Τεχνικός επισκευής πεταλιών

doubletrouble

Μέλος
Πόντοι
78
Χρειάζομαι έναν τεχνικό για να επισκευάσω ένα overdrive πεταλι,συγκεκριμενα το "BLUE BOY"  MI AUDIO 

Αν έχετε υπόψιν σας κάποιον καλό (Αττική) προτείνετε μου παρακαλω είτε εδώ είτε πμ

Το έχω πάει σε έναν 3 φορές και άκρη δεν βρήκε.Οποτε θεωρώ ότι δεν είναι κάτι απλό.

Περνάει σήμα αλλά όταν το ανοίγω δουλεύει όποτε θέλει χτυπώντας το κουνοντας βύσματα κτλ

με την παραμικρή κίνηση άνοιγμα κλείσιμο σταματάει,οχι εντελώς περνάει σήμα πολύ αλλοιωμένο και με αυξομοιωσεις.

για τεχνικό από Αθήνα δεν ξέρω. Αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να χαλαρώσεις και να σφίξεις τα jack σε πρώτη φάση. Άλλαξε καλώδια, δες το με μπαταρία, σε άλλο ενισχυτή, άλλη κιθάρα, σκέτο στη σύνδεση

για τεχνικό από Αθήνα δεν ξέρω. Αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να χαλαρώσεις και να σφίξεις τα jack σε πρώτη φάση. Άλλαξε καλώδια, δες το με μπαταρία, σε άλλο ενισχυτή, άλλη κιθάρα, σκέτο στη σύνδεση
Τα έχω κάνει όλα.

Αυτό με το χαλάρωμα στις υποδοχές του jack λειτουργουσε για ενα διαστημα,ειχα εντοπισει πως αν χαλαρωνα λιγο τις βιδουλες δουλευε,οχι για πολυ ομως.

Τώρα πλέον δεν δουλεύει καθόλου ?

πλακέτα?

τα ευαίσθητα σημεία σύνδεσης εισόδου εξόδου.

Αυτά που περιγράφεις είναι πιθανά προβλήματα ή ψυχρής κόλλησης βύσματος, ή ραγίσματος του τυπωμένου της πλακέτας στα σημεία κόλλησης των βυσμάτων, όπου γίνεται και η καταπόνηση.

IMG_3412.jpg

IMG_3413.jpg

IMG_3415.jpg

IMG_3416.jpg

IMG_3417.jpg

IMG_3420.jpg

η τελευταία έχει ενδιαφέρον.

Δυο ποδαράκια είναι στον αέρα. 

Δεν θα έπρεπε.

Επίσης επάνω στο δεξί μαύρο καλώδιο.

Σύνδεσε και κούνα τα τζακ στα σημεία των επαφών.

Αν είχα κολητήρι θα ζέσταινα όλες τις κολλήσεις των επαφών.

η τελευταία έχει ενδιαφέρον.

Δυο ποδαράκια είναι στον αέρα. 

Δεν θα έπρεπε.

Επίσης επάνω στο δεξί μαύρο καλώδιο.

Σύνδεσε και κούνα τα τζακ στα σημεία των επαφών.

Αν είχα κολητήρι θα ζέσταινα όλες τις κολλήσεις των επαφών.

εφόσον το έχω ανοιχτό έξω η πλακέτα δηλαδή,δουλευει 

όταν ακουμπήσω κουνήσω ελαφρά το input jack ξεκιναν τα προβληματα

όταν είναι μέσα στο κέλυφος του δεν δουλεύει ακόμη και αν κουνάω το jack

εφόσον το έχω ανοιχτό έξω η πλακέτα δηλαδή,δουλευει 

όταν ακουμπήσω κουνήσω ελαφρά το input jack ξεκιναν τα προβληματα

όταν είναι μέσα στο κέλυφος του δεν δουλεύει ακόμη και αν κουνάω το jack
ή κρύα κόλληση, ή ραγισμένη πλακέτα ή εκείνες οι ακόλλητες επαφές. Ή κάτι που δεν πρέπει ακουμπάει στο σασί.

ή κρύα κόλληση, ή ραγισμένη πλακέτα ή εκείνες οι ακόλλητες επαφές. Ή κάτι που δεν πρέπει ακουμπάει στο σασί.
Ελπίζω να βρω άκρη γιατί είναι το αγαπημένο μου overdrive 

Αυτό με την πλακέτα ραγισμένη ?επισκευάζετε?

Ελπίζω να βρω άκρη γιατί είναι το αγαπημένο μου overdrive 

Αυτό με την πλακέτα ραγισμένη ?επισκευάζετε?
είναι το λιγότερο πιθανό να συμβαίνει.

Αν βρεις το σημείο επισκευάζεται κολλώντας την πίστα στο σημείο ή κάνοντας bypass.

Αλλα πιό πολύ μου κάνει για κακοκολλημένο τζακ.

Αν κουνώντας τα άγρια ενώ είναι εκτός και δεν σταματάει καθόλου, τότε 100% κάτι προεξέχει και για κλάσμα χιλιοστού όταν μπαίνει στο κέλυφος βρίσκει στο σασί και σου κόβει το σήμα.

είναι το λιγότερο πιθανό να συμβαίνει.

Αν βρεις το σημείο επισκευάζεται κολλώντας την πίστα στο σημείο ή κάνοντας bypass.

Αλλα πιό πολύ μου κάνει για κακοκολλημένο τζακ.

Αν κουνώντας τα άγρια ενώ είναι εκτός και δεν σταματάει καθόλου, τότε 100% κάτι προεξέχει και για κλάσμα χιλιοστού όταν μπαίνει στο κέλυφος βρίσκει στο σασί και σου κόβει το σήμα.
όχι κει εκτός από το κέλυφος αγγίζοντας απαλά το jack χαλαει

Ειδωμεν

όχι κει εκτός από το κέλυφος αγγίζοντας απαλά το jack χαλαει

Ειδωμεν
τότε εκείνο το τζακ δεν είναι κολλημένο σωστά ή είναι ελατωματικό.

Ποιό τζακ είναι ? εκείνο με τα ποδαράκια στον αέρα?

κούνα το μαύρο καλώδιο.

Στο πρώτο πάνω δεξί ποδαράκι
Αυτό είναι γείωση 

διαπίστωσα πως κουνοντας βίαια οποιδηποτε καλώδιο έφτιαχνε χάλαγε ανάλογα,οπως και κουνοντας το jack.

σε σοφτ κουνήματα καλωδίων δεν εκαν κιχ

τώρα λοιπόν που το μόνταρα και το δοκιμάζω 20 λεπτά δουλεύει κανονικα

Αυτό όμως είχε παρατηρηθεί και τις 3 φορές που το είχα πάει σε ένα μάστορα παλιότερα, μου έλεγε πως το δοκίμασε και δουλεύει

Και όντως όταν το έπαιρνα δούλευε,μετα από ένα διάστημα μικρό πάλι τα ίδια παρουσίαζε.

Νομίζω πως θέλει αρκετό ψάξιμο.

Στο κάτω jack γιατί δεν είναι κολλημένα τα μεσαία pins στην πλακέτα; Επίσης νομίζω πρέπει να είναι αυτό που σου είπαν περί κολλήσεων. Ξαναζέστανε όσες είναι θαμπές ή αυτές των καλωδίων

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back