Δυστυχως οι πραγματικοί φούρνοι (δηλαδή αυτοί που παράγουν αρτο και αρτοπαρασκευάσματα και δεν ειναι πρατήρια) είναι πλεον λίγοι. Και απο αυτούς λιγότεροι είναι καλοί. Τεράστια κουβέντα το γιατί και μερίδιο ευθύνης έχει και η πολιτεία που έχει πριμοδοτήσει πολύ τα διαφορα καταστήματα που πουλάνε συσκευασμένα προιόντα ζύμης. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας... Ειδικότερα τη στιγμή που το ψωμί είναι διατιμημένο (και πρέπει να είναι).Speaking of which, υπάρχουν φούρνοι κάπου, οπουδήποτε, που να προσφέρουν κάτι λίγο ή πολύ παραπάνω από τις συσκευασμένες αηδίες των super market;
Το αυγό είναι ένα υλικό πολύ ασταθές στη διάρκεια του χρόνου και επίσης η υφή του και οι ιδιότητές του είναι άμεσα ορατές ανάλογα με τη διατροφή και τις συνθήκες διαβίωσης της κότας. Τα αυγά ανάλογα τι τρώει η κότα είναι πιο σκούρα ή όχι, πιο σφιχτά τα ασπράδια ή όχι και όσο περνάνε οι μήνες και πλησιάζουμε το καλοκαίρι τα ασπράδια γινονται πιο νερουλά, οι κρόκοι πιο μικροί και με ασθενή χρώματα μέχρι που στις μεγάλες ζέστες οι κότες σταματάνε να κάνουν αυγά.Ωραίος. Να σε ρωτήσω γιατί την μαγιονέζα την κάνεις μόνο με κρόκο;Εγώ την φτιάχνω με ολόκληρο το αυγό και είναι μια χαρά.Υπαρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Δυστυχως οι πραγματικοί φούρνοι (δηλαδή αυτοί που παράγουν αρτο και αρτοπαρασκευάσματα και δεν ειναι πρατήρια) είναι πλεον λίγοι. Και απο αυτούς λιγότεροι είναι καλοί. Τεράστια κουβέντα το γιατί και μερίδιο ευθύνης έχει και η πολιτεία που έχει πριμοδοτήσει πολύ τα διαφορα καταστήματα που πουλάνε συσκευασμένα προιόντα ζύμης. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας... Ειδικότερα τη στιγμή που το ψωμί είναι διατιμημένο (και πρέπει να είναι).
Οι πραγματικοί φούρνοι φέρουν απ έξω σε διακριτό σημείο σχετική σήμανση απο την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, μπορεί και της νεοσυσταθείσας Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Αρτοποιίας αλλά μερικές φορές και σήμανση απο κρατικούς φορείς όπως το Χημείο. Η σύμανση τη ς ομοσπονδιας είναι αυτή παρακάτω.
Προβολή συνημμένου 39580
Παρεμπιπτόντως λίγο πριν αποφασίσω να ασχοληθώ με την αρτοποιία, είχα παραγγείλει σε φούρνο τα buns και μου τα φτιάξανε ΤΕΛΕΙΑ. Αυτά είναι αστεία για επαγγελματία αρτοποιό.
Το έχω κάνει δύο φορές. Αλλά δυστυχώς έχουν κλείσει πλέον και οι δύο φούρνοι ?Ε πού ήταν ντε; ?
και ο λόγος που αναγκάστηκα να μάθω να τα κάνω όλα.
78-79 με 183 ύψος. Μέτρο χρειάζεται στα πάντα.Ερωτηση (αδιακριτη)
Ποσα κιλα εισαι?
Λάθος ερώτηση , αφού αποφάσισες να γίνει αδιάκριτος.Ερωτηση (αδιακριτη)
Ποσα κιλα εισαι?
Το μυστικό είναι ότι δεν βγήκα ποτέ εκτός ορίων, δεν πήρα ποτέ επιπλέον κιλά, κάνω 5-6 προπονήσεις τη βδομάδα με βάρη και διάφορα αερόβια και τρώω 5 μικρά γεύματα τη μέρα που όλα περιέχουν όλες τις διατροφικές ομάδες. Τρώω ελεύθερα γεύματα max μια φορά τη βδομάδα και συνήθως ειναι η μισή ποσότητα απο τη standard που βρίσκεις στα εστιατόρια. Επίσης πλέον σχεδόν απέχω απο το αλκοόλ.Κομψότατος. Άρα το μυστικό είναι τα μπέργκερζ ;;;;
ΥΓ και βέβαια τι άλλο; σε τρεις σελίδες νήμα για μπεργκερζ διάβασα δυο αναφορές σε Τελεκάστερ. Να πω ότι μου έκανε εντύπωση θα είναι ψέμα και δεν θέλω...
εξαιρετικά.78-79 με 183 ύψος. Μέτρο χρειάζεται στα πάντα.
40εξαιρετικά.
Βέβαια έγινα που έγινα (αδιάκριτος) θα επρεπε να γίνω διπλά και να ρωτήσω και ηλικία.....
αμαρτία ομολογούμενη ουκ έστιν....Λάθος ερώτηση , αφού αποφάσισες να γίνει αδιάκριτος.
Δεν το λέω για τον Shelter , γενικά μιλάω, , αλλά αυτό που σε ενδιαφέρει δεν είναι τα κιλά, αλλά το ποσοστό λίπους
Έπρεπε να ρωτήσεις λοιπόν, "τι ποσοστό λίπους έχεις";. ?
Α οκ.
Ευχαριστώ πολύ.Είσαι σε άλλο γαστρονομικό επίπεδο φίλε. Δεν είναι μόνο η βάση αλλά και το περιεχόμενό της που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον
Όταν σε βολέψει δείξε και καμμία μπαγκέτα γαλλική - αγαπημένη βάση για μεσημεριανό άραγμα
Ευχαριστώ
γιατί τέλος του μήνα θα έκανα μια αγορά σε εξοπλισμό έτσι και αλλιώς
Στα πάντα. Είμαι καταναλωτικό κτήνος. Ασε τώρα γιατι θέλω καινούριο reverb και θα πρέπει να ξηλωθώ.GAS κι εσύ?
???Έφαγα για πρωϊνό, μεσημεριανό και για βραδινό χάμπουργκερ ..