FortySixAndTwo είπε:
Γεια σας και καλή χρονιά. Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο πετάλι γι'αυτό θα'θελα να μάθω γενικές εντυπώσεις από κάποιον που το έχει, ή κάποιον που έχει παίξει έστω κι επίσης αν συνάντησε κάποιο πρόβλημα με τα presets και την αποθήκευση τους ή το looper του.
Γενικότερα θα το χρησιμοποιήσω και στο μπάσο οπότε δεν ξέρω εκεί τι γίνεται. Το αναφέρω αυτό γιατί απο τη μικρή μου εμπειρία, υπήρξε μια φορά που δοκιμάζοντας ένα αναλογικό delay πετάλι στο μπάσο οι επαναλήψεις έβγαιναν τελείως παραμορφωμένες και μιλάμε για ένα ταπεινό passive american p-bass. Διαφορετικά κυκλώματα σίγουρα αλλά ας είμαι καλυμμένος 100%.
Ευχαριστώ!
Κι εγώ κάτοχος του Flashback X4 είμαι. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τόσο από τα σχόλια σε αυτό το θέμα, όσο και από τα videos στο youtube και τα reviews γενικά στο internet, το Flashback X4 είναι από τα νέα industry standards, καθώς συνδυάζει ποιότητα, ποσότητα, λειτουργικότητα, και ευκολία με μοναδικό τρόπο. Τώρα για να πάει κάποιος σε ένα πετάλι σαν το Flashback Triple delay, πρέπει να ζητάει κάποια πολύ πολύ πολύ συγκεκριμένα πράγματα που δεν μπορεί να πάρει από μία μηχανή delay (νομίζω ότι λίγοι παίζουν τέτοια μουσική που να χρειάζονται τέτοια πετάλια, και μάλλον από αυτά που γράφεις ούτε και εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία).
Τώρα το καλύτερο για σένα θα ήταν να απαντήσει και κανένας μπασίστας που χρησιμοποιεί delays, αλλά και να μην το κάνει, μου φαίνεται αδύνατο να πάρεις το Flashback X4 και να έχεις πρόβλημα σαν αυτό που περιέγραψες με τις παραμορφωμένες επαναλήψεις. Το ότι συνέβαινε με ένα αναλογικό delay (που τα αναλογικά πάντα κάνουν πιο μουντές τις επαναλήψεις) δεν είναι περίεργο... να συμβεί όμως με ένα πετάλι που μπορείς να κάνεις τα πάντα (από την απόλυτη διαύγεια μέχρι την απόλυτη μουντίλα, ανάλογα τον τύπο delay ή το toneprint), δεν νομίζω ότι υφίσταται σαν σενάριο.
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, πέρα από την ευκολία των βασικών 3 κοντρόλς (delay time, feedback, delay level), μπορείς να κάνεις λεπτομερή επεξεργασία ενός τύπου delay μέσω του toneprint editor... οπότε αν κάτι σου αρέσει ηχητικά αλλά λίγο σου πικάρει το σήμα, το επεξεργάζεσαι λίγο μέσω του editor μόνος σου και έχεις το τέλειο delay για σένα... και πάλι βέβαια δεν νομίζω καν να χρειαστεί να μπεις σε τέτοια διαδικασία σε πρώτη φάση, παρά μόνο αν το κάνεις αργότερα για πειραματισμό.
Συμπερασματικά, το Flashback X4 είναι από τις πιο ασφαλείς αγορές... προχώρα άφοβα.