Dnightshade είπε:
Kλασίκ. ;D
Απορώ εάν δεν ξέρουν να διαβάζουν, ή σκέφτονται "πάει στο διάολο θα του στείλω και μπορεί να λιμπιστεί ο μ*****ς αυτό που του προτείνω γιατί προφανώς και δεν ξέρει τι θέλει".
Η πιο ώριμη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να ξεκαθαρίζεις ότι δεν απαντάς σε μηνύματα για ανταλλαγές.
Εάν κρύβεις ακόμα ένα παιδί μέσα σου όμως, θα μπορούσες, λέω εγώ, να κάνεις εγγραφή το mail του σε ό,τι πιο spam newsletter κτλ έχει να προσφέρει το διαδίκτυο. ;D
Κλασίκ όντως, αλλά γιατί σας ενοχλεί αυτό; Αν αναλογιστεί κανείς πως τα χρήματα είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα , στοιχειώδη καλή θέληση να έχεις απαντάς ένα "σόρι φίλε, δεν με ενδιαφέρει" και ξεμπέρδεψες. Δεν είσαι εσύ ο σούπερ ντούπερ πωλητής που πρέπει να σ επροσκυνήσει κάποιος για να πάρει αυτό που πουλάς. Ούτε ο αυτοκράτωρ που δεν μπροούν να του απευθύνουν κουέντα στο ιμέιλ - το οποίο μέιλ σου, το δίνεις μάλιστα φάτσα φόρα σε ένα σάιτ αγγελιών.
Τώρα το αν θα απαντήσεις και πώς σε ένα μέιλ ανταλλαγής (με το τηλέφωνο αλλάζει , εκεί ισχύει άλλη ιδιωτικότητα πιστεύω - ειδικά όταν ΓΡΑΦΕΙΣ ότι δεν επιθυμείς ανταλλαγές), εξαρτάται από τον πολιτισμό του καθενός μας. Προσωπικά, στα μέιλ πάντα απαντάω ευγενικά ότι "σόρι φίλε αλλά δεν με ενδιαφέρει". Δεν κοστίζει τίποτα.
Κάποιοι (οι περισσότεροι νομίζω) δεν απαντούν καν ή το γράφουν και στις αγγελίες τους ότι δεν απαντούν σε μέιλ με ανταλλαγές. Οπότε κι εσείς οι κατ' επάγγελμα ανταλλατζήδες, σκεφτείτε το δυο φορές.
Τα πράγματα αλλάζουν αν βλεπεις ότι αυτός που σου προτείνει ανταλλαγή πάει να "ξεφορτωθεί" πράγματα... Μου έχει τύχει ας πούμε, να μου προτείνουν ανταλλαγή σε κάτι που πουλαγα, και αυτό που μου πρότειναν άξιζε τρεις φορές την τιμή του δικού μου - προφανώς ο τύπος ήθελε να του δώσω ας πούμε και μια διαφορά 200 ευρώ... τα οποία δεν είχα .
Θέλω να πω, ότι για μένα είναι οκ το να σου προτείνει κάτι κάποιος, ό,τι κι αν είναι αυτό, αν βέβαια δεν το κάνει από υστεροβουλία ή πονηριά, αλλα΄επειδή όντως αυτό που προσφέρει είναι κάτι που αξίζει και δεν κρύβεται από πίσω πονηριά.