Γεια χαρά. Είναι η πρώτη μου δημοσίευση μιας και μόλις τωρα έμαθα την ύπαρξη του site. Έτσι δράττομαι ( ε?) της ευκαιρίας να ρωτήσω για κάτι που μου έχει σπάσει τα νεύρα τον τελαυταίο μήνα. Παίζω μπάσο γύρω στα 6 χρόνια και τα 5 τελευταία έχω ένα Ibanez SR400. Τους τελευταίους μήνες ο ήχος έχει γ****εί. Δεν έχω ενισχυτή της προκοπής αλλά μπορώ να καταλάβω την διαφορά με πριν αφού έχω και ένα πολυεφφέ της KORG και έτσι πολλές φορές βάζω ακουστικά. Ο ήχος έχει χάσει το βάθος του, είναι εντελώς μουντός, εκνευριστικός θα έλεγα. ¶λλες νότες βγάζουν πολλά μπάσα, άλλες ακούγονται σαν πλαστικές. Πάντα μου άρεσε να ακούγεται το γκλίτσι-γκλίτσι που κάνουν οι χορδές όταν χτυπάνε ( κατά το παίξιμο) στην ταστιέρα αλλά τώρα ακούγετα υπερβολικά! Το πρώτο μου βήμα ήταν να αλλάξω χορδές αφού τις προηγούμενες προσπάθησα να τις βράσω για να καθαρίσουν. ( Όταν είχα flatwound χορδές το βράσιμο για κανα δυο ώρες στην κάτσαρόλα έκανε την δουλειά του και ακουγόντουσαν σαν καινουργιες). Αυτήν την φορά καταστράφηκαν. ¶λλαξα χορδές, πείραξα τις αποστάσεις τους από τους μαγνήτες αλλά μία από τα ίδια. Πήραξα τα equalizer αλλά δεν άλλαξαν και πολλά πρράγματα. Προσπάθησα να το ξεσκεβρώσω αλλά... δεν είμαι ειδικός. Αυτό όμως που πρόσεξα είναι ότι στα equalizer που είναι ενσωματωμένα στο μπάσο, το ποτενσιόμετρο από τα πρίμα δεν πειράζει καθόλου τον ήχο σε αντίθεση με τα μεσαία και τα μπάσα που κάνουν αισθητή την διαφορά. Μήπως λοιπόν αυτό το μπιχλιμπίδι μου έχει καταστρέψει τον ήχο; Μήπως πρέπει να κάνω servise; Πόσο θα κοστίσει περίπου όλη η ιστορία; Επειδή σπουδάζω στην επαρχία ( Γιάννενα city) δεν είναι εύκολη η εύρεση τέτοιων μαγαζιών και αξιόπιστων τεχνικών. Μπορώ να κάνω κάτι από μόνος μου; [/b]