trolley είπε:
Το πρόβλημα δεν είναι με τη τεχνολογία, αλλά με το ότι δεν υπάρχει επάρκεια νέων ιδεών για τη μουσική. Οι περισσότεροι μουσικοί (ειδικά οι εκπαιδευμένοι) θεωρούν καλή τη μουσική τους προσπάθεια όταν το αποτέλεσμα μοιάζει με τη μουσική κάποιου άλλου.
Βασικά θα διαφωνήσω ταπεινά με τον προλαλλήσαντα γιατί, η μουσικοί που είναι όπως λέει εκπαιδευμένοι απλά είναι πιο άνετοι με το να καταγράψουν και να εκτελέσουν την όποια ιδέα τους έρθει.
Το όλο θέμα είναι στο πως λειτουργεί η φαντασία ενός μουσικού. Εχω δεί μουσικούς που έχουν ταπετσαρία με πτυχία, που είναι αριστοτέχνες όσων αφορά την τεχνική τους πάνω στο όργανο και δεν στερούνται φαντασίας όπως το ίδιο έχω δεί και σε μη εκπαιδευμένους ( μουσικούς ).
Εχω δεί όμως και εκπαιδευμένους να έχουν στείρα φαντασία και να περιορίζονται στην εκτέλεση και μόνο όπως σε παρόμοια φάση αυτοδίδαχτους.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, όπως έλεγε κάποτε ένας εκ των δασκάλων μου, η τεχνική δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο που μας βοηθάει να βγάλουμε το μέσα έξω μάς, αρκεί το "μέσα" να υπάρχει.
Οσων αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας μόνο θετικά έχω να λέω γιατί παλιότερα και μας στοίχιζε ο κούκος αϊδόνι για να συνθέσουμε ένα τραγούδι και να μπορούμε να έχουμε μια κάπως ρεαλιστική άποψη για το πως αυτό θα ακούγεται αλλά και πολύ χρόνο. Επίσης τώρα δίνεται η δυνατότητα στον νεοεισερχόμενο στο χώρο να μπορεί εύκολα και οικονομικά να έχει ένα πάρα πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα περασμένα gadgets ( τετρακάναλα κτλ κτλ ).
Καλό το αναλογικό αλλά για να πετύχει κανείς να μήν υπάρχει φύσημα και όλα όσα αρνητικά κουβαλάει το αναλογικό έπρεπε να πάει σε στούντιο κορυφή με εξίσου "κορυφαία" τιμή.
Σαφώς και τότε ώς υπήρχαν οι λεγόμενοι "αναπηροι- κουλοί" που τα αποτελέσματα τους ήταν χάλια σαφώς υπάρχουν και τώρα. Αν δεν υπήραν αυτοί δεν θα ξεχώριζε το καλό. Σωστά;
Απλά τώρα ι πίττα έχει μεγαλώσει άρα και το αντίστοιχο κομάτι που απεθύνεται σε αυτούς είναι μεγαλύτερο, όπως μεγαλύτερο είναι και το κομάτι αυτών που βγάζουν υπέροχη μουσική ανάλογα με το γούστο πάντα του καθένα, αλλά και η ποιότητα των παραγωγών έχει βελτιωθεί δραματικά.
Αυτάααα από μένα και ζητώ συγνώμη για την μακροσκελή τοποθετησή μου.