Θόρυβος μαγνητών

WildchildGR

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Μόλις σήμερα πήρα την κιθάρα μου απο setup μαζί με τους sd blackouts (πριν είχα duncan design detonator) αλλα μόλις την έβαλα στον ενισχυτή με τις ίδιες ρυθμίσεις έχω πολύ θόρυβο!..παρόλο που είναι active και σχετικά πολύ αθόρυβοι τσιρίζει πολύ ο ενισχιτής..τι μπορεί να φταίει?Να πω οτι με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις δοκίμασα μια κιθάρα με meg passive και δεν είχα καθόλου θόρυβο...επίσης τι παίζει με το ύψος των μαγνητών?

Θα'λεγα να τη γυρίσεις πίσω σ'αυτόν που τα έβαλε. Δεν την δοκίμασες πριν φύγεις απ'το μαγαζί;

Λογικά κάποια κόλληση έχει δεν κάνει καλή επαφή, και συφωνώ με Jase, να την πας σε αυτόν που σου έβαλε τους μαγνήτες...

Τι εννοείς, όταν λες για το ύψος των μαγνητών;

ελεγξε με βαση αυτο το σχεδιαγραμμα :

http://www.seymourduncan.com/images/products/electric/humbuckers/501020-110.pdf

αν το ολο wiring του μαστορα ειναι σωστο.

Πιθανολογω οτι τα εχει κανει θαλασσα στο wiring των γειωσεων στο output jack οπου μαλλον εχει βαλει αναποδα τα καλωδια μεταξυ sleeve, tip, ring tou output jack

Βασικά δεν έχω ιδέα απο συνδέσεις,αλλα νομίζω οτι πρέπει να είναι αντίθετα το καλώδιο απ'το jack στην μπαταρία με το καλώδιο απ'το jack στο ποτενσιόμτερο..

Μάγκες είναι σίγουρο οτι κάτι παίζει με τις συνδέσεις η τζάμπα η ταλεπορία?? :-\

WildchildGR είπε:
Βασικά δεν έχω ιδέα απο συνδέσεις,αλλα νομίζω οτι πρέπει να είναι αντίθετα το καλώδιο απ'το jack στην μπαταρία με το καλώδιο απ'το jack στο ποτενσιόμτερο..
Ακριβως

Ισχύει δηλαδή κατι τέτοιο? Έχοντας τετοια σύνδεση δουλεύει κανονικά και υπάρχει θόρυβος?

Επειδη οι μαντικες μας ικανοτητες ειναι περιορισμενες πηγαινε την κιθαρα σε αυτον που ΠΛΗΡΩΣΕΣ για να τοποθετησει τους μαγνητες....ΔΟΚΙΜΑΣΕ την βεβαια οταν στην "φτιαξει"... ;)

Δοκίμασε και τις μπαταρίες καλού κακού...

Τελικά την πήγα στο κατάστημα και αφου την είδε ήταν όλα σωστά τελικά.(όλα τα ηλεκτρικά..) οπότε μάλλον δεν ισχύει αυτο που λένε πως είναι ποιο αθόρυβοι απ'τους emg..τεσπα..γι'αυτο υπάρχουν τα noise gate... :)

Αποκλείεται να κάνει τόσο θόρυβο. Βασικά στανταρ έχει λιγότερο θόρυβο από τους passive (γα τους emg δε λέω). Δεν ξέρω τι να σου πω τώρα. Ελπίζω να μην είναι κανάς "μάστορας" αυτός που την πήγες και δεν παραδέχεται ή δεν βλέπει το λάθος του!

Βασικά για να μην γίνει παρεξήγηση όταν λέω θόρυβο εννοώ το φύσιμα που κάνει η κιθάρα όταν δεν παίζω..όσο για τους emg δοκίμασα κιθάρα με passive hz1 και δεν είχε καθόλου θόρυβο..εντάξει υπάρχει μεγάλη διαφορά στην έξοδο αλλα και με ίδιο gain πάλι νικάει ο emg..

Στο site του Seymour Duncan, γράφει ότι οι συγκεκριμένοι δίνουν 12 με 14 dB λιγότερο θόρυβο (δηλαδή 4-5 φορές λιγότερο) από τους κλασικούς EMG.

Δεν πρέπει να έχουν θόρυβο.

Μήπως παρατήρησες κάτι ύποπτο στο δεξί χέρι του μάστορα (κομπολόϊ, ούζο 12);

Μουστακιά, δόντι να λείπει κι έτσι!

Βασικά θα σου έλεγα να την πήγαινες και σε άλλον μάστορα να την δει, αν δεν θέλεις να μπλέξεις εσύ με το αν είναι σωστή ή όχι η συνδεσμολογία της. Το λέω γιατί τους φοράει πολύ καλός μου φίλος, οπότε έχω μια πρώτη άποψη για το τι μπορεί να κάνουν.

Κοίτα τη γείωση αν μπήκε σωστά!

Κοιτα το διαγραμμα.......δεν ειναι δα και επιστημη....και ασε τους "μαστορες" να κουρευονται.....επιμενω στο οτι ειναι αναποδα τα καλωδια στο jack η καποιο κακο soldering εχει γινει στις γειωσεις.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου οπότε μάλλον για μάστορα το βλέπω.Πάντως στο σχεδιάγραμμα δείχνει ένα stereo jack με τρεία μεταλικά εξογκώματα ενώ εμένα έχει 2..πως μπορώ να δω αν η γείωση μπήκε σωστά?

Sorry, αλλά για να γίνει σωστή "διάγνωση" (ανεβάσαμε και το επίπεδο φαίνεται ;D),

σίγουρα έχεις αποκλείσει όλες τις άλλες παραμέτρους, δηλ.:

α) προβληματικό καλώδιο (όταν το χτυπάς ελαφρά με τα δάχτυλα, ακούς το χτύπημα;)

β) μήπως, λέμε τωρα ρε παιδί μου μήπως :-[, παίζει τίποτα με τον ενισχυτή, έχεις αλλάξει τίποτα σε αυτόν; (εκτός από τις ρυθμίσεις φυσικά)

γ) να υποθέσω πως δεν παίζεις δίπλα από CRT οθόνη...

δ) παίζει τίποτα με τις ηλεκτρικές σου εγκαταστάσεις που μπορεί να παρεμβάλεται και να δημιουργεί θόρυβο;

...καλά βρε...μην βαράτε :P ;D

μια ιδέα είπα!!!

Φιλικά ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back