- Πόντοι
- 423
Μια χαρά λογικότατο μου φαίνεται, αν υπολογίσεις μόνο και μόνο το έξτρα κόστος των κουρδιστηριών και το γεγονός ότι έχουν (επίσημα, από το εργοστάσιο) τα πιο figured maple καπάκια. Αυτό που δεν ξέρεις (ούτε εσύ, ούτε εγώ) είναι πόσες από την καθεμιά πουλάει. Η κοστολόγηση είναι θέμα πάρα πολλών διαφορετικών παραμέτρων. Ούτε σημαίνει ότι είναι "καλύτερες" οι High Spec (αυτό είναι υποκειμενικό) ούτε καμία σχέση με το πόσες από αυτές πουλάει η Gibson έχει. Εγώ την επιλογή θέλω να έχω και αυτή τη στιγμή χαίρομαι που η Gibson μου τη δίνει.otto## είπε:Ναι αλλά δε σε προβληματίζει ότι τη high performance σειρά την κοστολογεί πιο ακριβά από την traditional? Δε βγάζει πολύ νόημα αυτό κατα τη γνώμη μου. Το '15 έβγαλε νεωτερίζουσες κιθάρες και μόνο και τελικά η αξία τους έπεσε αλλά το '17 στο βγάζει σαν επιλογή και τις βαράει στα αυτιά. Και φαρδύτερη ταστιέρα έχουν, και "φαγωμένο" neck heel, και άλλους μαγνήτες, και αυτόματα κουρδιστήρια κλπ κλπ. Με τη λογική των puristων η σειρά αυτή θα έπρεπε να πωλείται στη μισή τιμή.
Γι' αυτό έγραψα πως μάλλον marketing failure ήταν η σειρά '15 παρά ό,τι άλλο.
Επίσης, κάτι το οποίο δεν αναφέρθηκε στο thread σε σχέση με το αρχικό θέμα, κάθε χρονιά που βγαίνει καινούρια... κολεξιόν, οι τιμές της παλιάς πέφτουν. Απλά φέτος, το 2017 δηλαδή, έχουν μείνει απούλητα μοντέλα 2 σεζόν πριν στον Thomann και στα άλλα μεγάλα καταστήματα, το οποίο δεν είναι συχνό φαινόμενο και λογικό είναι να τιμολογηθούν αντίστοιχα για να φεύγουν. Και είναι αλήθεια ότι η πτώση τιμής στα μοντέλα 2015 είναι πολύ μεγάλη. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς το πώς πήγε εμπορικά η χρονιά.