Τι άλλο με καινούργιο iMac;

Ε οχι και σπαστικα τα linux sto install .Ειδικα τα Ubuntu , kubuntu κλπ ολα μονα τους τα κανουν και πολυ γρηγορο install.

Ασε την ευκολια που σου δινει το Adept και βαζεις βγαζεις οτι θές απο προγραμματα σε dt...

nikoskor41274 είπε:
Ε οχι και σπαστικα τα linux sto install .Ειδικα τα Ubuntu , kubuntu κλπ ολα μονα τους τα κανουν και πολυ γρηγορο install.

Ασε την ευκολια που σου δινει το Adept και βαζεις βγαζεις οτι θές απο προγραμματα σε dt...
Το Ubuntu δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα και είναι ο λόγος που θέλω να ξαναδοκιμάσω εγκατάσταση Linux . Τo Fedora δοκίμασα σε LIVE CD δεν γούσταρε το hardware μου , Μετά δοκίμασα και install και ήταν σαν να έπεφτα πάνω σε τοίχο. Ασε που και η διαδικασία compile για να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα με έβρησκε διαγώνια και κάθετη αντίθετο. Εγώ το θέλω το λειτουργικό να μην ξέρω καν οτι υπάρχει, τόσο αθόρυβο.

Ποιο compile? Πόσο καιρό έχεις να ασχοληθείς;

Στο ub έχεις 3 τρόπους. Με την προσθαφαίρεση, από το synaptic και από το τερματικό. Αν υπάρχει στα αποθετήρια αυτό που ψάχνεις τότε μπαίνει αυτόματα με ένα κλικ. Αν δεν υπάρχει (σπάνιο για το ub, αλλά ακόμη κι έτσι στάνταρ υπάρχει κάτι παρόμοιο) από εκεί που θα το βρείς σου έχει ακριβώς βήμα βήμα τι θα κάνεις.

Χώρια που και πρόβλημα να πετύχεις, η κοινότητα είναι αμεσότατη. Πχ είχα πρόβλημα με τα δικαιώματα ενός δίσκου μου και μετά από 2-3 ώρες που σήκωσα το θέμα στο αρμόδιο φόρουμ, βρήκα απάντηση! Και αυτό σε ελληνικό φορουμ και όχι στο "παγκόμσιο". Άποψή μου βάλε ub. Στην αρχή θα σε τρομάξει η "γύμνια" του, αλλά 2 πακέτα θα του βάλεις και είναι πλήρες (codecs, drivers κτλ κτλ)

επειδή ξεφύγαμε και απλά πετάχτηκα για να πω ότι λάθος είναι ότι το pc δεν είναι έτοιμο από τη μαμά του, το κόβω. Αν θες καμιά βοήθεια αν το πάρεις απόφαση, εδώ είμαι  :)

..εμένα με κάλυψες (προφανώς και δεν κατάλαβα τα περισσότερα...) αλλά πίστευα ότι τα Pcιά δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα...παρ όλα αυτά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι πάλι δεν πουλιέται ένα τέτοιο πακέτο έτοιμο (ή κάνω λάθος? μπορώ ας πούμε να πάω στο Πλάισιο και να τους πώ δώστε μου έν Ubudu μηχάνημα)?

τράβα όπου παίζει dell και ζήτα τους έτοιμο με ub. Αν δεν έχουν επικοινώνησε με την αντιπροσωπία να δεις που δίνουν. Αν δεν δίνουν κατήγγηλέ τους στην μαμά dell

...Σωστή κίνηση...μπράβο στη Dell

boukas ξαναποστάρω το ποστ γιατι προφανώς δεν το διάβασες...

Το Ubuntu δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα και είναι ο λόγος που θέλω να ξαναδοκιμάσω εγκατάσταση Linux . Τo Fedora δοκίμασα σε LIVE CD δεν γούσταρε το hardware μου , Μετά δοκίμασα και install και ήταν σαν να έπεφτα πάνω σε τοίχο. Ασε που και η διαδικασία compile για να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα με έβρησκε διαγώνια και κάθετη αντίθετο. Εγώ το θέλω το λειτουργικό να μην ξέρω καν οτι υπάρχει, τόσο αθόρυβο.

kilon είπε:
Εγώ το θέλω το λειτουργικό να μην ξέρω καν οτι υπάρχει, τόσο αθόρυβο.
E, τότε τι πρόβλημα έχεις με τα Vista;

Ούτε αυτά θέλουν να ξέρουν ότι υπάρχεις.... κανονικά θα έπρεπε να τα πηγαίνετε περίφημα...

Πέραν του χιούμορ, η εμπειρία σου με τη Fedora ήταν ατυχής. Το πιθανότερο είναι ότι με το Ubuntu 8.04 δεν θα έχεις κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Για την ακρίβεια, εγώ το χρησιμοποιώ μονίμως (από αυτό σου γράφω τώρα).

Wow! είπε:
E, τότε τι πρόβλημα έχεις με τα Vista;

Ούτε αυτά θέλουν να ξέρουν ότι υπάρχεις.... κανονικά θα έπρεπε να τα πηγαίνετε περίφημα...

Πέραν του χιούμορ, η εμπειρία σου με τη Fedora ήταν ατυχής. Το πιθανότερο είναι ότι με το Ubuntu 8.04 δεν θα έχεις κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Για την ακρίβεια, εγώ το χρησιμοποιώ μονίμως (από αυτό σου γράφω τώρα).

+1

Υπερβολικά εύκολα στην εγκατάσταση (και μέσα από windows πλέον) και βρήσκουν δεν παίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στους drivers. Μόνο στην γραφικών, αλλά και αυτό λύνεται με ελάχιστο ψάξιμο.

animae είπε:
+1

Υπερβολικά εύκολα στην εγκατάσταση (και μέσα από windows πλέον) και βρήσκουν δεν παίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στους drivers. Μόνο στην γραφικών, αλλά και αυτό λύνεται με ελάχιστο ψάξιμο.
αααα... τέλεια τοτε πρέπει να το δοκιμάσω...έχει και εντυπωσιακό γραφικό περιββάλον

ΥΓ. Το κατεβάζω τώρα .. για να δουμε τι θα δουμε.

kilon είπε:
boukas ξαναποστάρω το ποστ γιατι προφανώς δεν το διάβασες...
Κι επειδή ούτε εσύ διάβασες τι έγραφα, σου ξαναλέω να πας σε ubuntu

Edit: Αν βάζεις ub τότε δε θα δεις εντυπωσιακά περιβάλλοντα. Πρέπει να τα φτιάξεις μόνος σου δες πχ εδώ http://vistakiller.blogspot.com/

Eye κι εγώ κανά δίμηνο τώρα έχω στον έναν το ub και σαν λ.σ. με έχει αφήσει τόσο ικανοποιημένο που στον δυνατό υπολογιστή έχω τα win μόνο και μόνο για το sonar, που τελικώς με κέρδισε, καθώς μου φάνηκε ότι αξιοποιεί πλήρως και τους 4 πυρήνες. Μάλιστα σκέφτομαι να πάω και σε 64μπιτα vista, καθώς η cakewalk διαβεβαιώνει ότι δουλεύει μια χαρά, αλλά προς το παρόν είδωμεν!

Marathon ακολουθούν κι άλλες εταιρίες σαν την hp που το σκέφτεται σοβαρά να πάει και αυτή πος αυτήν την κίνηση. Όλο αυτό είναι καλύτερο για όλους, καθώς και το ελεύθερο λογισμικό θα συνεχίσει σε καλύτερα βήματα και το win θα γίνει καλύτερο και το osx ακόμη καλύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι το σύγκρινα με το προηγούμενο nuendo, οπότε και είδα καλύτερα αποτελέσματα. Πάλι θα ψάχνομαι με sonar7 vs cubase4?

Wow! είπε:
Κιλον, είσαι συμπαθής/συμπαθέστατος αλλά επιμένεις να παριστάνεις ότι τα ξέρεις όλα και καταλήγεις να λες άκυρα πράγματα.

Δεν υπάρχει τζαζ που να ηχογραφείται με το Reason.

Τέλος (;)
Τώρα το είδα αυτό ....  :o :o :o

Ρε eye θα μας κουφάνεις με αυτά που λές  ;D

Να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου (αν και λίγο καθυστερημένα...)

Χρησιμοποιώ Mac για τη δουλειά μου (γραφίστας) εδώ και 20 χρόνια. Για το χόμπι μου (μουσική) εδώ και 10 χρόνια. Στο τωρινό μου setup (Dual G5, Tascam FireOne, Alesis M1 active monitors) χρησιμοποιώ ΚΑΙ το Garageband, όταν θέλω απλά να αυτοσχεδιάζω, ΚΑΙ το Digital Performer όταν θέλω να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν είμαι ούτε υπέρ του ενός προγράμματος, ούτε υπέρ του άλλου. Το ένα με βοηθάει στην εξάσκηση και στο να κατεβάσω ιδέες, και το άλλο στο να τις οργανώσω/βελτιώσω/ολοκληρώσω ηχητικά.

Αν λοιπόν κάποιος τώρα ξεκινά στο να γράφει μουσική μέσω του iMac, θα πρότεινα να ξεκινήσει με το Garageband για να εξοικειωθεί με τις συνδέσεις, τον τρόπο εγγραφής, το τι είναι pattern, loop, midi, κλπ κλπ κλπ, και μετά προχωρά. Επομένως ο iMac με το Garageband από άποψη βασικού συστήματος είναι ΟΚ -για αρχή, το ξανατονίζω. Κατά την άποψή μου, θα χρειαστεί όμως ένα audio interface και ένα ζευγάρι monitors, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Ο δικός μου συνδυασμός είναι αρκετά οικονομικός σε σχέση με αυτά που προσφέρει, θα μπορούσε όμως η τιμή να κατέβει κι άλλο με άλλα monitors (π.χ. ένας φίλος χρησιμοποιεί τα ESI near05 και είναι ευχαριστημένος).

Παραθέτω και τα λινκς:

Tascam FireOne -> http://www.thomann.de/gr/tascam_fireone.htm 148 euro

ESI near05 monitors -> http://www.thomann.de/gr/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm 185 euro

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back