• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

The Shelter Kitchen & Bar (Τμήμα Αρτοποιίας)

Για τα λουκάνικα... η παροιμία είναι γερμανική ?. Γενικά καλό είναι να μπορούμε να διακρίνουμε το κρέας είτε σε μορφή κιμά ή ολόκληρα κομμάτια μέσα σε λουκάνικα και σαλάμια.
Σωστός ο μάστορας, επειδή έχω ασχοληθεί ΚΑΙ με την λουκανικοποίησιν, ότι φτιάξετε με κρέας της προκοπής και φρέσκα μπαχαρικά πολύ απλά δεν έχει καμία σχέση με τους κατιμάδες του εμπορίου. Επίσης, τα περισσότερα γερμανικά λουκάνικα είναι άνοστα.

 
Οι άνθρωποι είναι κλινικές περιπτώσεις, βάζουν γλυκάνισο ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ στα ψωμιά τους, ΚΑΙ στα αλλαντικά τους. Είπαμε, κάθε 50 χρόνια την χρειάζονται την ... θεραπεία τους...

 
Σωστός ο μάστορας, επειδή έχω ασχοληθεί ΚΑΙ με την λουκανικοποίησιν, ότι φτιάξετε με κρέας της προκοπής και φρέσκα μπαχαρικά πολύ απλά δεν έχει καμία σχέση με τους κατιμάδες του εμπορίου. Επίσης, τα περισσότερα γερμανικά λουκάνικα είναι άνοστα.
Πραγματικά όποιος έχει φάει λουκάνικο ιδιοκατασκευή όπως παλιά, με σωστό κρέας και μπαχαρικά, η σύγκριση ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι ανέκδοτο.

 
Τον τελευταιο καιρό για κάποιο λόγο ξεχνάω συνεχώς. Δηλαδή κλείνω ραντεβού σε γιατρό, δεν παω ποτέ και το θυμάμαι στις 23:30 τη νυχτα. Εννοειται οτι παω για ψωνια και ξεχνάω σχεδον τα παντα και ψωνιζω στην τυχη.

Απο χθες εχω ξεκινησει προετοιμασια για βασιλοπιτα. Εχω βρασει αμυγδαλα, τα εχω αποφλοιώσει, τα εχω καβουρδισει σε χαμηλη φωτια ομοιόμορφα και τα εχω σπασει σε blender σε σκονη. Εχω φτιαξει beurre noisette με βούτυρο κερκυρας, εχω στιψει λεμόνια και πορτοκαλια και εχω βγαλει και το ξυσμα τους, γαλα, χυμους, σοδες, αλεύρι ρούμι απο τη βενεζουέλα κλπ ολο το πρωι ετοιμασίες. Εχω φτιαξει το χυλο, έχω φτιαξει και μαρέγκα με 7 ασπράδια, κρυσταλική, αχνη και κρεμμόριο. Τα εχω ανακατέψει για να γινει αφράτο, ριχνω σε φόρμα, φουρνίζω και οπως γυρνάω βλεπω μπροστά μου το μπωλ με τα αμυγδαλα...

Τζαμπα ο κόπος...

Μετα απο 10' μου μυριζει κατι καμμένο, λέω δε μπορει ρε γαμώτο... κοιτάω, ο χυλός έχει φουσκώσει και χύνεται στον πάτο του φούρνου....

Νομίζω ότι το 2024 δεν πάει καλά τώρα στο τέλος.

Βγαίνω για να αγοράσω βασιλόπιτα οσο προλαβαινω.
 
Τον τελευταιο καιρό για κάποιο λόγο ξεχνάω συνεχώς. Δηλαδή κλείνω ραντεβού σε γιατρό, δεν παω ποτέ και το θυμάμαι στις 23:30 τη νυχτα. Εννοειται οτι παω για ψωνια και ξεχνάω σχεδον τα παντα και ψωνιζω στην τυχη.

Απο χθες εχω ξεκινησει προετοιμασια για βασιλοπιτα. Εχω βρασει αμυγδαλα, τα εχω αποφλοιώσει, τα εχω καβουρδισει σε χαμηλη φωτια ομοιόμορφα και τα εχω σπασει σε blender σε σκονη. Εχω φτιαξει beurre noisette με βούτυρο κερκυρας, εχω στιψει λεμόνια και πορτοκαλια και εχω βγαλει και το ξυσμα τους, γαλα, χυμους, σοδες, αλεύρι ρούμι απο τη βενεζουέλα κλπ ολο το πρωι ετοιμασίες. Εχω φτιαξει το χυλο, έχω φτιαξει και μαρέγκα με 7 ασπράδια, κρυσταλική, αχνη και κρεμμόριο. Τα εχω ανακατέψει για να γινει αφράτο, ριχνω σε φόρμα, φουρνίζω και οπως γυρνάω βλεπω μπροστά μου το μπωλ με τα αμυγδαλα...

Τζαμπα ο κόπος...

Μετα απο 10' μου μυριζει κατι καμμένο, λέω δε μπορει ρε γαμώτο... κοιτάω, ο χυλός έχει φουσκώσει και χύνεται στον πάτο του φούρνου....

Νομίζω ότι το 2024 δεν πάει καλά τώρα στο τέλος.

Βγαίνω για να αγοράσω βασιλόπιτα οσο προλαβαινω.
Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά έφτιαξα και έριξα δύο καφέδες. Διπλά καπουτσίνο και τα δύο. Γιωτάς ρε φίλε...
 
Γιατί πρέπει να τρώμε αυτή την αηδία κάθε αρχή του χρόνου, έχει αναρωτηθεί κανείς; Νόστιμο δεν είναι καθότι γλυκό, καλό στην υγεία δεν κάνει, τι το θέτε; Ύστερα η γαλοπούλα, το πιο άνοστο κρέας που υπάρχει και έτσι που είθισται να ψήνεται ολόκληρη στο φούρνο δεν ψήνεται και καλά... ότι ναναι έθιμα
 
Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά έφτιαξα και έριξα δύο καφέδες. Διπλά καπουτσίνο και τα δύο. Γιωτάς ρε φίλε...
Εγώ κυριώς ξεχνάω βασικα. Νταξει έχει να κάνει και με το γεγονός ότι εδώ και 3 μήνες κοιμάμαι καθημερινά 3-4 ώρες.
Γιατί πρέπει να τρώμε αυτή την αηδία κάθε αρχή του χρόνου, έχει αναρωτηθεί κανείς; Νόστιμο δεν είναι καθότι γλυκό, καλό στην υγεία δεν κάνει, τι το θέτε; Ύστερα η γαλοπούλα, το πιο άνοστο κρέας που υπάρχει και έτσι που είθισται να ψήνεται ολόκληρη στο φούρνο δεν ψήνεται και καλά... ότι ναναι έθιμα
Βασιλόπιτα φτιάχνω γιατι τα έθιμα βοηθούν να συντηρείς κοινωνικές συναθροίσεις με την οικογένεια. Ειδικά όταν υπάρχει και ονομαστική εορτή την πρωτοχρονιά.
Σαν τα μελομακάρονα τα Χριστούγεννα. Οκ, τρώγονται, αλλά αν ήταν τόσο ωραία θα τρώγαμε και το καλοκαίρι.
Μελομακάρονα μάλλον δεν εχετε καλή συνταγη! :p Αλλιώς τα τα τρώγατε όλο το χρονο. ¨Ασε που είναι το πιο ευέλικτο γλυκο. Το τι post modification σηκώνει δεν λέγεται. Μέχρι και πραλίνα μελομακάρονου μπορεις να φτιάξεις. Άσε δε που κάνει εξεραιτική βάση για να ριξεις κρέμες απο πάνω.

Κουραμπιέδες στη Ρούμελη έχει όλο το χρόνο δεν αποτελεί έθιμο αλλά παράδοση που συνδέεται με την τοπική κτηνοτροφία (γιατι κουραμπιές χωρίς πρόβειο βούτυρο δεν παίζει).
 
Γιατί πρέπει να τρώμε αυτή την αηδία κάθε αρχή του χρόνου, ότι ναναι έθιμα
Στις καλές εποχές που ξεκίνησε το έθιμο (στη Ρώμη κατά τον εορτασμό των Σατουρναλίων) αυτός που έβρισκε το φλουρί γινόταν βασιλιάς για μια μέρα.

Αργότερα που παρήκμασε ήταν αφορμή για την έναρξη ενός σεξουαλικού οργίου. Μαζεύονταν οι προσκεκλημένοι και ερχόταν η πίτα. Όποιος του καθόταν το φλουρί γινόταν η αρχή από αυτόν.

Η παρακμή είναι επόμενη να καθόμαστε σε οικογενειακά τραπέζια και οποιος του έρθει το φλουρί να παίρνει στην καλύτερη ένα γούρι για το νέο έτος.
 
1000035438.jpg


Εμένα η καλή μου έκανε αυτήν τη βασιλόπιτα για μας. Πίτα στη ζάχαρη. Ένας τρώει, δύο παθαίνουν ζάχαρο. Θα την σαπακιάσω αύριο χωρίς να με νοιάζει ούτε το φλουρί ούτε τίποτα. Ίσως το καταπιώ κιόλας ασούμε
 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top