The SG story, by Earendil.

Eμένα πάντως μου αρέσουν οι sg αλλά ποτε δε θα μπορεσω να συμφιλιωθω με το μπρατσο τους (μαλλον...).

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά για μένα η SG είναι μία απ'τις καλύτερες κιθάρες που υπάρχουν και πραγματικά η εμφάνιση της με τρελένει.

Όπως είπε και ένας τυπάς στο Youtube στο βίντεο που παρουσιάζει η Gibson την SG standard:

Η SG δημιουργήθηκε απ'τον ίδιο το διάβολο για να ροκάρει τον κόσμο.

Gibson SG και ξερό ψωμί!!!  ;D ;D ;D

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό και πλήρως ενημερωτικό άρθρο. Μπράβο ρε Earendil!!!

Στην Ιταλία τις έλεγαν Diavoleto.......

Mε μιά τέτοια έπαιζε και ο κιθαρίστας των Doors Robby Krieger, ο Gary Rossington των Skynyrd o κ. John Cipollina, ο George Harrison, Keith Richards, Pete Townshend Frank Zappa......

O SANTANA έπαιξε στο Woodstock me SG....

σε πιστευουμε,σε πιστευουμε... ;D

(εχω χασει τον λογαριασμο το ποσες φορες εχω δει το woodstock ;D ;D)

Εγώ την πρώτη φορά το είδα σε βιντεοκασέτα φίλου το 1980 και ανατρίχιασα (το είχε γράψει από το BBC.............

Ξαναγυρνάω στο θρεντ για να παραθέσω αυτό το εξαιρετικό από κάθε άποψη βίντεο, που αποδεικνύει

(α) ότι αυτή η κιθάρα έχει τόσα διαφορετικά πρόσωπα που δεν μπορείς να την βάλεις σε ένα καλούπι,

(β) ότι και μεγάλοι παίκτες όπως ο Κλάπτον επίσης έχουν διαφορετικά πρόσωπα & δεν πρέπει να συσχετίζονται απαραίτητα με μια συγκεκριμένη κιθάρα (πχ. στρατ):

Σας παρακαλώ, αν γνωρίζετε από ποιο ντοκυμαντέρ προέρχεται αυτό το απόσπασμα, πείτε το για να το αναζητήσω οπωσδήποτε. Ευχαριστώ!  :)

κάθε φορά που κλότσαγε αυτός εμένα μου ερχόταν στο μυαλό ήχος κλείστρου  ;D

μα πόσο ανώμαλος είμαι  ???

Να προσθεσω και εγω την μικρη εμπειρια μου με τις SG's.

Ειμαι εθισμενος σε αυτες λογω,

- Σχηματος. Πριν ακομα ακουμπησω κιθαρα , ελεγα οτι εαν ποτε ξεκινησω να μαθαινω, θα παιζω μονο με SG.

- Βαρους. Ειναι παναλαφρη

- Ηχου.

- Ευκολιας παιξιματος.

- Γενικοτερου feeling.

Διαβασα πριν για το μπρατσο της οτι ειναι αβολο.. Θα συμφωνησω εαν μιλαμε για studio ή standard. Δεν ειναι ετσι ομως για την 61Reissue και τις SG's δεκαετιας 1970 εως και 1981.

Σημειωνω οτι εχω μια SG του 1980 και εχω να πω οτι το μπρατσο της ειναι λεπτοτερο απο της 61Reissue της οποιας ειναι μισο απο της standard.

Οτι αφορα την standard που εχω του 2007 μοντελο απλα την νοιωθω σαν βαρκα στο χερι μου,σε σχεση με την αλλη.

Και βεβαια παιζει μεγαλο ρολο τι μαγνητες φορανε....

Κάτσε όπως τα λες το μπράτσο πρέπει να είναι φλούδα. Σε βολεύει;

Μια χαρααααα με βολευει..αλλα δεν ειναι και φλουδα απλα ειναι μικροτερο το πλατος του μανικιου σε σχεση με την 61 ενω εχουν το ιδιο παχος..

Ειχα μια SG 1967 και την εδωσα φανταστικη κιθαρα

περασανε κατα καιρους διαφορες standard special κλπ

Χαλια μαυρα χαλια εκτος απο 61R & Historic που ειναι σχετικα καλες οι υπολοιπες ειναι για τα μπαζα  ;D ;D

Αυτη η κιθαρα εχει τον ηχο που θελω μοιαζει με SG 60's

dsc01455_579.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μου φαινεται οτι εισαι λιγο υπερβολικος φιλε ffmakis στην διατυπωση σου, αν και σεβαστη διοτι ολες οι γνωμες ειναι υποκειμενικες.

Προσωπικα εαν δεν υπηρχε αλλο μανικι στο κοσμο παρα μονο της standard τοτε και παλι με SG θα επαιζα..

Το θεμα ειναι να σου καθεται ηχητικα και παιχτικα μια κιθαρα σωστα, απο εκει και περα οι οποιες μικροδιαφορες ( και σε περιπτωσεις υπαρχουν και μεγαλες, δεν αντιλεω)δεν αλλαζουν το αποτελεσμα.

Θα μου πεις εχει την ιδια αισθηση απο θεμα κατασκευης και φινιρισματος, μια SG'67 με μια του 2007 θα σου πω ευθεως πως οχι.. αλλα στην τελικη ρε φιλε η SG δεν ειχε και δραματικες αλλαγες μεσα απο τις 10ετιες, cherry-black-cherry με ολιγον white, αυτα..

Αυτη ειναι η δικια μου αποψη, εαν εχεις παιξει με καλες κιθαρες

(εγω δεν ειμαι κιθαριστας) ειμαι πληκτρας προσπαθω να μαθω κιθαρα  ;D

ελα ομως που εχω καλα αυτια και εχουν περασει απο τα χερια μου

αρκετες και καλες κιθαρες Gibson

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back