ειναι αποψη το "ψαχνουμε εναν σαν κι εμας".

Αφου ειναι καταφανες οτι δεν προκειται να ειναι σαν κι αυτους

Εκει κολλησα

.

Γιατί το λες αυτό?

Λόγω του ότι είναι για συγκεκριμένο χρόνο?

Γιατί το λες αυτό?

Λόγω του ότι είναι για συγκεκριμένο χρόνο?
Και οχι μονο.

Το εξηγω πιο πανω

Η αγγελια λεει ελα αρτιε μπασιστα, μελετα ολο το ρεπερτοριο μας νοτα προς νοτα, κανε προβες, παιζε οτι σου λεμε εμεις, βαρα και προσοχες ταυτοχρονως, πληρωσε τα εξοδα σου (και ποιος ξερει τι αλλο ακομα) και αντε γεια.

Προβολή συνημμένου 21931

Με μια μικρη επιφυλαξη για την εννοια του "να εχουν την οικονομικη δυνατοτητα/ανεξαρτησια να υποστηριξουν ενα τετοιο εγχειρημα".

Μπορει να ειναι απλα, ολα τα εξοδα πληρωμενα αλλα δεν θα πληρωθει η μπαντα για τα λαιβ και θα πρεπει να αφησουμε τις δουλειες για καναδυο μηνες για να αφομοιωθούμε στις προβες και στα λαιβ.

Η αγγελια λεει ελα αρτιε μπασιστα, μελετα ολο το ρεπερτοριο μας νοτα προς νοτα, κανε προβες, παιζε οτι σου λεμε εμεις, πληρωσε τα εξοδα σου (και ποιος ξερει τι αλλο ακομα) στο ποσοστό που τα πληρώνουμε κι εμείς, μοιράσου τα τυχόν έσοδα μαζί μας, και αντε γεια.

Το έφτιαξα λίγο.

Συμφωνείς?

Η αγγελια λεει ελα αρτιε μπασιστα, μελετα ολο το ρεπερτοριο μας νοτα προς νοτα, κανε προβες, παιζε οτι σου λεμε εμεις, πληρωσε τα εξοδα σου (και ποιος ξερει τι αλλο ακομα) στο ποσοστό που τα πληρώνουμε κι εμείς, μοιράσου τα τυχόν έσοδα μαζί μας, και αντε γεια.

Το έφτιαξα λίγο.

Συμφωνείς?
Για το "μοιράσου τα τυχόν έσοδα μαζί μας", το βλεπω εως πολυ χλωμο απο τη συνταξη και το υφος της αγγελιας.
Δεν αφηνει κανενα υπονοουμενο πουθενα για εσοδα, παρα μονο αφηνει σαφη αναφορα για εξοδα.

Για το "μοιράσου τα τυχόν έσοδα μαζί μας", το βλεπω εως πολυ χλωμο απο τη συνταξη και το υφος της αγγελιας.
Δεν αφηνει κανενα υπονοουμενο πουθενα για εσοδα, παρα μονο αφηνει σαφη αναφορα για εξοδα.

Έλα ρε συ, γι' αυτό έγραψα "τυχόν".

Δεν διαφωνώ το ξαναλέω.

Εγώ προσωπικά τέτοια αγγελία δεν θα έβαζα ποτέ.

Έλα ρε συ, γι' αυτό έγραψα "τυχόν".

Δεν διαφωνώ το ξαναλέω.

Εγώ προσωπικά τέτοια αγγελία δεν θα έβαζα ποτέ.
Να ρωτησω αν επιτρεπεται, εχεις καθολου εμπειριες επαγγελματικα ως μουσικος?

Εννοω να εχεις μιλησει και να εχεις κλεισεις δουλειες καπου οπουδηποτε.

.

Να ρωτησω αν επιτρεπεται, εχεις καθολου εμπειριες επαγγελματικα ως μουσικος?

Εννοω να εχεις μιλησει και να εχεις κλεισεις δουλειες καπου οπουδηποτε.

.

Όχι, άλλοι τις έκλειναν.

Όχι, άλλοι τις έκλειναν.
Ευτυχισμενος ανθρωπος.

Εχω ακουσει τοσες μ@λακιες στη ζωη μου, που πριν ανοιξει το στομα του ο αλλος, εχω καταλαβει που το παει.
Και αν τελικα υποκυψω και κλεισω, ξερω εκ των προτερων ποσα θα χασω απο τα συμφωνημενα και αν θα χρειαστει να τρεξω δικαστικα στο τελος.

Εχω ακουσει τοσες μ@λακιες στη ζωη μου, που πριν ανοιξει το στομα του ο αλλος, εχω καταλαβει που το παει.

Σε καταλαβαίνω.

Ήμουν παρών σε κάποιες συμφωνίες και ξέρω τι εννοείς.

Σε καταλαβαίνω.

Ήμουν παρών σε κάποιες συμφωνίες και ξέρω τι εννοείς.
Γιαυτο λοιπον, ποτε ο εργοδοτης δεν κρυβει κατι που εχει σκοπο να σου δωσει.

Να σου ταξει παραπανω απο οτι εχει σκοπο, ευκολα.

Κι εδω δεν αναφερετα καν η λεξη εσοδο. Ουτε σαν υπονοουμενο.
Εκτος κι αν ειναι τοσο αγνα τα πραγματα στη μεταλ σκηνη.

Γιαυτο λοιπον, ποτε ο εργοδοτης δεν κρυβει κατι που εχει σκοπο να σου δωσει.

Να σου ταξει παραπανω απο οτι εχει σκοπο, ευκολα.

Δεν θέλει πολύ μυαλό βρε Σπύρο μου για να συμφωνήσω με αυτό ...

Δεν θέλει πολύ μυαλό βρε Σπύρο μου για να συμφωνήσω με αυτό ...
Για αυτο λοιπον, η αντιθετη αποψη δεν εχει πολλα επιχειρηματα υπερ της.

Ειναι φανερο οτι ψαχνουν κελεπουρι ερασιτεχνη στο τσαμπα (και μπορει οντως να κατσει) πριν αποφασισουν οτι δεν γινεται αλλιως απο το να ξηλωθουν και να πληρωσουν καλο μουσικο για να κανει τη δουλεια.

Υποψιαζομαι επισης οτι ο μπασιστας τους εχει καποια υποχρεωση τωρα και δεν μπορει, αλλα θα γυρισει. Αλλιως θα αφηναν εστω ενα υπονοουμενο για μονιμοτητα.
Σε αυτην την περιπτωση θα πρεπει να ξηλωθει ο μπασιστας για τον αντικαταστατη του.

Τουλαχιστον ειναι τιμιοι. Δεν λενε π@απαριες για τυχων εσοδα, ουτε για τυχων μονιμοτητα.

Αυτες "οι προσοχες" με χαλανε στην αγγελια.

Θελεις να με εχεις και σουζα, να ειμαι παιχταρας, να βαλω κι απο την τσεπη μου.

Τουλαχιστον κανε σε κατι πισω.
Αντε να ειμαι παιχταρας ταλενταρα, να βαλω κι απο την τσεπη μου, αλλα μη γυρισεις και μου πεις στην προβα "ΓΙΑΤΙ εβαλες περαστικο F# απο το Ε στο G? να ΜΗΝ το ξανακανεις, δεν το εχει στο κομματι", θα σου φερω το μπασο στο κεφαλι.

Ή τιποτα "να καθεσαι πιο πισω στη σκηνη", "χαμηλωσε"? εχεις φαει και τη θηκη τη σκληρη, κολαρο.

Αλλα ξερω τι γινεται ... σου κοβω τον τσαμπουκα απο την αρχη. Προσεχω για να εχω.
Πολυ φιλοδοξο σχεδιο ομως.

.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back