Τα μπάσα μας και ο εξοπλισμός μας

γραφω κι εγω εκ μερους του κουμπαρου μου και φιλου - κωστα -.

μετα απο πολλα παλια μπασα "jazz" ενα trb , κατι thumb warwick και δε συμμαζευεται, και μετα απο εναν ενισχυτη απο καθε μαρκα, απο τα μικρα laney μεχρι το γνωστο "ψυγειο" της ampeq, κατασταλλαξε πριν απο 2 χρονια στα 4 παρακατω λινκ. δεν εχω φωτο του αλλα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα.

http://eden-electronics.com/products/amps/indiv/zoom_wt550.htm

http://eden-electronics.com/products/cabs/indiv/d115xlt.asp

http://eden-electronics.com/products/cabs/indiv/d210xlt.asp

and....

http://www.kensmithbasses.com/models/neckthru/blacktiger/bsr6tnv.html

και εκει τελειωσε το θεμα του ψαξιματος του...εκτος απο ενα "τεσσαρι" smith - burner που πηρε "ετσι για το σπιτι και τις προβες"

funky_bassman είπε:
1ον κι εμένα αν μου έκανε ένα δώρο ο gilmour και ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ να ήταν θα χαιρόμουν σαν παιδάκι τα χριστούγεννα
Αν πάλι το έκανε δώρο σε εμένα, θα παντρευόμουνα τον Gilmour  ;D ;D ;D

Μιλάμε για το απόλυτα χαρακτηριστικό δείγμα του οργάνου  8)

Guy Pratt's great disco bass lines

ΥΓ: Τυχερό αγόρι ο Pratt

Το θεμα σε σχεση με τον τιτλο του εχει παρει τελειως διαφορετικη πορεια.... ???

KostasP είπε:
Το θεμα σε σχεση με τον τιτλο του εχει παρει τελειως διαφορετικη πορεια.... ???
+1000

Απόδειξη ότι δεν μας χρειάζονται οι εξάχορδοι για να τα κάνουμε μαντάρα.

Μπορούμε άνετα και μόνοι μας.

Έστω και δύο.

Ή ένας.

;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Βέβαια έχει και εκείνο το γαμήλιο δωράκι που του έκανε ο Gilmour  ;)  8)

@Vac Μην τον ακούς τον προκατειλημμένο ibanezakia. Μια χαρά είναι τα Stingray, ούτε «τούβλα» στα κιλά, ούτε «κουπιά» τα μπράτσα  ;D   
Έτσι είναι Terry RoscoeBeck5,

Κατ'εμέ 3 δρόμοι υπάρχουν στο 4-χορδο (ενίοτε 4+) που διαλέξαμε να σκαλίζουμε: 1) P-bass, 2) J-Bass, 3) MMan......αν και εγώ μετά από αυξημένη όρεξη για τζόγο τσίμπησα ένα SBMM RAY 34 CA με 38αρι nut που ειλικρινά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το original. Είναι και χοντρούλι (4.7kg)  :P :P  

Κάνει δίαιτα κανείς ???  :D

audiokostas είπε:
+1000

Απόδειξη ότι δεν μας χρειάζονται οι εξάχορδοι για να τα κάνουμε μαντάρα.

Μπορούμε άνετα και μόνοι μας.

Έστω και δύο.

Ή ένας.

;D
;D ;D ;D ;D

Ναι, να επανέλθουμε.

Α) Ας ανεβάσουν και οι λοιποί τον εξοπλισμό τους.

Β) Όχι άλλες «μπηχτές» περί «μετόχων», γιατί δημιουργούν αποπροσανατολισμό.  :D

ΥΓ: Προς στιγμής βλέπω ότι τα Rick δεν είναι και στην... κορυφή των προτιμήσεων. 

Ακριβώs όπωs το λέει ο  Κώσταs,είναι η τιμή των. Άλλωs ΔΕΝ υπάρχει σαν το Ρικ,άλλο τόσο ''αλητεία'' bass στον ντουνιά...μετά το ''Ρ'' βέβαια :-P

LK είπε:
Ακριβώs όπωs το λέει ο  Κώσταs,είναι η τιμή των. Άλλωs ΔΕΝ υπάρχει σαν το Ρικ,άλλο τόσο ''αλητεία'' bass στον ντουνιά...μετά το ''Ρ'' βέβαια :-P
Σωστά ! Καθότι τα Rick (μαζί με τα Fender) παίζονται στην σωστή "βαρυκεντρισμένη" θέση (εκεί που βρίσκει η "πένα" στο air -bass- guitar ;) ;)) και όχι παπιγιον /σαλιάρες  a la Mark King. :P

Αν πάλι το έκανε δώρο σε εμένα, θα παντρευόμουνα τον Gilmour  ;D ;D ;D
Με όλο τον σεβασμό στην χρηματική και ιστορική αξία του συγκεκριμένου JB, εγώ θα προτιμούσα το Status signature του Pratt.

status-vintage-gp-411435.jpg

Σε μαύρο πίσσα σκοτάδι (νομίζω το χει και σε Wine Red) .

Και παραλίγο να το πάρω κάποια στιγμή.

Μου λειπε μόνο ένα μηδενικό.  :-\

Μιας που σας λείπουν τα Rick πάρτε μια φωτό απ'το δικό μου:

http://instagram.com/p/LnINJpCZNo/?fb_source=og_snowlift_photo_user_message

Κι άλλη μια με το Squierακι (που μου βγαλε πρόβλημα στο μπράτσο, αλλά θα επανέλθω με thread γι'αυτό):

http://instagram.com/p/LnIiaSiZNv/?fb_source=og_snowlift_photo_user_message

Ελπίζω να μπορείτε να τις ανοίξετε, γιατί είναι απο instagram. Δυστυχώς δεν το χω μπροστά μου για να το φωτογραφήσω, έμεινε στο στούδιο.

Φυσικά το Rick παίζεται ΜΟΝΟ με πένα, δάχτυλα τιμωρούνται με φυλάκιση, το σλαπ δε με θάνατο δια λιθοβολισμού. ;D

il_dottore46 είπε:
Φυσικά το Rick παίζεται ΜΟΝΟ με πένα, δάχτυλα τιμωρούνται με φυλάκιση, το σλαπ δε με θάνατο δια λιθοβολισμού. ;D
Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράματα αλλά δεν πειράζει.

Πλάκα έχει να συντηρούνται μερικοί μύθοι.  ;)

Όχι πέρα απ'την πλάκα με δάχτυλα δεν μου λέει και πολλά ο ήχος που βγάζει (με fuzz τα σπάει είναι η αλήθεια) οπότε και δεν το χρησιμοποιώ έτσι. Πέραν τούτου απλά δεν με πολυβολεύει κιόλας. Εξ'άλλου πάντα όταν ακούω Rick μου έρχεται στο μυαλό ένας απ'τους αγαπημένους μου μπασίστες, ο Peter Hook. Ξέρω ότι κι άλλοι πολυ πιο σπουδαίοι παίζαν με Rick και δάχτυλα όπως Geddy Lee και Entwistle αλλά κολλήματα είναι αυτά  :)

il_dottore46 είπε:
Εξ'άλλου πάντα όταν ακούω Rick μου έρχεται στο μυαλό ένας απ'τους αγαπημένους μου μπασίστες, ο Peter Hook. Ξέρω ότι κι άλλοι πολυ πιο σπουδαίοι παίζαν με Rick και δάχτυλα όπως Geddy Lee και Entwistle αλλά κολλήματα είναι αυτά  :)
Τα ίδια λέμε συνέχεια αλλά πρέπει κάποια στιγμή να τα εμπεδώσουμε.

Όταν λέμε Rick και πένα πρώτα σκεφτόμαστε τον Bruce Foxton και μετά αναφέρουμε κατά βούληση μπασίστες της αρεσκείας μας.  ;)

Μια μικρή διαπίστωση:

So far μόνο 13 νοματαίοι  ??? ???  εις εκ των οποίων (LK) και κιθαρίστας  ::)

Που είναι οι υπόλοιποι;

Θα εκτεθούμε  ;D

audiokostas είπε:
Τα ίδια λέμε συνέχεια αλλά πρέπει κάποια στιγμή να τα εμπεδώσουμε.

Όταν λέμε Rick και πένα πρώτα σκεφτόμαστε τον Bruce Foxton και μετά αναφέρουμε κατά βούληση μπασίστες της αρεσκείας μας.  ;)
Τεράστιος όπως και γενικά οι The Jam αλλά οι Joy Division είναι μεγάλο μου κόλλημα. Υποκειμενικά πάντα.

Μια μικρή διαπίστωση:

So far μόνο 13 νοματαίοι  ??? ???  εις εκ των οποίων (LK) και κιθαρίστας  ::)

Που είναι οι υπόλοιποι;

Θα εκτεθούμε  ;D
Αφού είμαστε περιζήτητοι  ;D. Καλά να πάθουν που όλοι γίνονται κιθαρίστες. Συν τοις άλλοις δεν θα έχουν και ποτέ την χαρά του bass playing.

@terry  Προτιμω και εγω το "lover'' από το ''κιθαρίσταs'', ωs δήλωσε ο Audio στο θρέντ με το ''βαράτε'' :-D

Basses:

• Fender tony franklin precision fretted

• Fender steve harris precision 2001 edition

• Musicman S.U.B sterling

• Yamaha RBX 374

• Washburn T14 PJ

Amps:

• Ampeg BA 115

Effects:

• Zoom B2.1U (λες και το χρησιμοποιω)

• Behringer V-tone Bass Driver DI BDI21

Να 'μαι κι εγω: