Παραείναι hifi?ignantios είπε:Δεν ξερω εαν γινεται αλλα θα ηθελα να αλλαξει η χροια των πριμομεσαιων! Μπορει να ειναι τελειως χαζό αυτο που λεω!
ΠΟΛΥ αμφιβαλλω...μια και ο ενισχυτης του εχει ss rectifier...Σόρρυ για την έκθεση, ελπίζω να βοηθάει.
Εναν grandmeister hughes n kettner εχω !
Σε ενισχυτες με ΥΨΗΛΑ ΒΑΤΤ εβαζαν ss rectifier,ολοι οι VOX & ολοι οι Fender κάτω απο τα 40 βαττ (δηλαδη ολοι οι ενισχυτες της Fender πλην του twin & dual showman) αλλα και οι περισσοτεροι αλλοι αμερικανικοι ενισχυτες (Magnatone ,Ampeg κτλ) παρεμειναν με tube rectifiers.Σχεδόν όλοι οι ενισχυτές λυχνίας από το 60 και μετά που σταθεροποιήθηκε το τρανζίστορ σταδιακά άρχισαν να το χρησιμοποιούν σαν αντικαταστάτη της λυχνίας στο κομμάτι της ανόρθωσης.
αν αρχισω να σου απαριθμω τους ενισχυτες με SSR που ΔΕΝ εχουν "αφύσικες ή ενοχλητικές ψηλές-μεσοψηλές συχνότητες και γενικά ένα λιγότερο στρογγυλεμένο ηχητικό κύμα" θα τελειωσουμε μεθαύριο... ;D ;Dοπότε και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο πιο αφύσικες ή ενοχλητικές ψηλές-μεσοψηλές συχνότητες και γενικά ένα λιγότερο στρογγυλεμένο ηχητικό κύμα.
ειχαμε επικοινωνήσει αλλα ηθελε σχεδιο για να τον αναλάβει απο οσο θυμαμαι και σχεδιο δεν.vastrange είπε:που είσαι περιοχή? αν είσαι Αθήνα με κλειστά μάτια RETROLAB. ... myster_maze εδώ στο noiz.
δεν ξερω πως να το περιγραψω.ενω ειναι φοβερο μηχανημα all in one με μολις 7κιλα ,τρομερη ενταση θα ηθελα λιγο πιο στρογγυλο ηχο.Αν βγάζει νοημα αυτο που λεω.RayDTutto είπε:Παραείναι hifi?
Fender Twin Reverb,Marshall Plexi 50 & 100,Hiwatt Custom,Orange OTR 120,Mesa Mark 1 για αρχη...Απλά μιας και το έγραψες, θες να μας πεις έναν με ss που ξεχωρίζεις?
λαθος γνωριζεις ειναι λαμπατος ενισχυτης (εκτος και αν εννοεις οτι εχει ss rectifier)Γνωριζω οτι ο grandmeister είναι solid stated
για αυτο εχει tone controls,παιξε με αυτα πρωτα και μετα του βγαζεις τα ματια... ;D,τρομερη ενταση θα ηθελα λιγο πιο στρογγυλο ηχο
oh yes...Φιλικά οφείλω να ρωτήσω, διαβάζεις τα posts πριν γράψεις το δικό σου?
και δεύτερον ποτέ δεν μίλησα για ζεστασιά στον ήχο.
εγω εγραψααντίθετα, η δίοδος σιλικόνης σε ρόλο ανορθωτή παρέχει σταθερότητα σε όλες τις λυχνίες ανεξαρτήτως δυναμικών σήματος οπότε και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο πιο αφύσικες ή ενοχλητικές ψηλές-μεσοψηλές συχνότητες και γενικά ένα λιγότερο στρογγυλεμένο ηχητικό κύμα.
αυτο δηλ. που ζητησε ο ΟΡτο "tube sag" των tube rectifiers δεν ειναι μονοδρομος για να εχεις γεματο και ζεστο ηχο
οποτε εκτος απο το να διαβαζεις ΕΣΥ με περισσοτερη προσοχη τι γραφουν οι αλλοι.... ισως και μια επανεξεταση των ελληνικων σου ωστε να εκφραζεσαι με μεγαλυτερη σαφηνεια θα βοηθουσε τα μαλλα.‘‘να στρογγυλεψει ο...ηχος και να αλλαξει η χροια των πριμομεσαιων‘‘
7 κιλα θα επρεπε να ειναι μονο οι 2 μετασχηματιστες.ignantios είπε:δεν ξερω πως να το περιγραψω.ενω ειναι φοβερο μηχανημα all in one με μολις 7κιλα ,τρομερη ενταση θα ηθελα λιγο πιο στρογγυλο ηχο.Αν βγάζει νοημα αυτο που λεω.
Οπως σου ειπα και παραπανω εχω ηδη 2 ενισχυτες με tube rectifier ενω μια και παλιοτερα ημουν μανιακος συλλεκτης εχουν περασει απο τα χερια μου δεκαδες παλιοι Fender με tube rectifier (& ss rectifier)....και VOX AC30 & Matchless & οτι θες...Δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή λαμπάτο με ανορθώτρια για να σου έλεγα να περάσεις να τσεκάρεις.Αν τύχει να παίξεις six dogs στην αθήνα μεταξύ άλλων έχουν έναν AC30 twin ταλαιπωρημένο λίγο από ότι θυμάμαι και Κοοκοο στο γκάζι έναν μονό πάλι AC30 που απλά κένταγε.