Τα Power Conditioners "βοηθάνε" στον ήχο?

WilliamSats

Ενεργό μέλος
Πόντοι
338
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε και θα ήθελα όποιος ξέρει να μου πει.

Δηλαδή, αν πάρω ένα furman και πάνω του βάλω τον ενισχυτή μου ή/και τα εφέ μου, αυτό θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τον ήχο μου?

Edit: Αξίζει κάποιος να επενδύσει σε ένα power conditioner και μέχρι τι ποσό θεωρείται λογικό σε σχέση τιμής/απόδοσης?

Για τον ήχο (αν δεν έχεις πρόβλημα με παράσιτα) δε νομίζω εκτός και αν υπόκεισαι σε hiendάδικες ψυχώσεις. Από την άλλη αν παίζεις με racks που έχουν ακριβά ψηφιακά μπλιμπλικια (και δεν το λέω υποτιμητικά) μάλλον θα ήταν ανόητο να μην τα προστατεύεις με κάποιο φίλτρο από τα παιχνίδια της ΔΕΗ.

Οι λάμπες δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα.

Της μιας δραχμής οι απόψεις....

audiokostas είπε:
Της μιας δραχμής οι απόψεις....
...ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? :P

Δεν έχω γράψει τίποτα γιατί το μόνο που θα έκανα θα ήταν να σου μεταφέρω απόψεις άλλων και όχι από τα δικά μου αυτιά... αλλά πιστεύω πως το να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από τα τερτίπια της ΔΕΗ είναι πιθανότατα ένα πολύ πιο απτό πλεονέκτημα από τα ηχητικά που υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αντιληφθείς (σε έναν λαμπάτο - για εφφέ δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
marathon είπε:
...ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? :P
Όχι,απλά ηχεί καλύτερα απ το να λεγε "του ενός γκέουρου οι απόψεις"  :o  ;D

Και για να απαντήσω και στο θέμα του OP και μόνο που θα έχεις "μιά ασπίδα" έναντι της...υπέροχης και αξιόπιστης ΔΕΗ θα είναι ένα μεγάλο "συν" για τον εξοπλισμό σου...  ;D

audiokostas είπε:
Για τον ήχο (αν δεν έχεις πρόβλημα με παράσιτα)
Ναι έχω και μάλιστα οι θόρυβοι-βόμβοι ποικίλουν ανάλογα το χώρο που παίζω.

Διάβασα κάποια πραγματάκια στο site της Furman αλλά θα ήθελα να ξέρω από ανθρώπους που έχουν δουλέψει με κάτι ανάλογο.

εκτός και αν υπόκεισαι σε hiendάδικες ψυχώσεις
Όχι ακραία πράγματα ;D απλά θέλω να έχω τον ήχο μου χωρίς προβλήματα, γι'αυτό και ρώτησα αρχικά "αν τα βάλω πάνω και τα δύο".

Rack δεν έχω πλέον γιατί παίζω με πεταλιέρες.

Οι λάμπες δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα.
Από ποια άποψη? Δηλαδή στους λαμπάτους δεν θα δω διαφορά όσον αφορά το θέμα θορύβων?

Εγώ έχω όλο το gear μου (ενισχυτή-πετάλια) πάνω σε power conditioner. Αποκλειστικά και μόνο ως παθών (και πληρώνοντας ακριβά μαθών) από τα κόλπα της ΔΕΗ...τι μου τα θύμησες τώρα... >:( :'(

Στον ήχο μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι δεν έχω καταλάβει την παραμικρή διαφορά...

chris gti είπε:
Εγώ έχω όλο το gear μου (ενισχυτή-πετάλια) πάνω σε power conditioner. Αποκλειστικά και μόνο ως παθών (και πληρώνοντας ακριβά μαθών) από τα κόλπα της ΔΕΗ...τι μου τα θύμησες τώρα... >:( :'(

Στον ήχο μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι δεν έχω καταλάβει την παραμικρή διαφορά...
Σου "έψησε" μετασχηματιστή;

chris gti είπε:

Ωραία! Καμία διαφορά λοιπόν από πλευράς ήχου.

Από θόρυβο?

Αν έχω θέμα με θόρυβο απ''το ρεύμα στον ενισχυτή, εκεί κάνει κάτι?

S9F είπε:
Σου "έψησε" μετασχηματιστή;
Μου έψησε τηλεόραση 1600Ε.... :-[ Από τότε ορκίστηκα να έχω power conditioner και πολύμπριζο ασφαλείας ακόμα και για την τοστιέρα.. ;D

Λοιπόν από τα λίγα που ξέρω.

Μετασχηματιστής στις λάμπες δεν καίγεται καθότι οι αυξομειώσεις του ρεύματος πρέπει να είναι πολύ μεγάλες για να "την ακούσουνε". Οι δε λάμπες έχοντας αντοχή δεν καταλαβαίνουν από αυτές τις ποσοστιαίες διακυμάνσεις. Αντίθετα η ευαισθησία του  tolerance των ψηφιακών κυκλωμάτων και των διακοπτικών τροφοδοτικών τους στις διακυμάνσεις του ρεύματος (surges/peaks) είναι μεγάλη.

Και εκεί κινδυνεύουν όλες οι συσκευές που έχουν ψηφιακά κυκλώματα. Ακόμα και το ψυγείο ας πούμε, το μοτέρ του δεν θα πάθει απολύτως τίποτα αλλά η πλακέτα του defrost/ψύκτη θα είναι για πέταμα με αποτέλεσμα να μην κάνει τίποτα και το ψυγείο.

Για τις τηλεοράσεις είναι ευνόητο.

Για τον θόρυβο βέβαια, εφόσον δεν μπορείς να λύσεις το πρωτογενές πρόβλημα που τον προκαλεί, μπορείς να πειραματιστείς με power line filters και όχι απαραίτητα conditioners που έχουν μετασχηματιστές και εξομαλύνουν το ρεύμα. Ειδικά αν το θέλεις για λαμπάτο ενισχυτή, νομίζω ότι είναι προτιμότερο.

Από την άλλη υπάρχουν τόσοι καλοί και έμπειροι στα ηλεκτρονικά εδώ μέσα που μάλλον είναι χαζομάρα να σου δίνω εγώ συμβουλές

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
chris gti είπε:
Μου έψησε τηλεόραση 1600Ε.... :-[ Από τότε ορκίστηκα να έχω power conditioner και πολύμπριζο ασφαλείας ακόμα και για την τοστιέρα.. ;D
Μαζί σου... μετά από ένα PC που μια υπέρταση μου έκαψε τροφοδοτικό και (χωρίς πλάκα) ανατινάχθηκε κάτι εκείνη την ώρα στον υπολογιστή- το είδα live  ;D ;D ;D

Τώρα ως προς το ερώτημα- συνεργάτες κιθαρίστες με λαμπάτους ενισχυτές, όταν παίζαμε σε χώρους με άθλια ρεύματα, ο ήχος τους γινόταν για τα «λα λα κλοτς» (για ξύλο μετά μουσικής)  ;D

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες οι λάμπες δεν διατρέχουν κίνδυνο από τα πάνω κάτω της ΔΕΗ. Όμως ο οι έρημες οι λαμπίτσες θέλουν ρεύμα (και όσο πιο σταθερή η τάση τόσο καλύτερα) για να τραφούν... Με τις τραμπάλες στην τάση, αρχίζει και ο ήχος τα τσάμικα  ;D.

Πάντως όσοι φίλοι πήραν Furman, μπορεί να πρόσθεσαν κιλά στο rack τους, αλλά ξέμπλεξαν με τα προβλήματα της ΔΕΗ  ;) 

audiokostas είπε:
Για τον θόρυβο βέβαια, εφόσον δεν μπορείς να λύσεις το πρωτογενές πρόβλημα που τον προκαλεί, μπορείς να πειραματιστείς με power line filters και όχι απαραίτητα conditioners που έχουν μετασχηματιστές και εξομαλύνουν το ρεύμα. Ειδικά αν το θέλεις για λαμπάτο ενισχυτή, νομίζω ότι είναι προτιμότερο.
Να σημειώσουμε πως τα Furman power conditioners για τα οποία αρχικά ρώτησε ο William φέρουν όλα ανεξαιρέτως στάδιο φιλτραρίσματος του AC.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Μαζί σου... μετά από ένα PC που μια υπέρταση μου έκαψε τροφοδοτικό και (χωρίς πλάκα) ανατινάχθηκε κάτι εκείνη την ώρα στον υπολογιστή- το είδα live  ;D ;D ;D
Αν αναλογιστεί κανείς πλέον το κόστος των ups και τις πληροφορίες που έχουμε στο PC μας, είναι μάλλον ανόητο να τρέχουμε το PC χωρίς ένα ups (όχι για ενισχυτές και audio).

Να σημειώσουμε πως τα Furman power conditioners για τα οποία αρχικά ρώτησε ο William φέρουν όλα ανεξαιρέτως στάδιο φιλτραρίσματος του AC.
Το φίλτρο είναι το εύκολο/φθηνό κομμάτι. Πιστεύω ότι είναι ανούσιο (αν υπάρχει) να έχεις conditioner (δηλαδή μετασχηματιστή) χωρίς φίλτρο.

Για όσους θέλουν και πιάνουν τα χεράκια τους πάντως, υπάρχουν στο net schematics για AC line filters.

Ενδεικτικά και πρόχειρα από κάποια links που είχα για audio......

http://links.dalrun.com/Electronics/Docs/Surge_Protection/files/AC%20Filter%20&%20Surge%20Suppresor.htm

http://www.tnt-audio.com/clinica/mains_e.html

http://www.10audio.com/diy_power_conditioner.htm

http://lampizator.eu/AC%20FILTER/SILK/FILTER.HTML

http://lampizator.eu/AC%20FILTER/SILK/SILK.HTML

μπορείς να πειραματιστείς με power line filters και όχι απαραίτητα conditioners
Και που τα βρίσκω αυτά? Υπάρχουν έτοιμα ή μόνο φτιαχτά?

bloody_sunday είπε:
Αυτό είναι καλό!

Εν το μεταξύ αν ξέρετε και καμία άλλη μάρκα πέραν της furman μου λέτε.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back