Θα γραψω μια μπαλάντα...

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Αυτο θα είναι το επόμενο...

Ακούω προτασεις

1. bpm

2. Κλειδι

3. Signature

4. Διαρκεια

5. Βασικο οργανο που θα παιξει τη φωνη

Δωσε μας μια βοηθεια. Οταν λες μπαλαντα τι ακριβως εννοεις? Θες να μας δωσεις 2-3 χαρακτηριστικα παραδειγματα?

Τον Γκουρμουλη τι τον εχεις? ? (χτες μιλαγαμε κ μου ελεγε πως θελει να γραψουμε μπαλαντα γιΑΦΤΟ ρωταω)

Αυτο θα είναι το επόμενο...

Ακούω προτασεις

2. Κλειδι

μονο αυτο μπορω να απαντησω, ΠΑΝΤΑ ΜΙ ΜΙΝΟΡΕ για να μπορει να παιΧΤΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ μετα το "να μ'αγαπας" ? εννοειται ΜΟΝΟ ανοιΧτα ακορΔα αλλιως πατωσε εμπορικα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μονο αυτο μπορω να απαντησω, ΠΑΝΤΑ ΜΙ ΜΙΝΟΡΕ για να μπορει να παιΧΤΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ μετα το "να μ'αγαπας" εννοειται ΜΟΝΟ ανοιΧτα ακορΔα αλλιως πατωσε εμπορικα.
Δεν εννοει κοψε φλεβα μπαλαντα εντεχνη.

Ευρωπαικη ειπε

Τωρα τι σημαινει αυτο δεν ξερω.

Φανταζομαι πως στοχευει σε μεγαλυτερη αγορα. Ποσοι να μαζευτουν σε μια παραλια ?

Οποτε θα προτεινω Ε flat  (με κουρδισμα ενα ημιτονιο κατω για να εχει τα καντινια ανοιχτα)

( @dimsonic ξερω πως δεν εννοεις τιποτα απ'οτι εγραψα. Σε τσιγγλαω για να μας δωσεις περισσοτερα στοιχεια)

Δε βοηθάτε.

Μιλαω σοβαρα.

Πειτε γιατι θα το φτιαξω σε Dbm maj7 σε 5/4 στα 70

Εννοείς ότι θα υπάρχει το ίδιο τονικό κέντρο, ίδιο μέτρο και ίδια ταχύτητα σε όλο το κομμάτι? ?

Δε βοηθάτε.

Μιλαω σοβαρα.

Σουπερ

Εγω το ειπα στα σοβαρα να μας δωσεις 2-3 references

Προφανως δεν εχεις αρχικη ιδεα ακομα, αλλιως δε θα ρωταγες.

Αν ειναι μπαλαντα που βασιζεται σε κιθαρα κ κοιταει προς ροκ, αυτο που ειπαμε κ εγω κ ο σουπερφανκ ισχυει. Βρες κλειδι που στα ακορντα να χρησιμοποιεις οσο πιο πολλες ανοιχτες χορδες γινεται. Ομως επειδη ειμαι σχεδον σιγουρος πως δε θα ειναι αυτο το υφος....

Αν βασιζεται σε πληκτρα για την αρμονια κ σε κατι αλλο για τη μελωδια, μολις ερθει η εμπνευση για μια πρωτη ιδεα, παιξε μαζι της να δεις που ακουγεται καλυτερα

Εννοείς ότι θα υπάρχει το ίδιο τονικό κέντρο, ίδιο μέτρο και ίδια ταχύτητα σε όλο το κομμάτι? ?
Root

Αν βασιζεται σε πληκτρα για την αρμονια κ σε κατι αλλο για τη μελωδια, μολις ερθει η εμπνευση για μια πρωτη ιδεα, παιξε μαζι της να δεις που ακουγεται καλυτερα
Τι τα έχουμε τα πληκτρα...

Πρέπει να είναι κάτι σούπερ φλωρικο και να έχει και ακουστική κιθάρα μέσα. Άκου το καινούριο δίσκο του John Mayer, το Sobrock. Συγκεκριμένα το Shot in the Dark και το Shouldn't matter but it does. Λίγα ακόρντα, ελαφρώς μελαγχολικό, αλλά πολύ ταξιδιαρικο. Τέτοιο mood έχω να ακούσω τέτοια εποχή. 

ΑΦΤΟ ειναι μπαλαντα?

Έτσι λέω, αργό και χαλαρό.

Σίγουρα δεν είναι χοροπηδηχτό πάντως.

Εκτός και αν εννοείς να είναι χορευτικό, να πιάνεις δηλαδή το γκομενάκι να χορέψεις μπλουζ, μπας και χουφτώσεις τίποτα.

Trending...

Νέα θέματα

Back