TAO Guitars

BlackCrow81 είπε:
Ειδικά αυτή εδώ Master Series – Ribbecke Guitars είναι τέρας πρωτοτυπίας, σώμα αντιγραφή les paul, headstock αντιγραφή Prs και μαγνήτες, θέσεις knobs και θέση switch από strat. Θα του δώσω και εγώ 15 χιλιάρικα που ζητάει σε αντίγραφο από δολλάρια  ;D
Kι όμως, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πρωτοτυπία μέσω του fusion ( Λεσπολ σιλουέτα, strat pickup και control config, thinline αέρας - το headstock δεν μου μοιάζει για PRS). Kι όλα αυτά μαζί, μας κάνουν ένα elegant κιτς. Δεν είναι κάτι που το συναντάς συχνά.

Σε κάποιο review της κιθάρας του Gibbons πάντως, για να επιστρέψω στο θέμα, είχαν χαρακτηρίσει το design των TAO, αρκετά εύστοχα, φουτουριστικό ρετρό. Εγώ θα πρόσθετα ότι αντλούν στοιχεία, όπως πάμπολλες κιθάρες, από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας, κυρίως στις vintage μορφές τους, έχουν απόλυτη αίσθηση και σχεδιαστικά αλλά και εκτελεστικά, της διατήρησης της φόρμας μέσω της εμφανούς εναλλαγής ακμών-καμπυλών, που είναι φυσικά το Α και το Ω όσον αφορά το επίπεδο χειρισμού του ξύλου και παίζουν πάρα πολύ με αντιθέσεις σε σχήματα, χρώματα και υφές. (πχ ξύλο vs πλαστικό, μαύρο πορώδες ματ vs κόκκινο gloss, σφυρήλατο brass vs σατινέ έβενος, παραλληλόγραμμα ένθετα pickguard vs καμπύλες οργάνου κ.ο.κ.). Ακόμη και τα χρώματα που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν είναι ασυνήθιστα. Αρκετά εμφανή είναι και στοιχεία Ιαπωνικής αισθητικής. Έχει δωθεί η ίδια προσοχή στα σημαντικά ( χρώμα, design, layout, contours) και στα ασήμαντα ( side dots, hardware, ηλεκτρικά) και όλα δένουν ακολουθώντα τη θεματική που ορίζει κάθε συγκεκριμένο μοντέλο.

Λίγο ακόμη οφθαλμόλουτρο για να ξεπλυθούν τα μάτια από το ατόπημα του Ribekke. Sorry για την υπερβολική ανάλυση.

tao_guitars-3.png

the-tao-guitar.jpg

tao19_zps5zie8qma.jpg

tumblr_npub8aurkL1texqglo5_1280.jpg

tumblr_npub8aurkL1texqglo3_1280.jpg

https://static1.squarespace.com/static/53325370e4b02860094125d9/53326194e4b008227261f984/589014d6ebbd1a33c53229b0/1485837527632/Tao+Anish+2.jpg?format=500w[/img]

https://static1.squarespace.com/static/53325370e4b02860094125d9/53326194e4b008227261f984/589014d6197aea6ab408e40c/1485837527443/Tao+Anish+1.jpg?format=500w[/img]

https://static1.squarespace.com/static/53325370e4b02860094125d9/53326194e4b008227261f984/589014d73a04116aa6e80534/1485837527625/Tao+Anish+5.jpg?format=500w[/img]

Tao-Guitars-5.png

TaoGuitars.jpg

TAO-Guitars-2012-ElMirage04.jpg

Εγώ δεν θα αγόραζα μια τέτοια κιθάρα.

ΑΛΛΑ θεωρώ πως όσοι τις αγοράζουν δεν τις αγοράζουν για το τι αυτές οι κιθάρες θα δώσουν στους άλλους, στο ακροατήριο, στο Youtube π.χ. για τον ήχο (που αν βγάλεις το φορμάρισμα των αυτιών μας είναι και λίγο υποκειμενικό θέμα), την εμφάνιση κτλ.

Τις αγοράζουν για αυτό που θα πάρουν οι ίδιοι. Παίξιμο, άνεση, ευκολία, ήχος στα δικά τους αυτιά, αφή, μυρωδιά, εικόνα, ικανοποίηση gas, self-image πίσω από αυτή την κιθάρα κτλ.

Οπότε ένα βίντεο είναι για μένα ένας εντελώς λάθος παρουσίασης αυτής της καταναλωτικής ανάγκης.

Φάνη (εάν μου επιτρέπεις), σου εύχομαι μια τέτοια δώρο σε μια γιορτή σου.....Ας πούμε στα γενέθλιά σου...... ::)

RayDTutto είπε:
ένα βίντεο είναι για μένα ένας εντελώς λάθος παρουσίασης αυτής της καταναλωτικής ανάγκης.
Οι φωτογραφίες όμως (και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο και αισθητική φωτογράφισης) κάνουν πολύ καλή δουλειά.

fusiongtr είπε:
Οι φωτογραφίες όμως (και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο και αισθητική φωτογράφισης) κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Ναι αλλά μόνο ως teaser.

RayDTutto είπε:
Ναι αλλά μόνο ως teaser.
Γιατί έχουν κάποια άλλη χρήση οι φωτογραφίες; Κράχτες είναι για να διερευνηθεί περαιτέρω από ενδιαφερόμενους.

Ούτε κι εγώ θα αγόραζα. Δεν με αποτρέπει από να τις θαυμάσω όμως! Αν μου κάναν και μία δώρο, θα χεζόμουν από χαρά, δεν το κρύβω. :D

Τις αγοράζουν για αυτό που θα πάρουν οι ίδιοι. Παίξιμο, άνεση, ευκολία, ήχος στα δικά τους αυτιά, αφή, μυρωδιά, εικόνα, ικανοποίηση gas, self-image πίσω από αυτή την κιθάρα κτλ.
Συμφωνώ απόλυτα.

Φάνη (εάν μου επιτρέπεις), σου εύχομαι μια τέτοια δώρο σε μια γιορτή σου.....Ας πούμε στα γενέθλιά σου......
Χαχα! Ευχαριστώ, αλλά δε γιορτάζω εγώ. Είναι η επέτειος έναρξης του φορολογικού μου κατήφορου που λέγεται ελεύθερο επάγγελμα ;D ;D ;D

Πνοή και Νύξη είπε:
Γιατί έχουν κάποια άλλη χρήση οι φωτογραφίες; Κράχτες είναι για να διερευνηθεί περαιτέρω από ενδιαφερόμενους.
Για πες το στον Thomann... ;)

Πνοή και Νύξη είπε:
Kι όμως, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πρωτοτυπία μέσω του fusion ( Λεσπολ σιλουέτα, strat pickup και control config, thinline αέρας - το headstock δεν μου μοιάζει για PRS). Kι όλα αυτά μαζί, μας κάνουν ένα elegant κιτς. Δεν είναι κάτι που το συναντάς συχνά.

Σε κάποιο review της κιθάρας του Gibbons πάντως, για να επιστρέψω στο θέμα, είχαν χαρακτηρίσει το design των TAO, αρκετά εύστοχα, φουτουριστικό ρετρό. Εγώ θα πρόσθετα ότι αντλούν στοιχεία, όπως πάμπολλες κιθάρες, από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας, κυρίως στις vintage μορφές τους, έχουν απόλυτη αίσθηση και σχεδιαστικά αλλά και εκτελεστικά, της διατήρησης της φόρμας μέσω της εμφανούς εναλλαγής ακμών-καμπυλών, που είναι φυσικά το Α και το Ω όσον αφορά το επίπεδο χειρισμού του ξύλου και παίζουν πάρα πολύ με αντιθέσεις σε σχήματα, χρώματα και υφές. (πχ ξύλο vs πλαστικό, μαύρο πορώδες ματ vs κόκκινο gloss, σφυρήλατο brass vs σατινέ έβενος, παραλληλόγραμμα ένθετα pickguard vs καμπύλες οργάνου κ.ο.κ.). Ακόμη και τα χρώματα που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν είναι ασυνήθιστα. Αρκετά εμφανή είναι και στοιχεία Ιαπωνικής αισθητικής. Έχει δωθεί η ίδια προσοχή στα σημαντικά ( χρώμα, design, layout, contours) και στα ασήμαντα ( side dots, hardware, ηλεκτρικά) και όλα δένουν ακολουθώντα τη θεματική που ορίζει κάθε συγκεκριμένο μοντέλο.

Λίγο ακόμη οφθαλμόλουτρο για να ξεπλυθούν τα μάτια από το ατόπημα του Ribekke. Sorry για την υπερβολική ανάλυση.

tao_guitars-3.png

the-tao-guitar.jpg

tao19_zps5zie8qma.jpg

tumblr_npub8aurkL1texqglo5_1280.jpg

tumblr_npub8aurkL1texqglo3_1280.jpg

https://static1.squarespace.com/static/53325370e4b02860094125d9/53326194e4b008227261f984/589014d6ebbd1a33c53229b0/1485837527632/Tao+Anish+2.jpg?format=500w[/img]

https://static1.squarespace.com/static/53325370e4b02860094125d9/53326194e4b008227261f984/589014d6197aea6ab408e40c/1485837527443/Tao+Anish+1.jpg?format=500w[/img]

https://static1.squarespace.com/static/53325370e4b02860094125d9/53326194e4b008227261f984/589014d73a04116aa6e80534/1485837527625/Tao+Anish+5.jpg?format=500w[/img]

Tao-Guitars-5.png

TaoGuitars.jpg

TAO-Guitars-2012-ElMirage04.jpg
η δεύτερη ειναι φτυστη μια "εργονομικη" κιθαρα που ηταν στις αγγελίες.

δεν θελω να γραψω τι μου θυμιζουν οι κιθάρες αυτές.  τουλάχιστον η παρουσίαση τους

dimsonic είπε:
δεν θελω να γραψω τι μου θυμιζουν οι κιθάρες αυτές.  τουλάχιστον η παρουσίαση τους
Γυναικεία εσώρουχα? ;D

Κοσμήματα?

dimsonic είπε:
Γιατί? Ντρέπεσαι?  ;D

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι κιθάρες ειναι custom custom και όχι ψευτο-custom όπως σωστά επεσήμαναν οι συμφορουμίτες. Φυσικό επακόλουθο είναι, λοιπόν, να πωλούνται ως τέτοιες και δεδομένου ότι δε συγκρίνονται άμεσα με κάποια (έμμεσα φυσικά και συγκρίνονται) παρόμοια μοντέλα, η κοστολόγηση γίνεται με τα κριτήρια του κατασκευαστή. Παράδειμγα αποτελούν οι μυριάδες των λούθιερς που πωλούν αντίγραφα στρατ ή λες πολ, και εκεί η κοστολόγηση έχει όρια, τηρουμένων των αναλογιών.

Όμως, τιμές των 10Κ+ δε χωνεύονται εύκολα και αυτό διότι μοιραία, οι περισσότεροι, κρίνουμε επί τη βάσει της κοστολόγησης των υλικών και της εργασίας. Δε διαφωνώ καθόλου ότι ειναι ξεχωριστά σχέδια και ότι ο λούθιερ έχει δώσει όλο το μεράκι του αλλά δε παύουν να είναι ξύλο και μέταλλο και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο πανάκριβο (εννοώ πανάκριβο) συστατικό δικαιολογημένα υπάρχουν ξινίλες εκατέρωθεν. Ακόμα και τρελές τιμές να βάλεις για ξύλα και μαγνήτες, όλα καταλήγουν στο πόσο ακριβά πουλαει την εργατοώρα του και την καλλιτεχνία του ο κατασκευαστής. Εκεί δύσκολα μπαινουν όρια, και μόνο ο πελάτης μένει να αποδείξει αν θα αγοράσει ή όχι. Μια φέντερ κοστίζει όσο κοστίζει διότι έχει γίνει optimizaton στην παραγωγική διαδικασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην πρωτοτυπία φυσικά.

Ξαναλέω, δε έχω σκοπό να μιζεριάσω το θέμα αλλά κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι. Φυσικά όσα λέει ο Πνοής, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα μιας και ειναι μέσα στο επάγγελμα και έχει κάποιες ιδέες και γνώσεις και αισθήσεις σαφώς πιο οξυμένες.

Πάντως, ωραίο θέμα. Λίγο οφθαλμόλουτρο πάντα ειναι ευπρόσδεκτο.

otto## είπε:
Όμως, τιμές των 10Κ+ δε χωνεύονται εύκολα και αυτό διότι μοιραία, οι περισσότεροι, κρίνουμε επί τη βάσει της κοστολόγησης των υλικών και της εργασίας.
Κακώς γιατί γύρω μας αποδεχόμαστε πολύ ευκολότερα πολύ χειρότερες αισχροκέρδειες όπως π.χ. μιας Ferrari ή ενός iPhone.

BlackCrow81 είπε:
Γιατί? Ντρέπεσαι?  ;D
σέβομαι την εκκληση να μην το κάνουμε flame....

απο την άλλη δεν νομιζω οτι ενδιαφέρονται πολλοι...

RayDTutto είπε:
Κακώς γιατί γύρω μας αποδεχόμαστε πολύ ευκολότερα πολύ χειρότερες αισχροκέρδειες όπως π.χ. μιας Ferrari ή ενός iPhone.
Αν απομονωθεί μόνο αυτη η φράση μου ναι, αλλά σύμφωνα με αυτα που έγραψα πιο πάνω, το iphone εντάσσεται σε μια κατηγορία προϊόντων με άμεσο ανταγωνισμό, που έχει παρόμοιο κοστολόγιο, και φανατικό αγοραστικό κοινό. Αν οι Tao πουλήσουν όσο τα iphone τότε η συζήτηση αυτοματως γίνεται άτοπη. Κάτι ανάλογο θα ήταν να βγει, κάποιος, custom-mobile phone κατασκευαστής και να πουλάει smartphones σε τιμές 10Κ. Και το λέω γιατί έτσι όπως έχει ρυθμιστεί η αγορά, τα τηλεφωνα έχουν παρόμοιες τιμές με τις κιθάρες, στη μέση κατηγορία φυσικά.

Έχω γράψει πολλάκις, και μου την έχουν πέσει γι αυτό, ότι θεωρώ τις τιμές των νέων φεντερ υψηλές, τα signature μοντέλα ψιλο-απάτη κλπ. Όμως το αγοραστικό κοινό (και ο SF) με διαψεύδει και θέτει τα στανταρντς.

ΥΓ για φεράρι. Δε δικαιολογώ σε καμία περίπτωση αγορές που θα έσωζαν έναν δήμο στην Αφρική αλλά ένα αυτοκίνητο, πέραν της μόστρας έχει και μετρήσιμα χαρακτηριστικά. Η φεράρι ας πούμε ειναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, πέρα από καστομ κατασκευή. Οι κιθάρες αυτές ειναι "πιο γρήγορες;". Το τραβάω λίγο και ίσως η συλλογιστική μου να μπάζει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όταν η «διατίμιση»  ενός ανθρώπινου κατασκευάσματος μπορεί να καθορίζεται από κάποιους και να έχει ισχύ και  διάρκεια  τίποτα δεν φαίνεται «παράλογο» .

To αυτό συμβαίνει π.χ τα $119,922,500 για τα παστελ…τα χρώματα …τον καμβά κ.λ.π. στην κραυγή του Munch . ;D

Αν καταφέρει αυτή η κιθάρα (ή κάποιο lobby)  να πείσει τον κόσμο κυρίως ότι έχει αξία μεταπώλησης, θα πουλιέται κατά πολύ παραπάνω (αυτό συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ και με τις Ferrari-το μοναδικό αυτοκίνητο με τέτοια αξία μεταπώλησης) .

Ειδικά από τότε που δεν υπάρχει αντιστοιχία σε αποθέματα χρυσού / με χαρτονόμισμα, πιο παράλογο μου φαίνεται πώς ένα κουρελοχαρτο κοστολογείται στο 500,00 € (όση η αξία που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ενσωματώνει)  παρά μια κιθάρα στα 10 χιλιάρικα  ;D

Ειδικά από τότε που δεν υπάρχει αντιστοιχία σε αποθέματα χρυσού / με χαρτονόμισμα, πιο παράλογο μου φαίνεται πώς ένα κουρελοχαρτο κοστολογείται στο 500,00 € (όση η αξία που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ενσωματώνει) 
μπα...απλα δεν γνωριζεις ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ....

απο ΠΟΛΥ παλια δεν ενσωματωνε ...το νομισμα χρυσο (καποια στιγμη στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ τα...χρυσα νομισματα ητανε βαμμενος κιτρινος ΤΣΙΓΚΟΣ  ;D ;D ;D ;D...ναι απο τοτε θελαμε ΜΝΗΜΟΝΙΑ για να γινουμε ανθρωποι.... ;D ;D)

Superfunk είπε:
μπα...απλα δεν γνωριζεις ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ....

απο ΠΟΛΥ παλια δεν ενσωματωνε ...το νομισμα χρυσο (καποια στιγμη στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ τα...χρυσα νομισματα ητανε βαμμενος κιτρινος ΤΣΙΓΚΟΣ  ;D ;D ;D ;D...ναι απο τοτε θελαμε ΜΝΗΜΟΝΙΑ για να γινουμε ανθρωποι.... ;D ;D)
Μα για τότε μιλαω....και για πιο πριν αν θες

Εδώ είναι γνωστό ότι....ακόμα και τα χαρτονομίσματα (τραπεζογραμματια)  που ΠΛΕΟΝ κυκλοφορουν, αφορούν το 6% του υπάρχοντος κεφαλαίου (με ΜΗΔΕΝΙΚΗ χειροπιαστη/υπαρκτή  αντιστοιχία) .

Πλέον μιλάμε για καθαρά λογιστικές εγραφές....έχει ο άλλος....10.000 $ σε ΤΙΠΟΤΑ.

Οπότε ακόμα και μια κιθάρα , στην ίδα αξία (10.000 $) , φαντάζει πιο ασφαλής επιλογή .....από το ΤΙΠΟΤΑ ;D.

Edit:

Αν αφαιρέσεις το κοστος από τα τούβλα και τα μπλιμπλικια , αντε και το λογικο κέρδος ενος εργολάβου και τα μεροκάματα από τους χτίστες.........πόσο υπολοείπεται για να κοστολογίσεις τη θεα, την ασφάλεια.....την ησυχία.......σε ένα διαμέρισμα ας πούμε ;

Περίπου τα 2/3 της τιμής,

Trending...

Νέα θέματα

Back