Τα αγγλοφωνα γκρουπ απο την Ελλαδα μπορουν να πανε Νο.1 στο UK!

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
ειμαι σιγουρος οτι ενα ελληνικο αγλλοφωνο group μπορει πολυ ανετα να σταθει στο εξωτερικο κ να κανει καριερα!
μην εισαι και τοσο πολυ,αν ηταν ετσι θα μυριζε φετα ολο το UK/US Chart... ;D

αν οντως ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ μπορει να σταθει ενα ελληνικο αγλλοφωνο group στο εξωτερικο γιατι ΚΑΝΕΝΑ δεν στεκεται? (και μη μου πεις οτι φταιει το...ελληνικο κοινο για αυτο μια και τα συνορα ανοικτα ειναι και με 50 ευρω πας London με EASYJET ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
μην εισαι και τοσο πολυ,αν ηταν ετσι θα μυριζε φετα ολο το UK/US Chart... ;D

αν οντως ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ μπορει να σταθει ενα ελληνικο αγλλοφωνο group στο εξωτερικο γιατι ΚΑΝΕΝΑ δεν στεκεται? (και μη μου πεις οτι φταιει το...ελληνικο κοινο για αυτο μια και τα συνορα ανοικτα ειναι και με 50 ευρω πας London με EASYJET ;D)
Μήπως επειδή για το μόνο που νοιάζονται οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) είναι ένα live το Σ/Κ και καμιά γκομενίτσα να περνάει η ώρα? Όντως υπάρχουν αξιόλογα συγκροτήματα εδώ, αλλά αν δεν σηκωθούν να φύγουν και να κάνουν τις θυσίες που χρειάζεται όλοι σ'αυτό το κόβω να μένουν.

αλλά αν δεν σηκωθούν να φύγουν και να κάνουν τις θυσίες που χρειάζεται όλοι σ'αυτό το κόβω να μένουν.
+1000

(Αν και ξερω αρκετα εγχωρια γκρουπ που το εκαναν και γυρισαν πισω απρακτα.... :-[) 

Winston_Churchill_01.jpg

Sir Winston Churchill

It's a long way to the top if you want to rock 'n' roll!
Never-Give-Up---Winston-Churchill-Magnet-C11750642.jpeg

M71~Keep-Going-Winston-Churchill-Posters.jpg

Eγώ, αν και δεν παρακολουθώ την ελληνική αγγλόφωνη σκηνή εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, εξακολουθώ να πιστεύω ότι μερικά από τα συγκροτήματα που άκουγα τότες θα μπορούσαν να διαπρέψουν άνετα έξω. Γιατί δεν έγινε αυτό? Για τρεις λόγους που γνωρίζουμε πολύ καλά:

1. γιατί δεν υπάρχουν οι διασυνδέσεις με την αγορά του εξωτερικού (οπως και το γεγονος ότι αυτή βλέπει με άλλο μάτι τα δικά της παιδιά κι όχι κάτι περιεργους "γιαλαντζί" τύπους που τους έρχονται από καλτ χώρες όπως η Ελλάδα),

2. γιατί αυτή είναι ήδη κορεσμένη από άλλα (τις περισσότερες φορές πολύ μετριότερα) συγκροτήματα,

3. γιατί τα περισσότερα ελληνικά συγκροτήματα δεν μπορούν να ξεφύγουν από την "ντιπερπλίτιδα", την "καφροελληνικοπανκίτιδα"-αναρχοχαρντκορίτιδα και την "εντεχνίτιδα". Κάπου ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και η "μεταλίτιδα" αλλά ας μην την πιάσω καθόλου - την έχουμε ξετινάξει αλλού.

Το γλωσσικό πρόβλημα (η γνωστή "μαςέκαψες" προφορά) αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αλλά όχι πάντα, σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μου γνώμη, όπως έχει εκφραστεί και σε παλαιότερα θρεντ επί του θεματος... Παντως, όσον αφορά στο αν "πιθηκίζουν" με ξενόφερτες φόρμες, προσωπικά δεν θα το ισχυριζόμουν ποτέ μιας και το θεωρώ μια καθ'όλα επιτρεπτή μουσική έκφραση.

"Αϊ κεϊμ το Ινγκλαντ 320 γιερς αγκο χοπινγκ το μεϊκ ιτ ιν δε ροκ εν ρολ γουόρλντ,φαϊναλι αϊ μεϊντ ιτ λαστ μονθ,αϊ πλέι δε κλαρινετ ιν "γκουντ Κιτσος ταβερν" ατ καμπντεν"

νεβερ γκιβ απ γιορ ντριμ το ροκ!

χιερ ις α πικτσερ οφ μι ατ γιεστερντεϊς κονσερτ

barbagannis2.jpg

λοβ,

Τζων Στρουνγκας

θελω να πω οτι εχουμε τις ικανοτιτες να σταθουμε ανταξια σε συγκροτηματα του εξωτερικου ως παιχτες!

μπορει η μουσικη μας εκπαιδευση να ειναι τρικοσμικη αλλα βγαζουμε συνεχεια παιχτουρες κ σε διαφορα ειδη μουσικης(σε σχεση παντα με τον αριθμο του πλυθησμου μας)

το προβλημα ειναι οτι δεν στρονουμε λιγο τον κολο μας. κ για αυτο περα απο εμας τους ιδιους φταιει κ η κατασταση στην οποια ζουμε.

για να ζησεις ως μουσικος ειναι πολυ δυσκολο να τα βγαλεις οικονομικα περα. οποτε αναγκαζεσαι να κανεις κ μια αλλη δουλεια η οποια σου τρωει χρονο αλλα κ σε κουραζει!

εγω παντως χαιρομαι που Group σαν τους Firewind προσπαθουν κ εχουν καταφερει κατι εστω κ εαν δεν τους ακουω!

καλα το μεταλ αστο απ'εξω γιατι ουτε mainstream ειναι ουτε τοσο "κλειστο" οσο ολα τα αλλα ειδη της ποπ-ροκ μουσικης (αυτο ειναι αλλωστε και το καλο με τα ειδη μουσικης που εχουν στρατευμενο κοινο οπως το μεταλ)

γενικα τους "παιχτουρες" στις ΗΠΑ/Αγγλια τους εχουν γραμμενους στα παλαιοτερα των υποδηματων τους...ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ,ΕΜΦΑΝΙΣΗ & the next new thing ψαχνουν και μονο,αν πας στο Λονδινο και τους παιξεις τραγουδια που...μοιαζουν με Radiohead οσο καλα και να παιζεις θα σου πουν "χαιρω πολυ Χαιροπουλος..." (το εχω δει να συμβαινει 2 φορες μπροστα στα ματια μου σε δισκογραφικη εταιρεια στο Λονδινο οπου πηγα ως...διαμεσολαβητης λογω καποιων,τυχαιων,γνωριμιων που εχω εκει)

Πάντως, η αλήθεια είναι, πως ολα αυτα που αναφέρονται για βλαχοπροφορές κτλ κτλ, είναι απλά δικαιολογίες. If u've got "it", όλα τα υπόλοιπα  είναι λεπτομέρειες...

και, δυστυχώς, απ'όσο μπορώ να κρίνω, δεν υπάρχει κάποια μπάντα (άντε ίσως μία, δύο - που βασίζονται κυρίως σε εξαιρετικά χαρισματικές front - women ) που να το έχει.

Και η προφορά του παρακάτω κυρίου είναι βλάχικη, ως Βραζιλιάνος, δε νομιζω ομως οτι αυτο τον εμπόδισε

Δεν είναι πάντα θέμα ικανοτήτων σίγουρα. Δεν είχαν όλες οι ελληνικές μπάντες "προφορά", ξεπερασμένο ήχο κ.λ.π.

Τα δικά μου παραδείγματα θα είναι οι Make Believe και οι Bokomolech. Noμίζω ότι στην εποχή τους θα μπορούσαν σίγουρα να τα καταφέρουν κι εκτός συνόρων. Το ότι αυτές οι μπάντες δεν τα κατάφεραν, κατά τη γνώμη μου σημαίνει πολλά για τον ευρύτερο χώρο του rock.

Η μουσική σκηνή στην Αγγλία και την Αμερική είναι βαριά βιομηχανία. Διαβάστε λίγο NME, Rolling Stone, Uncut κλπ...Θα πάθετε hype overdose μέχρι να φτάσετε στην τρίτη σελίδα...Εν ολίγοις το να επέτρεπαν σε άλλες χώρες να παράγουν Pop μουσική θα ήταν σαν να τους παραχωρούσαμε εμείς το δικαίωμα και την τεχνογνωσία να παραγουν...δεν ξέρω...ας πούμε φέτα  ;D

ναι ρε chief αλλα αυτος ΔΕΝ παιζει ροκ (ευτυχως δηλαδη).... ;D & εγω πιστευω πως αν τις πολιτιστικες τυχες της ..πατριδος μας δεν τις διαχειριζονταν ΗΛΙΘΙΟΙ η ελληνικη μουσικη θα ειχε πολυ μεγαλυτερη αποδοχη στο δυτικο (και οχι μονο) κοσμο.....

Superfunk είπε:
εγω πιστευω πως αν τις πολιτιστικες τυχες της ..πατριδος μας δεν τις διαχειριζονταν ΗΛΙΘΙΟΙ η ελληνικη μουσικη θα ειχε πολυ μεγαλυτερη αποδοχη στο δυτικο (και οχι μονο) κοσμο.....
+1000

Superfunk είπε:
ναι ρε chief αλλα αυτος ΔΕΝ παιζει ροκ (ευτυχως δηλαδη).... ;D & εγω πιστευω πως αν τις πολιτιστικες τυχες της ..πατριδος μας δεν τις διαχειριζονταν ΗΛΙΘΙΟΙ η ελληνικη μουσικη θα ειχε πολυ μεγαλυτερη αποδοχη στο δυτικο (και οχι μονο) κοσμο.....
Τι θεωρείς "ελληνική μουσική". Γιατί για μένα ας πούμε η έντεχνη σκηνή αποτελεί oriental αντιδάνειο και η δημοτική μουσική είναι καταδικασμένη να έχει την τύχη όλων των ethnik ιδιωμάτων...

matawan είπε:
και, δυστυχώς, απ'όσο μπορώ να κρίνω, δεν υπάρχει κάποια μπάντα (άντε ίσως μία, δύο - που βασίζονται κυρίως σε εξαιρετικά χαρισματικές front - women ) που να το έχει.
Επίσης, επειδή δεν είδα κανεναν να σχολιάζει το παραπάνω θα πω οτι αυτη τη στιγμή τα πιο ενδιαφέροντα ημεδαπά πράγματα που έχω ακούσει σε συντριπτική πλειοψηφία στηρίζονται σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ γυναικειες παρουσιες, που συχνά είναι και δημιουργοί. Όσο κύριοι μετράμε τα μανίκια μας, οι κυρίες κάνουν πράγματα που ΜΕΤΡΑΝΕ.

Ο σωβινισμός των Άγγλων δεν επιτρέπει εύκολα σε καλλιτέχνες που, τουλαχιστον, δεν διαμένουν μόνιμα στο νησί να ξεφύγουν από τα δόγκανα των κυνικά φλεγματικών κριτικών και παρατρεχαμένων. Όχι όμως και ότι γκρουπάκια σαν και αυτά που αναφέρθηκαν έχουν και κάτι να πουν στους Άγγλους  ;D

Όσο για τις κυρίες, ποιά είναι αυτή η Ελληνίδα ρε παιδιά που θα σταθεί δίπλα π.χ. στην Amy? Και μην ακούσω πάλι για Λένα Πλάτωνος και την άλλη την περίεργη τη βλαχο- φολκ (πως τη λέγανε αυτή ρε παιδιά?)

Superfunk είπε:
Μα.. έχει μεγάλη αποδοχή. Ο Ξενάκης, ο Χρήστου, ο Σκαλκώτας, ο Χατζιδάκις, ο Vangelis, ο Θεοδωράκης κλπ είναι γνωστοί σε όλους τους ξένους με τους οποίους μιλώ (ιντερνετικώς) για μουσικά θέματα.

Χωρίς καμία εξαίρεση.

Το ότι οι νεοέλληνες έχουν κολήσει να παρασταίνουν τους ροκάδες είναι πρόβλημα των ξένων; Οι μισοί παρασταίνουν τους ροκάδες και οι άλλοι μισοί παρασταίνουν τους εκμοντερνισμένους ρεμπέτες... ε.. τι να κάνουμε...;

Τι Thread Κι αυτό! Πάντως έχω την εντύπωση οτι στην Αγγλία π.χ. η μουσική βιομηχανία έχει ολόκληρες αποθήκες (ή αλλιώς Live Club) με stock βρετανικά συγκροτήματα. Μεσα απο αυτα θα διαλέξει όσα χρειαστεί, όποτε τα χρειαστεί. Οι πιθανότητες να ενδιαφερθούν για μπάντα εξωτερικού θεωρώ πως ειναι μηδαμινές. Δεν τους λείπει το ταλέντο. Απο την άλλη, η βιομηχανία προωθεί τα μουσικά ρεύματα όπως αυτά διαμορφώνονται απο την νεολαία. Την βρετανική νεολαία ας πούμε. Όταν οι Βρετανοί μάνατζερ μυρισαν Kaiser Chiefs στην ατμόσφαιρα ή Franz Ferdinand, ήταν γιατι αυτο προωθούσαν οι νεαροί φανατικοί στα liveάδικα. Ε λοιπον εκεινη την εποχή στην Ελλάδα δεν πιστεύω οτι υπήρχε τέτοιο κίνημα. Κοινώς είμαστε 'πίσω' σαν εμπορική αγορά.

Εαν βέβαια κάποιος Έλληνας ζεί στο εξωτερικό και παρακολουθεί τις εξελίξεις, τότε ναι, εχει πιθανότητες. Νομίζω πως οι Franz Ferdinand έχουν ένα ελληνόπουλο στα μέλη τους. Και μήν ξεχνάμε τον George Michael! Yeah!

Trending...

Νέα θέματα

Back