Τι μπάσο/α έχετε;

Τι μπάσο/α έχετε;

• 4-χορδο

Ψήφοι: 64 87.7%
  • 5-χορδο

Ψήφοι: 12 16.4%
  • 6+ χορδές

Ψήφοι: 6 8.2%
  • Άταστο

Ψήφοι: 9 12.3%
  • Short scale

Ψήφοι: 7 9.6%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    73
Σωστός. Να βλέπεις έκανα το λάθος με την σύγκριση. Αλλά σκέφτομαι είναι γενικό το λάθος απ'τον πληθυσμό, ακόμα και μουσικών. Δηλαδή να βλέπουν το P-bass ως μια μεγαλύτερη Strat, παρά το ιστορικά ορθός αντίθετο.

9 στους 10 ψήφισαν πως έχουν 4-χορδο. Και αρκετοί από αυτούς έχουν και δεύτερο μπάσο με παραπάνω χορδές (πολλαπλή ψηφοφορία).

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι 9 κιμπάρηδες με άταστο. Εμφανιστείτε ωρέ Pino Palladinos! 😃
Με εντελώς "γυμνή" ταστιέρα παίζετε, ή με ζωγραφιστά τάστα?

Έχω ένα τέκνο και δέκα μπάσα. Μάλλον θα έπρεπε να τα έχω κάνει ανάποδα αλλά άνθρωπος είμαι, μπερδεύτηκα 🤣🤣🤣
Τετραχορδα:

Fender Am std jazz bass
Fender musicmaster (shortscale)
Fender precision (partcaster)
G&L L2000
G&L 1500
Cort b4 plus
Fgn mighty jazz black evo

Πενταχορδα:

Esp Ltd surveyor
Cort A5
Gibson EB 2014

Εάν αυτό το ποστ πάρει 100 λαϊκ (🤣🤣🤣) θα βάλω και φωτογραφίες

RBX 170 yamaha μάυρο,που πήρα 100 ευρώ απο έναν dj ο οποίος έκανε και τον μπασίστα,όχι με μεγάλη επιτυχία οφείλω να ομολογήσω,με σκοπό μόνο να γράφω σπίτι.
2 εβδομάδες μετά τον έψαχνα στα διάφορα στέκια που συχνάζαμε,αλλά ήταν άφαντος και έτσι αποφάσισα να το κρατήσω.
Του έβγαλα όλα τα σωθικά,κάτι που ήθελα να κάνω σε αυτόν που μου το πούλησε και έβαλα κάτι Seymour Duncan που ήταν προσφορά εκείνη την εποχή και Flatwound χορδές και δέν ξανα ασχολήθηκα.

Δίπλα στην πόρτα το έχω και καμιά φορά κρεμάω και κανένα μπουφάν πάνω του οπότε σε θέματα χρηστικότητας ένα 10/10 το έχει.
Το νέο μέλος της οικογένειας,ένα καναδέζικο λευκό κουτάβι που έχω τους τελευταίους μήνες,ανάμεσα σε αυτό και ένα ξύλινο τραπεζάκι που ήταν ακριβώς δίπλα,αν και προσπάθησε,τελικά προτίμησε να φάει το τραπεζάκι,οπότε άλλο ένα 10/10 από θέματα αντοχής το έχει απο εμένα.

Με τα 100 ευρώ που έδωσα και άλλα 200 περίπου για μαγνήτες,μπορώ να πώ οτι σε βάθος χρόνου έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Η αίσθηση στα δάκτυλα είναι σάν μούδιασμα πρίν από εγκεφαλικό,ενώ από ήχο αν αφαιρέσω όλο το σώμα και μείνουν μόνο οι μαγνήτες και οι χορδές,δέν νομίζω να υπάρξει κάποια διαφορά.

eko-manta-bass-vintage-made-in-italy-483560777_large.webp

Vintage, short scale και σπάνιο. Eko Manta 70s. Μαθαίνει ο μικρός πάνω σε αυτό. Τα ξύλα πολύ τίμια, πανάλαφρο και με συμπαθητικό ήχο. Εγώ το χρησιμοποιώ σε ηχογραφήσεις και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος

Fender precision (partcaster)
G&L L2000
Θα μπορουσες να κρατησεις μονο αυτα τα 2 και να μη σου λειπει τιποτα, ηχητικα τουλαχιστον. Αλλα θα ειχε πολυ λιγοτερη πλακα. :)
Το L2000 το καλυτερο (σχεδον) κρυμμενο μυστικο του μπασου και η καλυτερη στιγμη του Λεο μαζι με την δευτερη του προσπαθεια.

Leonidas ή Lionel ήταν? Νομίζω το πρώτο? Άρα προφορά Λέο ή Λίο? Όχι Μέσσι πάντως.
Clarence Leonidas Fender (August 10, 1909 – March 21, 1991) was an American inventor and founder of the Fender Musical Instruments Corporation.

Clarence Leonidas Fender (August 10, 1909 – March 21, 1991) was an American inventor and founder of the Fender Musical Instruments Corporation.

Αδικεί τους άλλους ενισχυτές του πλην του Bassman στην wiki εισαγωγή. Δεν τους αναφέρει καν.

Θα μπορουσες να κρατησεις μονο αυτα τα 2 και να μη σου λειπει τιποτα, ηχητικα τουλαχιστον. Αλλα θα ειχε πολυ λιγοτερη πλακα. :)
Το L2000 το καλυτερο (σχεδον) κρυμμενο μυστικο του μπασου και η καλυτερη στιγμη του Λεο μαζι με την δευτερη του προσπαθεια.
Λες ε; Από την δικιά μου εμπειρία με το τελευταίο δημιούργημα του Leo, το L2000, μπορώ να πω ότι δεν πλησιάζει ηχητικά ούτε το jazz bass ούτε το pbass. Είναι ένα όργανο με πολύ hot μαγνήτες, με την δική του φωνή ας πούμε, η οποία είναι κάπως aggressive. Κάποια κοινά στοιχεία ηχητικά έχει ο bridge μαγνήτης με το Stingray (το προηγούμενο δημιούργημα του Fender) αλλά και πάλι ξώφαλτσα. Το λέω γιατί πολλοί το διαφήμιζαν ως τον ελβετικό σουγιά που το παίρνεις και έχεις τρία όργανα σε ένα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Είναι κάτι ξεχωριστό. Ηχητικά νομίζω είναι τέλειο για 90's grunge και έως και τα μέσα της επόμενης δεκαετίας για rock, μέταλ καταστάσεις .

Λες ε; Από την δικιά μου εμπειρία με το τελευταίο δημιούργημα του Leo, το L2000, μπορώ να πω ότι δεν πλησιάζει ηχητικά ούτε το jazz bass ούτε το pbass. Είναι ένα όργανο με πολύ hot μαγνήτες, με την δική του φωνή ας πούμε, η οποία είναι κάπως aggressive. Κάποια κοινά στοιχεία ηχητικά έχει ο bridge μαγνήτης με το Stingray (το προηγούμενο δημιούργημα του Fender) αλλά και πάλι ξώφαλτσα. Το λέω γιατί πολλοί το διαφήμιζαν ως τον ελβετικό σουγιά που το παίρνεις και έχεις τρία όργανα σε ένα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Είναι κάτι ξεχωριστό. Ηχητικά νομίζω είναι τέλειο για 90's grunge και έως και τα μέσα της επόμενης δεκαετίας για rock, μέταλ καταστάσεις .
Κοιτα εγω νομιζω οτι το L2000 αν το αντιμετωπισεις σαν κανονικο fender passive και το κουμπωσεις με ολα τερμα και παμε να ροκαρουμε ειναι οδοστρωτηρας, take no prisoners φαση. Αν θελεις να προσεγγισεις βιντατζ φεντερ ηχους πρεπει να κατεβασεις το volume (αρκετα) και το bass (πολυ). Εχει μεσα του τους κλασικους ηχους, οχι στο 100% αλλα τοσο που αν δεν το βλεπεις οτι δεν ειναι βιντατζ, δεν εχεις προβλημα. Εμενα δλδ μου φαινεται πολυ αποδεκτο για jazz και p ηχους ΟΜΩΣ: δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φαν jazz (δλδ και που ειχα μονο στον νεκ επαιζα, οπως κανω και με το L2k) ΚΑΙ αυτο που εχω εχει το kmod που σου δινει επιλογη για single coil περα απο series/parallel, το οποιο ειναι πολυ χρησιμο, ψαξτο να το κανεις και στο δικο σου αν σε ενδιαφερει σχετικα ευκολο mod ειναι νομιζω.
Το stingray εμενα μου ακουγεται τελειως διαφορετικο απο ολα τα αλλα φεντερ και νομιζω οφειλεται, οχι στον μαγνητη, αλλα στη θεση του. Δεν ειναι ουτε neck ουτε bridge, ειναι καπου αναμεσα και δεν μου ακουγεται κοντα κανενας μαγνητης σε θεση bridge, ουτε του L2k, παντα λειπει punchiness (?? μαλλον, δεν ειμαι σιγουρος οτι το λεω σωστα) και εχει περισσοτερα πριμα απο stingray. Αυτα απο μακρυα τα λεω ομως, δεν ειχα ποτε stingray.

Κοιτα εγω νομιζω οτι το L2000 αν το αντιμετωπισεις σαν κανονικο fender passive και το κουμπωσεις με ολα τερμα και παμε να ροκαρουμε ειναι οδοστρωτηρας, take no prisoners φαση. Αν θελεις να προσεγγισεις βιντατζ φεντερ ηχους πρεπει να κατεβασεις το volume (αρκετα) και το bass (πολυ). Εχει μεσα του τους κλασικους ηχους, οχι στο 100% αλλα τοσο που αν δεν το βλεπεις οτι δεν ειναι βιντατζ, δεν εχεις προβλημα.
μου έδωσες ωραία ιδέα για νέο θέμα, ένα συγκριτικό μεταξύ των fender jazz, fender P και G&L L2000

Ένα Yamaha TRBX504 που το βρήκα από αγγελία στο noiz

yamaha_trbx504.jpg

Δεν το έχω αξιοποιήσει ακόμα, αλλά το πήρα γιατί ψαχνόμουν για ένα μπάσο να συμπληρώσει τον εξοπλισμό κι επειδή ήταν το μοναδικό που μου κάθισε καλά στα χέρια (συν ότι ήταν σε πάρα πολύ καλή τιμή). Ο λαιμός του είναι πιο κοντά σε αυτόν κιθάρας, παρά μπάσου.

Μ'αρεσει το σχήμα, φέρνει σε Ibanez SR, ή αν ισχύει το αντίθετο, ποιά εταιρία επηρέασε πρώτη ποιά. Είχα ένα φίλο μπασίστα στο γυμνάσιο που είχε ένα SR και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα μπάσο από κοντά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back