Thomann και τιμές

Dixie

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Καλησπέρα,

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είδα στην ιστοσελίδα του Thomann ένα όργανο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, την Fender American Performer Stratocaster LTD Olympic White. Η τιμή της κιθάρας ήταν στα 1329 ευρώ. Ζύγισα τα πράγματα και είπα να την αγοράσω το πρωί του Σαββάτου. Ξυπνάω αποφασισμένος να προχωρήσω στην αγορά και βλέπω στο σάιτ η τιμή να έχει εκτιναχθεί στα 1645 ευρώ, δηλαδή, 316 ευρώ πάνω (περίπου 24%). Να σημειωθεί ότι στο προϊόν δεν αναγραφόταν κάτι όπως για π.χ. "Cyber Week product" κλπ.

Σήμερα έστειλα μέιλ στα αγγλικά στον Thomann και μου απάντησε στα ελληνικά μία υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα εξής: «Οι τιμές μεταβάλλονται σύμφωνα με τις δυναμικές εξελίξεις της αγοράς και ορισμένες φορές και από τις απαιτήσεις των κατασκευαστών». Για να είμαι ειλικρινής η απάντησή της δεν με έπεισε καθόλου.

Θεωρείται φυσιολογικό εν μία νυκτί η τιμή ενός οργάνου να αυξάνεται κατά 316 ευρώ εν μία νυκτί; Επίσης θυμήθηκα ένα άρθρο που είχα διαβάσει παλιότερα στο musicradar.com, για το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Thomann για «φιξάρισμα» τιμών με τη Yamaha και τη Roland.

Καλησπέρα,

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είδα στην ιστοσελίδα του Thomann ένα όργανο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, την Fender American Performer Stratocaster LTD Olympic White. Η τιμή της κιθάρας ήταν στα 1329 ευρώ. Ζύγισα τα πράγματα και είπα να την αγοράσω το πρωί του Σαββάτου. Ξυπνάω αποφασισμένος να προχωρήσω στην αγορά και βλέπω στο σάιτ η τιμή να έχει εκτιναχθεί στα 1645 ευρώ, δηλαδή, 316 ευρώ πάνω (περίπου 24%). Να σημειωθεί ότι στο προϊόν δεν αναγραφόταν κάτι όπως για π.χ. "Cyber Week product" κλπ.

Σήμερα έστειλα μέιλ στα αγγλικά στον Thomann και μου απάντησε στα ελληνικά μία υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα εξής: «Οι τιμές μεταβάλλονται σύμφωνα με τις δυναμικές εξελίξεις της αγοράς και ορισμένες φορές και από τις απαιτήσεις των κατασκευαστών». Για να είμαι ειλικρινής η απάντησή της δεν με έπεισε καθόλου.

Θεωρείται φυσιολογικό εν μία νυκτί η τιμή ενός οργάνου να αυξάνεται κατά 316 ευρώ εν μία νυκτί; Επίσης θυμήθηκα ένα άρθρο που είχα διαβάσει παλιότερα στο musicradar.com, για το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Thomann για «φιξάρισμα» τιμών με τη Yamaha και τη Roland.
Εδώ αυξήθηκαν οι τιμές στις μνήμες RAM σε μια νύχτα 50% πάνω. Πλέον και σύμφωνα με τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό θα συμβαίνει συνέχεια και δε θα σταματήσει ποτέ.

Γενικά αν θέλεις κάτι από Thomann, ρίχνε και ''μια ματιά'' στο Musicstore πρώτα, καθώς πολλές φορές η τιμή εκεί είναι καλύτερη.

Απλά δεν έχει την ίδια ποικιλία με thomann

Πχ η κιθάρα που ενδιαφέρεσαι, σε άλλο χρώμα (αν θες ψάξε μήπως την βρεις και στο χρώμα που την θέλεις) στα 1259 ευρώ

https://www.musicstore.com/en_OT/EU...tratocaster-RW-Honey-Burst/art-GIT0061883-002

Γενικά αν θέλεις κάτι από Thomann, ρίχνε και ''μια ματιά'' στο Musicstore πρώτα, καθώς πολλές φορές η τιμή εκεί είναι καλύτερη.

Απλά δεν έχει την ίδια ποικιλία με thomann

Πχ η κιθάρα που ενδιαφέρεσαι, σε άλλο χρώμα (αν θες ψάξε μήπως την βρεις και στο χρώμα που την θέλεις) στα 1259 ευρώ

https://www.musicstore.com/en_OT/EU...tratocaster-RW-Honey-Burst/art-GIT0061883-002
Είναι στα 1562 ευρώ.

Είναι στα 1562 ευρώ.

Εχεις δικιο και συγνωμη για το λαθος (επέλεξα ''Ελλάδα'' από ''Γερμανία'' που ήταν αλλά έβαλε EU για κάποιον λόγο και δεν το αντιλήφθηκα).

https://www.muziker.gr/fender-ameri...lV18JGkDVWK-6rXbQUDl8vP8kRFYzevMaAhtXEALw_wcB

Ίδια κιθάρα σου βγαίνει με εναν εκπτωτικό κωδικό που σου δίνει το σάιτ στα 1323Ε

Τι ''δεν σε έπεισε η απάντηση της'' αφού στην ουσία δεν σου απάντησε... Αυτά που σου είπε μπορεί να σημαίνουν οτιδήποτε. Αν ο Thomann αγοράζει από τους κατασκευαστές τα όργανα που εκθέτει στον ιστότοπο του τότε δεν είναι τίμιο να προσαρμόζει τις τιμές ανάλογα με τη ζήτηση, θα έπρεπε η τιμή να διαμορφώνεται από την τιμή αγοράς από τους κατασκευαστές + ένα στάνταρ κέρδος από τον Thomann σύμφωνα με τους κανόνες του παραδοσιακού εμπορίου.

Μπορεί όμως ακόμα ο Thomann να μην αγοράζει τα όργανα που εκθέτει αλλά να υπάρχει κάποια συμφωνία να πληρώνει στους κατασκευαστές μόνο ότι πουλάει και τα υπόλοιπα όργανα να τα επιστρέφει. Οι μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έχουν μεγάλη δύναμη. Αλλά δεν θα αποκαλύψουν το πως δουλεύουν σε περίεργους πελάτες...

Μου έχει συμβεί και εμένα Με ένα μπάσο που ήθελα να αγοράσω. Η τιμή ανέβηκε περίπου 500 ευρώ, από περίπου 1200 στα 1700, έστειλα email, παραπλήσια απάντηση, και μετά από κάποιους μήνες το ξαναείδα πάλι στο thomann με αισθητά μειωμένη τιμή από τα 1700.... Τελικά εγώ αγόρασα το όργανο από το reverb καινούργιο στα 900 ευρώ (!!!) λόγω βέβαια και αποφορολογισης με τιμολόγιο.

Πριν λίγα χρόνια φίλος ζαχάρωνε (νομίζω) ενισχυτή και τον είχε προσθέσει στο καλάθι χωρίς να τον αγοράσει ακόμα. Λίγες μέρες μετά, προχωρώντας στην αγορά είδε ότι η τιμή είχε αυξηθεί. Επικοινώνησε με τον Thomann εξηγώντας τι είχε γίνει και τελικά τον αγόρασε με την παλιά τιμή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back