Tama Rockstar,Tama Imperial Star ή Tama Superstar?

philip94

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Παιδες,καλησπερα!Εδω και αρκετο καιρο εχω μπει στον πειρασμο για την αγορα ενως νεου kit.Ειμαι πορωμενος με Tama κ για αυτο θελω το επομενο μου kit να ειναι Tama.Εχω παιξει σε imperial star κ rockstar αλλα εχω ακουσει καλα λογια κ για τα superstar...Ολα αυτα με εβαλλαν σε σκεψεις κ για αυτο θελησα να ρωτησω κ την γνωμη καποιων οι οποιοι ειναι πιο σχετικοι με το θεμα.Εχω διαβασει διαφορα reviews απο διαφορα forum κ εχω μπερδευτει!Για αυτο θα ηθελα μια ακομα γνωμη για το ποιο απο τα 3 kit θεωρειτε το καλυτερο κ πιο "αξιωπιστο" ωστε να ριξω λεφτα πανω του.Να αναφερω πως παιζω rock-metal.Ευχαριστω εκ τω πρωτερων! :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
philip94 είπε:
Παιδες,καλησπερα!Εδω και αρκετο καιρο εχς μπει στον πειρασμο για την αγορα ενως νεου kit.Ειμαι πορωμενος με Tama κ για αυτο θελω το επομενο μου kit να ειναι Tama.Εχω παιξει σε imperial star κ rockstar αλλα εχω ακουσει καλα λογια κ για τα superstar...Ολα αυτα με εβαλλαν σε σκεψεις κ για αυτο θελησα να ρωτησω κ την γνωμη καποιων οι οποιοι ειναι πιο σχετικοι με το θεμα.Εχω διαβασει διαφορα reviews απο διαφορα forum κ εχω μπερδευτει!Για αυτο θα ηθελα μια ακομα γνωμη για το ποιο απο τα 3 kit θεωρειται το καλυτερο κ "αξιωπιστο" ωστε να ριξω λεφτα πανω του.Να αναφερω πως παιζω rock-metal.Ευχαριστω εκ τω πρωτερων! :)
καλησπέρα... από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι 2 αγγελίες....

http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=39816

http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=41327

εεε....δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα να μιλάμε για άλλες τάμα....

...νομιζω πως δεν εγινα κατανοητος...θελω να μου πειτε την γνωμη σας για τα τρια αυτα kit και ποιο θεωρειτε καλυτερο.Κατι σαν review δηλλαδη.

philip94 είπε:
...νομιζω πως δεν εγινα κατανοητος...θελω να μου πειτε την γνωμη σας για τα τρια αυτα kit και ποιο θεωρειτε καλυτερο.Κατι σαν review δηλλαδη.
οκ....αναφέρεσαι στις  Imperial Star και Superstar που κυκλοφορούν τώρα ή έχεις βρει παλαιότερη μεταχειρισμένη?

Η Rockstar έχει σταματήσει πλέον....

ένιγουέη....

Imperial Star =entry level

Superstar=intermediate level

Rockstar = intermediate level ,η σειρά που αντικατέστησε η  Superstar

έχω μία από τις πρώτες Rockstar Custom ,τις made in japan όχι τις μετέπειτα εκτός ιαπωνίας,που ήρθαν στην ελλάδα ..την είχα πάρει προ χριστού από το λυρικόν.....

το έχω ακόμα αυτό το κιτ...πολύ καλό για τα γούστα μου.....

επίσης έχω και μία starclassic η οποία ΚΑΜΙΑ σχέση με τα άλλα κιτς....

επειδή αναφέρεις τη λέξη αγορά σου λίνκαρα τι θα έπερνα εγώ τώρα...ειδικά το πρώτο στα 700ευρώ........εεεεεεεεεεε.....η τιμή είναι πολύ πολύ χαμηλή....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αναφερομαι στις καινουργιες εκδοσεις των Imperial Star k Superstar...ρωταω και για Rockstar γιατι βρηκα αυτα

http://www.wwbw.com/Tama-Rockstar-6-Piece-Drum-Set-485155-i1476008.wwbw

και για αυτο αναφερθηκα κ στα Rockstar.Η αληθεια ομως ειναι πως δεν ξερω κ πολλα για το συγκεκριμμενο καταστημα οποτε προτιμο να αγορασω κατι απο Ελλαδα ή Thomann.Αυτο ειναι αλλο θεμα.Εσενα ποια ειναι η γνωμη σου?

philip94 είπε:
Αναφερομαι στις καινουργιες εκδοσεις των Imperial Star k Superstar...ρωταω και για Rockstar γιατι βρηκα αυτα

http://www.wwbw.com/Tama-Rockstar-6-Piece-Drum-Set-485155-i1476008.wwbw

και για αυτο αναφερθηκα κ στα Rockstar.Η αληθεια ομως ειναι πως δεν ξερω κ πολλα για το συγκεκριμμενο καταστημα οποτε προτιμο να αγορασω κατι απο Ελλαδα ή Thomann.Αυτο ειναι αλλο θεμα.Εσενα ποια ειναι η γνωμη σου?
η γνώμη μου είναι αν έχεις άλλο κιτ...δηλαδή βάσεις πετάλια , κάνα παλιό ταμπούρο κτλ για να συμπληρώσεις... τσέκαρε τη starclassic perfomer που πουλιέται στις αγγελίες ..είναι τοπ κιτ....

Οποτε ή το μεταχειρησμενο Starclassic(γτ για καινουργιο λιγο δυσκολο λογω χρηματων :P) ή καποιο απο τα αλλα δυο(Imperial Star,Superstar) αναλογα με το επιπεδο.Εχω ενα kit Ludwig LC-125 και ειναι επιηκως απαραδεκτο αλλα ειναι το πρωτο μου και για αυτο ψαχνω τον αντικαταστατη του.

Συμφωνώ στο οτι εάν έχεις ήδη κάποιο σετ η πιο σωστή επένδυση θα ήταν κάποιο απο τις ανώτερες σειρές (και αν βρεις κ μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση βούρ). Δεν αξίζει να ρίξεις χρήμα για να ανέβεις σε κάπως καλύτερο αλλά και πάλι entry level σετ.

Φιλε δεν παιρνω καμια μιζα, αλλα το σετακι Β/Β με τα 700 ευρα ειναι να μην το πεις ουτε του παπα.

Τωρα γενικα μιλωντας αν εισαι σε φαση να παρεις νεο σετ μην παρεις level beginner. Κοιτα σε intermediate και σε επαγγελματικο. Αν θες ταμα κοιτα ειτε superstar τα οποια ειναι ποιοτικα intermediate (full birch,καλο hardware) ειτε τα starclassic τα οποια ειναι κορυφαια. και οπως ειπαμε στις αγγελιες υπαχουν 2 πολυ καλα starclassi

Η αληθεια ειναι πως τα Starclassic ειναι πολυ τοπ κ εχω μπει σε πειρασμο να τα αγορασω...αλλα κ τα Superstar μου εχουν κανει ενα κλικ γιατι προσφερουν καποια χαρακτηριστικα απο τα Starclassic(σε hardware)...Οποτε εχουμε κ λεμε κατα την γνωμη σας Superstar ή Starclassic.

Tα καινούρια superstar είναι full birch σαν τα starclassic αλλά πιθανώς με δεύτερης διαλογής ξύλα(υπάρχουν ξύλα και ξύλα). Για να πάρεις μια superstar λακαρισμένη θες 1100-1200 περίπου. Με 700 που κάνει το σετ στιος αγγελίες- τιμή χώμα ΙΜΟ- σου μένουν χρήματα για ένα hardware set σαν αυτό και έχεις και ρέστα για ένα ταμπούρο της αρεσκείας σου και όχι αυτό που σου σερβίορυν αναγκαστικά με τα superstar.

Koινώς starclassic δαγκωτό...... ;) ;D ;D ;D ;D

http://www.thomann.de/gr/tama_hr5pwn_hardware_set.htm

Eναλλακτικά μπορείς να πάρεις το hardware κομμάτι κομμάτι είτε από αγγελίες είτε στα μαγαζιά.

Κατι τελευταιο αν τελικα αποφασισω να αγορασω ενα καινουργιο σετ Starclassic,με ποσα τυμπανα προτεινετε??Με 5 ή 6??κουραστικος αλλα μιλαμε για λεφτα κ μελλοντικη επενδυση.

Ξεκινας απο το στανταρ. bass,tom1,tom2,floor tom και ταμπουρο της αρεσκειας σου. στην πορεια προσθετεις. Για συγκεκριμενα μεγεθη νομιζω οτι το στανταρ ειναι 22(20)-10-12-14 αν σε ψηνουν τα starclassic μη μασησεις για μεταχειρισμενα. Παρε καποιον που ξερει (δασκαλο ?) να τα ελεγξει και χτυπα τα. Τα starclassic  ειναι κορυφη

Τα starclassic καινούρια σε birch σκέτο δεν υπάρχουν πλέον μόνο σε συνδυασμό με bubinga. Κοστίζουν αρκετά περισσότερα γιατί είναι επαγγελμάτική σειρά με ότι συνεπάγεται. Αν είσαι αρχάριος πάρε τα superstar 10,12,16,22 αρκούν για αρχή,τα starclassic  είναι υπερβολή και ΙΜΟ πεταμένα χρήματα για νέο ντράμμερ. Σε κάθε περίπτωση ένα απλό σετ χωρίς πολλά πολλά για αρχή και βάρος μεγαλύτερο στα πιατίνια παρά στο σετ πάντα ΙΜΟ. Τα τύμπανα ακόμα και φτηνά ακούγονται με σωστό κούρδισμα καλά. Τα πιατίνια αν είναι μαπα, μάπα θα ακούγονται ότι και να τους κάνεις. Οπότε τσεκάρεις τα μεταχειρισμένα starcalssic ή καινούρια superstar και καλά πιάτα(όχι φθηνές σειρές από οποιαδήποτε μάρκα).

Nαι, κοίτα από 300 και πάνω κατά την γνώμη μου.

Παράδειγμα:

zildjian zxt

paiste pst5

sabian xs20

ή βρες instabul

Aπό τα φθηνότερα τα καλύτερα είναι τα meinl MCS.

Aκόμα και μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις σε καλές τιμές αρκεί να έχεις μαζί σου κάποιον έμπειρο ντραμμερ να σου δώσει τα φώτα του.

Και εγω για καποιο απο αυτα ελεγα.Γιατι για πιατα ειμαι διατεθημενος να δωσω καπου στα 400ευρω για μια αξιοπρεπη σειρα με τα βασικα(hihat,crash,ride)

chembeast είπε:
Τα starclassic καινούρια σε birch σκέτο δεν υπάρχουν πλέον μόνο σε συνδυασμό με bubinga. Κοστίζουν αρκετά περισσότερα γιατί είναι επαγγελμάτική σειρά με ότι συνεπάγεται. Αν είσαι αρχάριος πάρε τα superstar 10,12,16,22 αρκούν για αρχή,τα starclassic  είναι υπερβολή και ΙΜΟ πεταμένα χρήματα για νέο ντράμμερ. Σε κάθε περίπτωση ένα απλό σετ χωρίς πολλά πολλά για αρχή και βάρος μεγαλύτερο στα πιατίνια παρά στο σετ πάντα ΙΜΟ. Τα τύμπανα ακόμα και φτηνά ακούγονται με σωστό κούρδισμα καλά. Τα πιατίνια αν είναι μαπα, μάπα θα ακούγονται ότι και να τους κάνεις. Οπότε τσεκάρεις τα μεταχειρισμένα starcalssic ή καινούρια superstar και καλά πιάτα(όχι φθηνές σειρές από οποιαδήποτε μάρκα).
Εδω θα διαφωνησω (το ξερω οτι χεστηκατε  :)) ΑΛΛΑ

Θεωρω οτι αν καποιος εχει την δνατοτητα να αγορασει επαγγελματικο σετ, ειδικα σε τιμη οπως αυτο στις αγγελιες, ειναι κριμα να παρει μεσο σετ και αργοτερα να δινει κ αλλα χρηματα για καλυτερο. Σχηματικα θωρω καλες κινησεις τις εξης :

καυσοξυλα ----->επαγγελματικο

καυσοξυλα----->μεσο

Τωρα για τα πιατα σωστο. Το φτηνο σετ με καλα πιατα την παλευει το αναποδο οχι.

Και βεβαια στα πιατα ειδικα ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ, ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΛΑ ΠΙΑΤΑ

chembeast είπε:
Nαι, κοίτα από 300 και πάνω κατά την γνώμη μου.

Παράδειγμα:

zildjian zxt

paiste pst5

sabian xs20

ή βρες instabul

Aπό τα φθηνότερα τα καλύτερα είναι τα meinl MCS.

Aκόμα και μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις σε καλές τιμές αρκεί να έχεις μαζί σου κάποιον έμπειρο ντραμμερ να σου δώσει τα φώτα του.
Νομιζω οτι για καινουργια τα zildjian zxt paiste pst5 και meinl MCS δεν αξιζουν καθολου. Για καινουργια συνιστω paiste alpha - sabian xs20 - meinl soundcaster αλλα το ιδανικο ειναι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ οπου μπορεις να πας και σε paiste 2002 sabian AA και ΑΑΧ.

Πρακτικα με 400 ευρω σε μεταχειρισμενα παιρνεις ΑΝΕΤΑ επαγγελματικα 14' hi hat 16 crash 20 ride

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back