Θεωρώ πως κανένας δεν θα καταλάβει μέσα σε μια μίξη εάν αυτό που ακούει είναι γνήσιο αναλογικό ή virtual analog softsynth. Τουλάχιστον με σύνθια τύπου
minimoogV,
arp2600V ή το
Massive της
NI.
Όλα τα υπόλοιπα είναι συναισθηματισμοί και ψυχολογικές παγίδες κατά την γνώμη μου. ;D
Έχω ακούσει παραγωγές από ηλεκτρονικάδες (κυρίως της
electro σκηνής οπού ο ''αναλογικός'' ήχος παίζει ρόλο) και θα έκοβα τις φλέβες μου πως άκουγα αναλογίλα, αλλά..... δεν άκουγα τίποτε άλλο από
VSTi. Πολλοί μεγάλοι παραγωγοί λένε πως χρησιμοποιούν soft και όχι για να διαφημίσουν εταιρίες, αλλά επειδή πλέων έχουν αρχίσει να εξελίσσονται και να φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα ηχητικής απόδοσης. Άκουσα κάτι μπάσα για παράδειγμα από το massive που έριχναν κλοτσιές στα monitor και αυτό όχι από την ένταση άλλα από τις συχνότητες, το ίδιο και με κάποια leads που σε έσχιζαν στα δύο. Έχετε ακούσει το
nepheton;; Είναι προσομοίωση του tr808 και πιστέψτε με είναι ίδιο και απαράλλαχτο. (είχα το 808 οπότε μπορώ να συγκρίνω 8) ;D)
Το αναλογικό είναι πλέον παρελθόν (Τουλάχιστον όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα), ας κοιτάξουμε μπροστά.
Πλέων δεν έχω ούτε ένα hardware. Μόνο midi controllers.
*Μέχρι τώρα ο ήχος των περισσότερων αναλογικού τύπου VSTi ήταν.....πλαστικός, δεν νομίζεται πως αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει;;;;
Μην ακούτε κανέναν, μόνο εμένα να ακούτε, ξέρω τι λέω.
Να τονίσω πως αναφέρομαι για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ένα soft μέσα στην μίξη. Δεν προσπαθώ να συγκρίνω δίπλα δίπλα ένα moog με ένα virtual moog (μη επεξεργασμένο).