Τεχνικός για (ηλεκτρικά) μουσικά όργανα στο Ρέθυμνο.

Mike G

Μέλος
Πόντοι
38
Χαίρετε,

Έχω μία jackson sl2 του '17 και έκανα αλλαγή μαγνητών από duncan (2-conductor) σε dimarzio (4-conductor), Tonezone-Air norton (full size humbuckers αμφότεροι) με την κιθάρα να έχει τριθέσιο toggle switch. Ο πρώτος μάστορας στη Λάρισα που πήγα αρχικά έκανε τέτοια συνδεσμολογία που έπαιζαν μόνο το ένα από τα δύο πηνία κάθε μαγνήτη. Από μεταλλοκίθαρο, κατέληξα να παίζω με ήχο...stratocaster (κακής απομίμησης δηλαδή). Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι, όταν δοκίμαζε την κιθάρα, δεν τσέκαρε ούτε την έξοδο ούτε τον ήχο σε κανέναν ενισχυτή πέρα από αυτόν που έχουν στο εργαστήριό τους, για να τσεκάρουν απλά αν βγάζει ήχο. Δυστυχώς, όταν κατάφερα να δοκιμάσω την κιθάρα με τον δικό μου εξοπλισμό, ήμουν ήδη Ρέθυμνο. Τέλος πάντων.

Πήγα την κιθάρα μετά εδώ στο Ρέθυμνο σε άλλο μαγαζί κοντά στο κέντρο στη Γερακάρη (δεν αναφέρω ονόματα για αποφυγή παρεξηγήσεων). Ο άνθρωπος κατάφερε να μου συνδέσει τους μαγνήτες σε διπλούς, ΑΛΛΑ τώρα η κιθάρα δεν έχει σχεδόν καθόλου output. Ακούγεται δηλαδή σαν να παίζεις μονίμως με το volume pot στη μέση. Μαζί με κάτι άλλες μόντες που ζήτησα από τον Λαρισαίο και μαζί με το κόστος στο ρέθυμνο μου έχει βγει ένα 400άρι συν 100άρι ευρώ!

Άρα, πάμε στην ερώτηση: Υπάρχει κάποιος τεχνικός ηλεκτρικών οργάνων στο Ρέθυμνο που να ξέρει τι του γίνεται; Παρακαλώ να συγχωρέσετε τον διάχυτο εκνευρισμό μου, αλλά για κάποιες κολλήσεις αρχίζει να μου βγαίνει ο κούκος αηδόνι. Οι μαγνήτες είναι καινούριοι από Thomann τέλη καλοκαιριού και έχουν παιχτεί κυριολεκτικά τρεις φορές (μία όταν δοκίμασα την κιθάρα πρώτη φορά, μία όταν τη δοκίμασα στο δεύτερο μαγαζί και μία όταν την έφερα στο σπίτι προχτές). Καινούριο επίσης το ποτενσιόμετρο στο volume (500k). Οι ενισχυτές μου και τα εφέ μου όλα παίζουν σωστά, διότι οι υπόλοιπες κιθάρες μου δεν παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Εdit: Με τον δεύτερο τεχνικό υπήρξε ένα πήγαινε έλα σχετικά με την κιθάρα, αλλά με ενημέρωσε ότι τα έκανε όλα σωστά και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Νομίζω ότι θα λάβεις χείρα βοηθείας από τον @gkourmoul1 , με την υποσημείωση ότι είναι στα Χανιά, αλλά μπορεί να ξέρει κάποιον και στο Ρέθυμνο. Εναλλακτικά, αν ο @THEOD το δει μπορεί να ξέρει κάποιον και νομίζω ότι ο Θεόδωρος είναι στο Ρέθυμνο.
Εκνευριστική κατάσταση, αλλά στο τέλος θα λυθεί.

Μιχάλη, εάν μπορέσεις να έρθεις Ηράκλειο, στην Αντιστάσεως είναι ο Λουκάκης, ο οποίος ξέρει τι του γίνεται. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα θα πάω εκεί για να παραλάβω κιθάρα από αλλαγή τάστων.
Ο Μιχάλης -συνονόματος είναι- είναι και εξαιρετικός κατασκευαστής ηλεκτρικών κιθάρων (οι περισσότεροι επαγγελματίες κιθαρίστες στο Ηράκλειο, έχουν και μια κιθάρα του). Ειναι ψείρας και θεωρώ ότι θα σου βρει τη λύση.

Μιχάλη, εάν μπορέσεις να έρθεις Ηράκλειο, στην Αντιστάσεως είναι ο Λουκάκης, ο οποίος ξέρει τι του γίνεται. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα θα πάω εκεί για να παραλάβω κιθάρα από αλλαγή τάστων.
Ο Μιχάλης -συνονόματος είναι- είναι και εξαιρετικός κατασκευαστής ηλεκτρικών κιθάρων (οι περισσότεροι επαγγελματίες κιθαρίστες στο Ηράκλειο, έχουν και μια κιθάρα του). Ειναι ψείρας και θεωρώ ότι θα σου βρει τη λύση.
Εσπαγα το κεφάλι μου σήμερα να θυμηθώ το όνομά του γιατι θυμόμουν ότι ειχε κατασκευάσει ένα μεγάλο σκάφος τύπου benedetto. Μου ειχε κάτσει το Δουκάκης και δεν μου έβγαζε τιποτα το google εκτος απο τον Ντούκα στα Γιάννενα..

Επικοινώνησα με τον άνθρωπο, έκλεισα ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα. Το θέμα είναι βέβαια που παρκάρεις κέντρο Ηράκλειο :(

A, και κάτι άλλο που διαπίστωσα τώρα που γρατσουνάω την κιθάρα. Το TONE είναι συνδεδεμένο ΑΝΑΠΟΔΑ. Δηλαδή το γυρίζεις δεξιοστροφα και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ενώ αριστερόστροφα ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

Επικοινώνησα με τον άνθρωπο, έκλεισα ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα. Το θέμα είναι βέβαια που παρκάρεις κέντρο Ηράκλειο :(

Δεν είναι κέντρο, ούτε εχεις περπάτημα. Βγες από εθνική για έξοδο Κνωσσού, όχι γιόφυρο. Στα φανάρια στρίβεις αριστερά και πηγαίνεις προς λιμάνι. Παρκάρεις και απέξω εάν έχει ελεύθερο πάρκινγκ (δύσκολο).

Δεν είναι κέντρο, ούτε εχεις περπάτημα. Βγες από εθνική για έξοδο Κνωσσού, όχι γιόφυρο. Στα φανάρια στρίβεις αριστερά και πηγαίνεις προς λιμάνι. Παρκάρεις και απέξω εάν έχει ελεύθερο πάρκινγκ (δύσκολο).
Χμ, οκ δεν το σκέφτηκα αυτό. Καλή ιδέα. Σκεφτόμουν να πάω παραδοσιακά μέσα από την πόλη.

Πάρε το μετρό. Σε καμμία διακοσαρια χρόνια θα έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη ακουΓω , οι υπογραφές πάντως έχουν πέσε
Τον προαστιακό... 😄

A, και κάτι άλλο που διαπίστωσα τώρα που γρατσουνάω την κιθάρα. Το TONE είναι συνδεδεμένο ΑΝΑΠΟΔΑ. Δηλαδή το γυρίζεις δεξιοστροφα και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ενώ αριστερόστροφα ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
ΟΚ... Απ' αυτά που διαβάζω (προσθέτω και τις μόντες που ανέφερες) πρέπει να γίνεται... χαμούλης με το wiring του οργάνου. Δεν ξέρω τον Λουκάκη, αλλά αφού πάει ο Γιώργος είναι εγγύηση. Θεωρώ ότι την Τρίτη το βράδυ θα διαβάσουμε το χαρμόσυνο post σου. ;)
ΥΓ: Έτσι για τον φόβο των ιουδαίων, κάντε και έναν κόπο να μετρήσετε το volume pot αν είναι 500αρι. Λογικά θα είναι, αλλά μια στο εκατομμύριο μπορεί να είναι ελαττωματικό και να χάνεις απ' εκεί την ένταση. Βέβαια ο μάστορας τα ξέρει καλύτερα.

Τον προαστιακό... 😄

ΟΚ... Απ' αυτά που διαβάζω (προσθέτω και τις μόντες που ανέφερες) πρέπει να γίνεται... χαμούλης με το wiring του οργάνου. Δεν ξέρω τον Λουκάκη, αλλά αφού πάει ο Γιώργος είναι εγγύηση. Θεωρώ ότι την Τρίτη το βράδυ θα διαβάσουμε το χαρμόσυνο post σου. ;)
ΥΓ: Έτσι για τον φόβο των ιουδαίων, κάντε και έναν κόπο να μετρήσετε το volume pot αν είναι 500αρι. Λογικά θα είναι, αλλά μια στο εκατομμύριο μπορεί να είναι ελαττωματικό και να χάνεις απ' εκεί την ένταση. Βέβαια ο μάστορας τα ξέρει καλύτερα.
Μία σκέψη ήταν αυτή, ότι το Pot ήταν ελλατωματικό. Θα δούμε. Θα ποστάρω την έκβαση εννοείται.

Trending...

Νέα θέματα

Back