Έχουν ενδιαφέρον. Είχα ανοίξει ένα σχετικό θέμα παλαιότερα.indie-anos laternative είπε:Δεν είχα ακούσει τους Electric Litany. Μου κίνησες την περιέργεια και θα το ψάξω!
http://www.noiz.gr/index.php?topic=181344.0
Πάντως, ξεχάσαμε τους πολλούς και καλούς ελληνικούς δίσκους!
Όταν βρω λίγο χρόνο θα μαζέψω τα πράγματα που μου άρεσαν απ'το 2010.
Για τις λίστες έχεις δίκιο.
Πάνω κάτω αυτά είναι τα ονόματα. Απλώς, αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι η απροκάλυπτη προώθηση κάποιων καλλιτεχνών με κριτήρια τα οποία είναι άσχετα με την αξία της μουσικής.
Το τάδε περιοδικό έχει κριτήριο το πόσο προωθημένες είναι οι μουσικές ιδέες, το δείνα το πόσο κλασσικές είναι κ.ο.κ. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται απλώς για "εξειδίκευση" η οποία είναι αναπόφευκτη σε κάθε έντυπο.
Όμως, νομίζω πως είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Το pitchfork π.χ.(αναφέρομαι σε αυτό διότι το διαβάζω και το ξέρω αρκετά καλά) βάζει τον Heron στη θέση 45, τους beach house στη θέση 5(!) ενώ για άλλους σημαντικούς δίσκους(π.χ. εκείνον του t bone burnett, true false identity του 2006) δεν έχει καν καταχώρηση.
Δεν θέλω να μακρηγορήσω, και μάλιστα εκτός θέματος, απλώς υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, μεγάλη έλλειψη σε πραγματικά ανεξάρτητα έντυπα τα οποία να έχουν μια συνολική άποψη για την μουσική και όχι "εξειδικευμένη" η οποία εν πολλοίς, όπως εκφράζεται στη μουσική δημοσιογραφία, είναι ανόητη.
Άλλες λίστες κανείς?