• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Tesseract - Hollow [Drums]

Αλέξανδρος Ραπτάκης

Alex Raptakis

"It is what it is"
Λύσεις
1
Πόντοι
993
Τις τελευταίες εβδομάδες έκατσα και μελέτησα το Hollow των Tesseract, ένα υπερ-αγαπημένο κομμάτι που παλαιότερα δεν θα μπορούσα καν να σκεφτώ ότι θα κάτσω να παίξω λόγω της πολυπλοκότητάς του.

Έκατσα έβγαλα την παρτιτούρα σιγά σιγά, το πήγα μέτρο-μέτρο, και μετά από πολλά μίνι-εγκεφαλικά, κάτι άρχησε να γίνεται. Όταν ξεκίνησε να "δένει", (ειδικά το 2ο μέρος που έχει το 3:2:5) ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που αισθάνθηκα μια μορφή χαράς.

Το κομμάτι ξεκινάει με ένα pattern-groupping 5 16των στην κάσα που κυκλώνει σύνολο 3 φορές με ένα έξτρα χτύπημα με το αριστερό πόδι.
Μετά από ένα γύρισμα που σε συγχίζει, συνεχίζει με ένα αδιανόητο pattern που είναι 3άρι στο stack/crash, με 2άρι στο ταμπούρο (κλασικό 3:2 feel), ενώ η κάσα συνεχίζει να παίζει το προηγούμενο 5άρι. Το 1ο μέρος τελειώνει με το να ξανα γυρίζει στο "απλό 5:4" του intro, και μπαίνει στο verse.
Το verse αποτελείται από άλλο ένα ιδιαίτερο 5άρι grouping που παίζει το δεξί χέρι με την κάσα, με το ταμπούρο να παίζει στο 3 κάθε μέτρου μαζί με κάποια έξτρα, ενώ παράλληλα το hi-hat κρατάει σταθερά τέταρτα.

Το κομμάτι κανονικά είναι στο 150, ενώ εδώ το παίζω στο 140 με το ζόρι - μιας και έχω κάνει κάποιες διορθωσούλες και έχω αφαιρέσει κάποια misstriggers του ηλεκτρονικού σετ. Το πιο καθαρό που μου βγαίνει είναι βέβαια γύρω στο 110-120, και αν είναι καλή μέρα στο 130.

Το βίντεο το έβγαλα ως challenge ενώς Masterclass που παρακολουθώ, που είναι του drummer των Tesseract. Έχει και ένα DW ταμπούρο ως έπαθλο, αλλά δεν ελπίζω.

Ωραίο παίξιμο και ήχος.
Γιατί δεν backing track το κομμάτι?

Ωραίο παίξιμο και ήχος.
Γιατί δεν backing track το κομμάτι?
Ευχαριστώ Γιώργο. Δεν έχει backing track γιατί το κομμάτι είναι κανονικά στο 150 και δεν είχα χρόνο να το γράψω πιο αργό.
Κάποια στιγμή θέλω να το κάνω full cover οπότε θα βγει ολοκληρωμένο :)

Μπραβο Alex.
Ωραίο παίξιμο!

Υ.Γ. Πώς καταφέρνετε και τα μετράτε αυτά τα πράγματα!!!

Μπραβο Alex.
Ωραίο παίξιμο!

Υ.Γ. Πώς καταφέρνετε και τα μετράτε αυτά τα πράγματα!!!
Ευχαριστώ Μπάμπη!

Όλo είναι 4/4 :ROFLMAO:
Τα πολυρυθμικά groupings είναι πολυ ιδιαίτερη φάση. Παθαίνεις εγκεφαλικά μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται. Αλλά όταν βγουν είναι πολύ rewarding! Ε και σίγουρα όσο πιο εκτεθιμένος είσαι σε αυτή τη μουσική, τόσο πιο εύκολα την επεξεργάζεσαι... κάποια στιγμή... μερικές φορές :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back