θελω να αγορασω theremin...!!!!

Κι εγώ απ'του Ντιβή το είχα παραγγείλει μαζί με την ασορτί θηκούλα του, όμως είχα τεράστια νίλα κι εμπαιγμό από το μαγαζί (μαζί με απίστευτα τέρατα και σημεία από την UPS που έφερνε το πακέτο) που με οδήγησε σε ακύρωση της παραγγελίας... ένας από τους "μυστήριους" λόγους που ανέφερα πως μου διαφεύγει.

BigAlejandro είπε:
αραγε το τελειωσε το θερεμιν ο Babtua?
Περιέργως, με έπιασες ακριβώς στον καιρό που πραγματικά το τελειώνω! Έμπλεξα με χιλιάδες άλλα πρότζεκτ και το είχα αφήσει μισοτελειωμένο από τότε, αλλά πριν από καμιά δεκαρία μέρες το θυμήθηκα και είπα να το τελειώσω. Έφτιαξα λοιπόν κουτί από plexiglass (για να φαίνονται τα σωθικά του - λέω να βάλω και φωτισμό μέσα να είναι τελείως space age) και απομένουν κάτι λίγες καλωδιώσεις με το front panel. Επίσης ψάχνω να βρω και λεπτό χαλκοσωλήνα (5-8mm) και βιδωτές φλάντζες για να φτιάξω αφαιρούμενες κεραίες γιατί δε με ικανοποιούν οι απλές από χοντρό σύρμα.

Δεν λέω πότε ακριβώς θα το τελειώσω για να μην το γρουσουζέψω! Πάντως γίνεται πολύ ωραίο και βιάζομαι να το δω in action...

Όχι βρε, είναι πολύ καλός άνθρωπος ο Grillo και πολύ εξυπηρετικός, έχω μιλήσει μαζί του... αυτοδίδακτος όπως όλοι σχεδόν οι (πολύ λίγοι) thereminists παγκοσμίως. Ήταν βιολιστής νομίζω αλλά παλιά είχε ένα σοβαρό δυστύχημα που δεν του επέτρεψε να ξαναπαίξει, κι έτσι ασχολήθηκε με το θέρεμιν.

Αλέξανδρε, έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με το "Μουσικό Πριόνι"?

Και πιο φτηνά θα σου έρθει, και παντού βρίσκεις (Carrefour, Praktiker...) και διαχρονικό είναι και εύκολο στη συντήρηση και χρήσιμο εάν δεν καταφέρεις να παίξεις jazz... (θα κόψεις και κανένα ξύλο...)

marathon είπε:
Αλέξανδρε, έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με το "Μουσικό Πριόνι"?

Και πιο φτηνά θα σου έρθει, και παντού βρίσκεις (Carrefour, Praktiker...) και διαχρονικό είναι και εύκολο στη συντήρηση και χρήσιμο εάν δεν καταφέρεις να παίξεις jazz... (θα κόψεις και κανένα ξύλο...)
χαχαχα! εσυ κανεις πλακα, αλλα εγω το εχω σκεφτει...

γενικα ολα αυτα τα τζερτζελιαρικα πραγματα με τραβανε παρα πολυ... που θα βρουμε ενα μουσικο πριονι???

ασε, ειχα παει και προσφατα σε ενα λαιβ που επαιζε ενας τυπος και ...αρρωστησα...!

+1 για τα θέρεμιν..Αλέξανδρε, έχω την εντύπωση πως το dv τα έχει φθηνότερα από thomann, με μια πρόχειρη ματιά που είχα ρίξει πριν λίγο καιρό. ;)
ευχαριστω πολυ.. θα ριξω μια ματια~!

θα ναι πολυ καλη φαση, γιατι εχω και κατι αλλα πραγματα που θελω απο εκει...!!!!

Infernalgr είπε:
[flash=200,200]

αυτο ειναι απλα ενοχλητικο....!!! ;D ;D

τελικα θα μας πει κανεις που βρισκουμε ''μουσικο πριονι''??? :D

Εδώ ίσως;

http://www.musicalsaws.com/

(Λέγεται ότι οποιοδήποτε πριόνι κατάλληλων διαστάσεων μπορεί να "παιχτεί", αλλά αυτό έχει το αβαντάζ οτί είναι φτιαγμένο επί τούτου και δεν έχει δόντια που θα μπορούσαν να γίνουν πιθανόν επικίνδυνα...)

Απο τα τρία σχετικά links, το Burns B3 Deluxe theremin, πλησιάζει περισσότερο στη λειτουργία ...ενος theremin.

Το πρόβλημα με τα "φθηνά" theremin, είναι ότι πάντοτε έχουν πολύ μικρό εύρος λειτουργίας, κάτι που σημαίνει ότι αμυδρές κινήσεις του χεριού οδηγούν πολύ εύκολα σε λάθος επιλογή νότας. Ο ήχος είναι το αμέσως επόμενο θέμα, ανάλογα με το oscillator του κάθε οργάνου.

Το moog, το Paia θα έπρεπε να είναι πρώτα στις προτιμήσεις σου, εαν θες να το παλέψεις το θέμα.

Πάρα πολλά theremin με μικρότερο κόστος, θα σε απογοητεύσουν εύκολα... για theremin με φωτοαντιστάσεις ή χωρίς volume antenna, δεν το συζητώ, κάνουν μονάχα για να διώξουν τους γείτονες ...και μεταξύ μας, είναι πανάκριβα για αυτό που είναι και για αυτό που προσφέρουν.

Υγ. Θα πάρω και εγώ ενα... κάποτε.  ::)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back