Και συνεχίζω, μόνο και μόνο επειδή ξέρω τη μπάντα της αγγελίας...
1. Το παραπάνω σχόλιο μας φέρνει στο φαινόμενο "Κατσίκα του γείτονα" (ακόμα και όταν δεν υπάρχει... Κάπου τη κρύβει ο καριόλης ο γείτονας...)
2. Τα παιδιά ΔΕΝ έχουν φράγκα, δεν έχουν φραγκάτους γονείς, δουλεύουν σαν σκυλιά και έχουν θυσιάσει πολλά. Έχουν βρει τις μόντες τους και το κάνουν. Δεν κερδίζουν, αλλά πλέον ούτε χάνουν.
3. Και ΑΝ είχαν, τι θα έπρεπε να κάνουν? Να εφαρμόσουν κανα μαρξιστικό αλγόριθμο για να αποδώσουν τα κοινωνικά χρωστούμενα?
4. Μα έλεος...
Νομίζω ότι παρεξήγησες τα γραφόμενά μου.
1. Από ποιό μέρος της παράθεσης που έκανες στο σχόλιό μου, βγαίνει κανένα συμπέρασμα σχετικά με το νόημα της ιστορίας περί "κατσίκας του γείτονα"?
Που είδες να γράφω κάτι που να παραπέμπει έστω, σε κάποιου είδους κατηγορία προς κάποιον?
Σου φάνηκε κάπου (που?) να επιθύμησα κάτι ανάλογο, και από την αποτυχία μου να το πετύχω, ζηλεύω και .... θάβω (προσπαθώ να υποβιβάσω) κάποιον?
2. Δεν αμφισβητώ οτιδήποτε αφορά μέλη της μπάντας, από την στιγμή που δεν τους γνωρίζω, όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι σημασία έχει αυτό.
Έχουν κάνει τις μόντες τους ή όχι, ψάχνουν λοιπόν κάποιον που να έχει κάνει τις δικές του μόντες, έτσι ώστε να έχει και την άνεση όποτε του ζητείται, να μπορεί να λείπει από την εργασία του για εύλογα χρονικά διαστήματα, και ταυτόχρονα να μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά την πολυήμερη διαμονή του εκτός σπιτιού, αλλά και τις μετακινήσεις του (υποθέτω, η αγγελία δεν διευκρινίζει), χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο οικονομικό όφελος (αν υπάρχει).
Δεν διαφωνώ με το "όνειρο", αλλά σίγουρα δεν ψάχνουν επαγγελματία μουσικό (ο οποίος λέει, "τι παίζω?", "πότε?", "που?", "πόσα θα πάρω?")
3. Σε ποιό σημείο είδες εγώ να αναφέρομαι στα μέλη της μπάντας? Εγώ μόνο στο πρόσωπο που αναζητείται από την αγγελία αναφέρθηκα.
Από που κατάλαβες ότι θεωρώ ως κατηγορία, το να "έχει κάποιος τον τρόπο του"?
Σου φάνηκε πουθενά να κατηγορώ όποιον έχει την οικονομική άνεση να προσπαθήσει να γίνει μουσικός (ή οτιδήποτε άλλο)?
4. Νομίζω ότι είναι η σειρά μου να πω "μα έλεος", άλλα γράφω, άλλα λένε ότι έγραψα.
Όπου διαφωνείς με τα παραπάνω, πες μου ρε παλικάρι, αλλά όχι ότι να 'ναι.
ΥΓ. Μπάντα που δουλεύει με τις οικονομικές προδιαγραφές που έγραψες, δεν είναι επαγγελματική, αλλά ημιεπαγγελματική.
Όποιος επαγγελματίας μουσικός (ή μπάντα) παίξει "εκτός έδρας", τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης είναι καλυμμένα εκ των προτέρων, και από εκεί ξεκινάει η βάση της συζήτησης για την πληρωμή.