review The one that (almost) got away

Νεκτάριος Κοντολέων

Nekkon

Gretsch addict
Πόντοι
1,038
Σας έχει τύχει ποτέ να δώσετε μια κιθάρα και να το μετανιώσετε;

Για μένα αυτή η κιθάρα ήταν η Fender Stratocaster Player Series I. Το 2021 αποφάσισα να ξαναρχίσω μαθήματα κιθάρας μετά από 15 χρόνια αποχής. Πήγα στο Νάκα, δοκίμασα πολλές κιθάρες, και η συγκεκριμένη μου έκανε θετικότατη εντύπωση για το οικείο μανίκι της (σαν να την είχα ξαναπαίξει) και τη σχέση ποιότητας-τιμής. Την αγόρασα 650€ (τότε) και ξεκίνησα ένα όμορφο ταξίδι στη μουσική, το οποίο συνεχίζεται και μακάρι να μη σταματήσει ποτέ.
Δύο χρόνια μετά, βρήκα στις αγγελίες μια Αμερικάνα Telecaster και μου γυάλισε στο μάτι. Πρότεινα την Strat συν μετρητά και ο συμφορουμίτης δέχτηκε. Έκτοτε έγινα ένας ευτυχισμένος Teleκάστορας. Όμως η Strat μου έγινε ... the one that got away! Κατά καιρούς την σκεφτόμουν, και αν και λατρεύω την Τέλε μου ...δεν είχα Strat.
Fast forward στο σήμερα, δύο χρόνια μετά, στέλνω άκυρο μήνυμα στο παλικάρι που είχαμε ανταλλάξει, ενώ δεν γνωριζόμαστε και δεν είχαμε μιλήσει από τότε. "Ψάχνω Strat, μήπως πουλάς;" "Ναι, δεν παίζω πλέον", μου απαντάει. Long story short, η Strat είναι και πάλι δική μου!

20250315_221245.jpg

Η Fender Player Stratocaster με ταστιέρα από σφένδαμο (maple) είναι μια ηλεκτρική κιθάρα που συνδυάζει τον κλασικό ήχο και την αίσθηση της Stratocaster με σύγχρονα χαρακτηριστικά.

- **Σώμα:** Από ξύλο alder με γυαλιστερό φινίρισμα πολυεστέρα.
- **Λαιμός:** Σφένδαμος με μοντέρνο προφίλ "C" και σατινέ φινίρισμα ουρεθάνης στο πίσω μέρος, γυαλιστερό στο μπροστινό.
- **Ταστιέρα:** Σφένδαμος με ακτίνα 9.5" (241 mm) και 22 τάστα medium jumbo.
- **Μήκος κλίμακας:** 25.5" (648 mm).
- **Πλάτος πάνω καβαλάρη:** 1.65" (42 mm).
- **Μαγνήτες:** Τρεις μονοί μαγνήτες Player Series Alnico 5 Strat Single-Coil σε διάταξη SSS.
- **Ηλεκτρονικά:** Διακόπτης 5 θέσεων, κύριος έλεγχος έντασης και δύο έλεγχοι τόνου (για τον λαιμό/μεσαίο και τον γέφυρα μαγνήτη).
- **Γέφυρα:** Δύο σημείων συγχρονισμένο τρέμολο με καβαλάρηδες από καμπυλωμένο ατσάλι.
- **Κλειδιά χορδίσματος:** Κλειστού τύπου, στάνταρ.
- **Υλικό πάνω καβαλάρη:** Συνθετικό κόκκαλο.
- **Χρώμα:** 3-Color Sunburst.

20250315_221337.jpg

20250315_221528.jpg

20250315_221613.jpg

Οποτε, τι κέρδισα;

Λίγο funk στη θέση 2

Λίγο ambience στη θέση 4

Και τον απαράμιλλο ήχο του neck μαγνήτη της Strat, ο οποίος φωνάζει blues όσο τίποτε άλλο

Είναι καλύτερη από ότι θυμόμουν, δύο χρόνια μετά. Παικτικά δε φτάνει την Tele μου, η ψιλή Μι στα bends είναι συνώνυμη με την τενοντίτιδα. Πιθανότατα θα την χρησιμοποιώ λιγότερο και από την Tele και την Gretsch που έχω. Όμως, πέρα από νέα ηχοχρώματα στην παλέτα μου, έχω την κιθάρα που αποτέλεσε εφαλτήριο για εκ νέου ενασχόληση με το ωραιότερο χόμπι του κόσμου, και την θεωρώ ορόσημο στην ζωή μου!

Ξανά με γεία!
Κακά τα ψέμματα, χωρίς strat πάντα κάτι λείπει.
Πολύ καλά έκανες.

Το ότι κατάφερες να πάρεις πίσω την συγκεκριμένη κιθάρα, είναι απίστευτο! Τρομερή τύχη! Σου εύχομαι να την χαρείς.

Εγώ πάλι ευτυχώς, δεν έχω καμία κιθάρα που έδωσα και μου λείπει. Κάνα δυο πετάλια ίσως, το ένα το αγόρασα ξανά. Καμία σχέση με τις κιθάρες, ευτυχώς.

Θυμισε μου ποια tele εχεις.
Μια Blackguard BB standard αν θυμάμαι καλά;

Last edited:
Θυμισε μου ποια tele εχεις.
Μια Blackguard BB standard αν θυμάμαι καλά;
Fender Telecaster American Deluxe 2014 με αλλαγμένους τους στοκ N3 noiseless με DiMarzio Twang Kings. Είναι η αντίστοιχη σημερινή American Ultra. Και χρωματικά ναι καλά θυμάσαι, είναι blackguard

Fender Telecaster American Deluxe 2014 με αλλαγμένους τους στοκ N3 noiseless με DiMarzio Twang Kings. Είναι η αντίστοιχη σημερινή American Ultra. Και χρωματικά ναι καλά θυμάσαι, είναι blackguard
Μπράβο σου λοιπόν.
Sunburst strat Και ΒΒ Black Guard tele, ό,τι χρειάζεται ο σύγχρονός άντρας!
Αρχετυπικά πράγματα .&-

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back