The Blue Side Band - I Heard Those Old Bells

Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
1,158
Το τελευταίο μοντέλο της εταρείας μας ειναι έτοιμο.

Σύντομα κοντά σας και με τη συνέχεια. Και απο το νέο έτος θα έχουμε (πρώτα ο Κύριος) και οπτικοακουστικές επεκτάσεις... ;)

Καλές γιορτές σε όλους.

Πολύ ωραίο φίλε Shelter!  :)

Ωραίος ήχος στις κιθάρες, ωραία φωνητικά και backing φωνητικά.

Το κομμάτι είναι πολύ ατμοσφαιρικό και με κράτησε προσηλωμένο καθ' όλη του την διάρκεια. 

Στα έχω πει κι από κοντά. Εκπληκτικό κομμάτι όπως και οτιδήποτε έχω ακούσει από εσάς. Θυμίζετε διάφορα ωραία αλλά έχετε έντονη προσωπικότητα.

Κρίμα που τελικά επελέγη η βερσιόν με τα βρώμικα φωνητικά. Κατ' εμέ ήταν προφανής η ανωτερότητα της άλλης.

Άντε με το καλό να σας δούμε και σε κανά live επιτέλους.

Πολύ όμορφο στα δικά μου αυτιά . Σαν ιδέα-σύνθεση δεν είναι κάτι καινούριο ,αλλά είναι δσμένο έξυπνα και δημιουργικά . Τα μπακ βόκαλς εξαιρετικά ,απορώ γιατί τα περισσότερα γκρουπ τα αποφεύγουν .Προσφέρουν άλλο αέρα στο τραγούδι . Η παραγωγή στα ηχειάκια του κομπιούτερ υπέροχη ,προφανώς θα δουλεύει σε όλους τους τύπους ηχείων

Μπράβο σας  ;)

Το άκουσα και το ευχαριστήθηκα.

Θυμήθηκα και παλαιότερά σας τραγούδια που είχατε ποστάρει εδώ και μου άρεσαν επίσης.

Αυτά που ξεχωρίζω ιδιαίτερα είναι η πολύ ωραία αρχή με κάτι που ακούγεται σαν ρηβέρς ντιλέη και η μελωδία της φωνής που ξαφνιάζει ευχάριστα σε ορισμένα σημεία. Οι φωνές που μπαίνουν στο 2.35 είναι ωραίες ως ιδέα, αλλά έχουν κάτι που με ξενίζει. Δεν μπορώ να εντοπίσω τι, αλλά με βγάζουν ελαφρώς από το κλίμα που δημιουργείται μέχρι το σημείο της εμφάνισής τους.

Μπράβο σας και ελπίζω να ακούμε συχνότερα τραγούδια σας!

Όπως έχω ξαναπεί, είμαι ίσως προκατειλημμένος γιατί μου αρέσει το ύφος του γκρουπ, αλλά το Bells είναι από τα καλύτερα κομμάτια που έχω ακούσει φέτος.

kostri είπε:
Θυμήθηκα και παλαιότερά σας τραγούδια που είχατε ποστάρει εδώ και μου άρεσαν επίσης.
+1

αυτό είναι το ωραίο όταν ποστάρει ο shelter. Θυμάσαι οτι η μπάντα έχει πράματα να πει και πας και ξανακούς. Μετά βρίζεις που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ;D

Εύγε για το νέο κομμάτι (εμένα μου άρεσαν πολύ τα backing vocals) και καλή συνέχεια σε όλα αυτά τα καλά που κάνετε :)

Το επίπεδο της δουλειάς σας είναι εξαιρετικό, τόσο καλλιτεχνικά όσο και από πλευράς μουσικότητας.

Είστε όλοι άψογοι μουσικοί. Δεν μιλάω για τεχνοκράτες (Αργύρη θυμίζω τα προχθεσινά που συζητάγαμε  ;) ) αλλά για μεγάλη λεπτότητα έκφρασης και έλεγχο των εκφραστικών μέσων. Και με ιδέες φυσικά. Συνθετικές, ενορχηστρωτικές και άλλες.

Το κομμάτι έχει πολύ ωραίο κουπλέ και γενικά αυτή την αίσθηση που χαρακτηρίζει τη μουσική σας, ότι ακούς κάτι που ρέει, που σε κρατάει συνεχώς και δεν εκβιάζει την προσοχή σου, απλώς την κερδίζει. Με έναν mellow τρόπο σε ποτίζει σιγά σιγά.

Πολύ ωραίες δυναμικές και τονισμοί στα ρυθμικά μέρη. Το επισημαίνω γιατί δίνουν την αίσθηση όχι απλώς μιας δεμένης μπάντας αλλά μιας πολύ ποιοτικής ορχήστρας.

Το μόνο σημείο που θα στεκόμουν είναι το ρεφρέν όπου θα συμφωνήσω με την παρατήρηση του Κωστή. Επεκτείνοντας το "έχει κάτι που με ξενίζει" θα έλεγα ότι το ρεφρέν από άποψη ενορχήστρωσης-φωνητικών-παραγωγής έχει μια δόση "λούστρο", δηλαδή πιο καλογυαλισμένο ήχο (τραγουδιστικά και άποψη παραγωγής), σε σχέση με το υπόλοιπο κομμάτι. Σαν να γίνεται λίγο πιο εντυπωσιακό, με τίμημα όμως κάτι τις από την εσωτερικότητα της ερμηνείας του κουπλέ.

Από μια άλλα οπτική βέβαια, ίσως αυτό που υπάρχει πολύ έντονα στο κουπλέ και απουσιάζει από το ρεφρέν είναι... ο τραγουδιστής σας! Ίσως θα περίμενα να λέει κάτι εκείνος στο ρεφρέν (ή και εκείνος).

Συνολικά θα έλεγα ότι μου λείπει αιχμή από το ρεφρέν. Ναι μεν κάτι που να ανεβάζει την εκφραστική ένταση. Ναι μεν κάτι που να αλλάζει την ατμόσφαιρα για να εκπλήξει τον ακροατή αλλά χωρίς να αλλάζει μαζί και το ύφος.

Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για (άλλη μια) πολύ υψηλού επιπέδου δουλειά. Αξιοζήλευτη.

Οι σκέψεις που ρίχνω εδώ ατάκτως, είναι με όλη την καλή μου διάθεση και ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός.  :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το λεπόν το ξανάκουσα επειδή οι αναρχοκομμουνιστέ σύντροφοι Kostri@Sfacu εξέφρασαν ρεβιζιονιστικάς απόψεις, επί των μπακ βοκαλς .

Το σφάλμα που τους ξενίζει, δεν είναι ότι υπάρχουν έτσι όπως υπάρχουν ,αλλά ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν να υπάρχουν απ τη στιγμή που μπαίνουν αδιαλείπτως σε ολόκληρο το υπόλοιπο τραγούδι.

Τάδε έφη Παράγκας  ;D ;D ;D

Πολύ καλό. Προσωπικά τίποτα δεν με ξένισε κι αν στην πρώτη ακρόαση μου φάνηκε αποτέλεσμα κολάζ με τις επόμενες κατάλαβα πως δεν είναι. Μπράβο.

Οπως ειπα και κατ ιδιαν,η δουλεια αυτη αναβλυζει υψηλη αισθητικη σε ολα τα επιπεδα.

Δεν μπαινω σε λεπτομερειες,μου αρεσε πολυ το κομματι!

Ειναι απο τις δουλειες που λες οτι ακομα υπαρχουν ανθρωποι  με μερακι και διαθεση να παραγουν και να καταγραψουν τη δουλεια τους χωρις εκπτωσεις και επιτηδευσεις.

Τα συγχαρητηρια μου και παλι,συνεχιστε την υπεροχη αυτη μουσικη συνευρεση! :)

geodimitri είπε:
Πολύ ωραίο φίλε Shelter!  :)

Ωραίος ήχος στις κιθάρες, ωραία φωνητικά και backing φωνητικά.

Το κομμάτι είναι πολύ ατμοσφαιρικό και με κράτησε προσηλωμένο καθ' όλη του την διάρκεια. 
+5.56

freerock1974 είπε:
Οπως ειπα και κατ ιδιαν,η δουλεια αυτη αναβλυζει υψηλη αισθητικη σε ολα τα επιπεδα.

Δεν μπαινω σε λεπτομερειες,μου αρεσε πολυ το κομματι!

Ειναι απο τις δουλειες που λες οτι ακομα υπαρχουν ανθρωποι  με μερακι και διαθεση να παραγουν και να καταγραψουν τη δουλεια τους χωρις εκπτωσεις και επιτηδευσεις.

Τα συγχαρητηρια μου και παλι,συνεχιστε την υπεροχη αυτη μουσικη συνευρεση! :)
Ναι, ακριβώς αυτό.

Ακριβώς.

Κατ αρχάς ευχαριστώ τα μάλα  άπαντες, εκ μέρους όλων εκ μέρους απάντων των συντελεστών.

Όπως έχω συζητήσει με κάποιους εκ του σύνεγγυς, υπάρχει (ή πρέπει να υπάρχει) ενα χρονικό διάστημα που έχει ορισθεί, μέσα στο οποίο θα γίνουν οι σχετικές δοκιμές/αλλαγές και τροποποιήσεις στη σύνθεση, και απο εκει και ύστερα προχωράς στην διεκπεραίωση και μάλιστα μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Υπόφέραμε πολύ απο την ανυπακοή σε αυτον τον κανόνα, ψειριζοντας τη μαιμού χωρίς θεαματικά αποτελέσματα, και η φθορά απο αυτό ειναι μεγάλη.

To καλό μέσα απο τη διαδικασία (ακόμα και όταν κανουμε λάθη) ειναι ότι σκεφτόμαστε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και ξαναπροσπαθούμε με μεγαλύτερη σιγουριά. Αυτό κατα τη γνώμη μου ειναι το σημαντικότερο.

Στις νυξεις του μπλέ απάντησα ήδη.  ;D

Σύντομα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εξαιρετική δουλειά με συνθετικές και ενορχηστρωτικές ιδέες στην παραγωγή εφάμιλλες των καλυτέρων δυτικών ;)

Το μόνο θολό σημείο για μένα είναι η προφορά / άρθρωση του τραγουδιστή. Δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως κάτι δεν πάει καλά ή είναι εντύπωσή μου λόγω της παραγωγής.

Πάντως αυτό είναι μικρό θέμα. Μπράβο σας.

Η μονη μικρη παρατηρησουλα ειναι ισως τουτη:

RayDTutto είπε:
η προφορά
αλλα ισως στη δικη σας περιπτωση και για το ειδος που παιζετε δεν ακουγεται ασχημα.

Θα μου πεις "τοτε γιατι το αναφερεις"?

Ελα ντε!Γκρινιες.

Το κομματι ειναι εξαιρετικο!

Και με αφορμη τουτο το τραγουδι,ξανακουγοντας και τα υπολοιπα στο soundcloud,τι να πω?

Πραγματικα γραφετε υπεροχα!

Το Ξανά άκουσα χθες και πραγματικά μου άρεσε ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Για αυτό το ξανά ανεβάζω  :) :) :) :) :)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
10
Εμφανίσεις
3K
Απαντήσεις
33
Εμφανίσεις
6K
Απαντήσεις
21
Εμφανίσεις