Τ.Ε.Λ.Ο.Σ. - Πραγματικότητα

j.g.!!!

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ιδιότητα
  1. Τύμπανα
Γεια χαρά !
Μόλις ανέβηκε στο YouTube , σε μορφή βιντεοπαραγωγής , 
το δεύτερο ψηφιακό πρότζεκτ με τίτλο '' Πραγματικότητα '' ,
από το one person's band μου , που λέγεται '' Τ.Ε.Λ.Ο.Σ. '' .
Επίσης , τα κομμάτια του συγκεκριμένου πρότζεκτ ,
υπάρχουν σε μορφή ψηφιακού άλμπoυμ , 
σε Bandcamp και Soundcloud ! 

Εξαιρετική δουλειά, εξαιρετική η παραγωγή, μου άρεσε πάρα πολύ. Καλή  επιτυχία. !!!

3 ώρες πριν, j.g.!!! είπε

Εμένα μου φάνηκε ότι άκουγα το ίδιο κομμάτι συνέχεια.

Εμένα μου φάνηκε ότι άκουγα το ίδιο κομμάτι συνέχεια.
Αυτό που εννοούσα ήταν ότι με βάση τα κομμάτια του συγκεκριμένου πρότζεκτ 

(τα οποία είναι όλα μαζί σε ένα βιντεοαρχείο) , 

υπάρχουν ξεχωριστά και διαχωρισμένα σε Bandcamp και Soundcloud . 

Από την άλλη μεριά , βλέποντας ένα βίντεο στο YouTube , 

το οποίο έχει διάρκεια 28 λεπτών και μερικών δευτερολέπτων , 

το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αναμένεται από κανένα άτομο

να ακούσει ένα και μόνο κομμάτι , 

κάτι που επαληθεύεται με βάση την ύπαρξη των κομματιών σε Bandcamp και Soundcloud !

Από περιέργεια, βγάζει πλέον κανένας χρήματα από δίσκο ή είναι κάτι από αγάπη στη μουσική; 

Βγάζω σε λίγο με τους δικούς μου (είναι στη διαδικασία αναπαραγωγής των δίσκων), αλλά δε νομίζω να βγάλει τα έξοδα του, πιο πολύ για την αγάπη μας για τη μουσική το κάνουμε 

3 ώρες πριν, j.g.!!! είπε

Γεια χαρά !
Μόλις ανέβηκε στο YouTube , σε μορφή βιντεοπαραγωγής , 
το δεύτερο ψηφιακό πρότζεκτ με τίτλο '' Πραγματικότητα '' ,
από το one person's band μου , που λέγεται '' Τ.Ε.Λ.Ο.Σ. '' .
υπάρχουν σε μορφή ψηφιακού άλμπoυμ , 
σε Bandcamp και Soundcloud ! 

Μου άρεσε ο ήχος σου, βγάζει όμως κάπου αρκετό θυμό και γκάζια, θα ήθελα κάπου μια μπαλάντα να πέσουν οι σφυγμοί 

Από περιέργεια, βγάζει πλέον κανένας χρήματα από δίσκο ή είναι κάτι από αγάπη στη μουσική; 

Βγάζω σε λίγο με τους δικούς μου (είναι στη διαδικασία αναπαραγωγής των δίσκων), αλλά δε νομίζω να βγάλει τα έξοδα του, πιο πολύ για την αγάπη μας για τη μουσική το κάνουμε 
Αν είναι να μιλήσουμε για μία ανεξάρτητη κίνηση , χωρίς δισκογραφική εταιρεία ,

ένας τρόπος απόκτησης χρηματικών εσόδων από την μουσική , 

είναι από το spotify , το apple music και διάφορες άλλες πιο premium πλατφόρμες  , 

όπου για να ανέβουν και να βρεθούν τα κομμάτια ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος εκεί , 

πρέπει να διαλέξει ένα διανομέα (distributor)

και να τον πληρώσει αναλόγως με βάση τα πλάνα που θα υπάρχουν στο site του . 

Από 'κει και πέρα ,  αν βρεθεί ή προσεγγιστεί κάποια δισκογραφική εταιρεία ,

για να κάνει διανομή τον δίσκο που λες (είτε σε CD , είτε σε βινύλιο , είτε σε κασέτα)

τότε πιθανόν σε κάποια φάση μελλοντικά να φροντίσει η ίδια να τον ανεβάσει και ηλεκτρονικά

σε spotify , apple music κ.α. , με την βοήθεια διανομέα (distributor) ...

• Like
Reactions: Nekkon
Στην εκκλησία. 
Χρήματα βγαζεις αν έχεις γνωστούς και σε διορίζουν σε θέσεις κλειδιά που παίζει μίζα, αν είσαι κουμπαρος και παίρνεις απευθείας αναθέσεις με θαλασσοδανεια, αν είσαι γυναικάρα και ανάλογα με την κατηγορία σου, πανελιστρια, παρουσιαστρια, influencer δουλεύεις σε "πρακτορείο" που σε στέλνει να "κάνεις παρέα" σε Άραβες κροισος στη Μύκονο και έχει και bonus διαμονή σε πολυτελή καταλύματα και ακριβά δώρα, αν τα παίρνεις μαύρα..... Με τέτοια βγάζεις λεφτά. 

• Συμφωνώ
Reactions: KostasP
Χρήματα βγαζεις...
Αν επίσης είσαι αργόσχολος, πουρουπουπούς, αερολόγος, θεωρητικός... Ρούλης. Τρομερά επικερδές επάγγελμα στη χώρα μας σύντροφε ? ?

Έχουν γίνει καριέρες έτσι λαίμαι

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν επίσης είσαι αργόσχολος, πουρουπουπούς, αερολόγος, θεωρητικός... Ρούλης. Τρομερά επικερδές επάγγελμα στη χώρα μας σύντροφε ? ?

Έχουν γίνει καριέρες έτσι λαίμαι
Ξέχασα και αυτούς που έχουν εισοδήματα από ακίνητα που τα έχουν φτιάξει ετσι οι συγγενείς τους. Εσύ δεν τα βλέπεις αυτά που λέω. Ξέρω. Βλέπεις αριστεία και Ελλάδα 2.0,???

Από περιέργεια, βγάζει πλέον κανένας χρήματα από δίσκο
Αν ο δίσκος είναι τετράγωνος με χερούλια κι έχει τίποτις άσπρες γραμμούλες πάνω να κάνουν γύρα, κάτι θα βγάλεις. Πιθανότητα να βγουν τα χρήματα για ένα cd (και μάλιστα όχι κοστοβόρο σε ώρες στούντιο κλπ) υπάρχει μόνο για μπάντες που παίζουν ζωντανά και πουλάνε αντίτυπα σε συναυλίες.

πολύ ωραία παραγωγή όντως...

θα συμφωνήσω όμως και με τον Νέστορα και η έλλειψη κάποιας μεγαλύτερης "ποικιλίας" στα ηχοχρώματα και τις μελωδικές γραμμές κατά την εξέλιξη του όλου πρότζεκτ (έτσι όπως παρουσιάστηκε εδώ τουλάχιστον) με κούρασε κάπως (και σίγουρα δεν με βοήθησε στο να παρακολουθήσω γραμμικά τους ενδιαφέροντες στίχους)...

από την άλλη φαντάζομαι αν αυτό είναι ίδιον του είδους δεν μου πέφτει και λόγος (καθότι τα ακούσματα μου είναι διαφορετικά) και οι ακροατές σου που έχουν εντρυφήσει σε αυτό θα το εκτιμήσουν από άλλη ματιά...

καλή επιτυχία...

συγνώμη, αλλά τους κομπρέσσορες με το κιλό τους αγοράζετε?

αν εξαιρέσουμε ότι το σύνολο φαίνεται δεμένο, ως παραγωγή αντιγράφει ελληνικη σκηνή των 80ς. 

Θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες ότι πολλά (έως παρα πολλά) πράγματα επαναλαμβάνονται. χώρια που αυτό που ακούγεται είναι πλέον παλιομοδίτικο.

όσον αφορά τα της διανομής μακάρι να πιάσετε τα 1000 στο spotify, τουλάχιστον να μην σας πάρουν τα 3 ευρώ η Τεηλορ Σουιφτ και ο Ντρεικ

πολύ ωραία παραγωγή όντως...

θα συμφωνήσω όμως και με τον Νέστορα και η έλλειψη κάποιας μεγαλύτερης "ποικιλίας" στα ηχοχρώματα και τις μελωδικές γραμμές κατά την εξέλιξη του όλου πρότζεκτ (έτσι όπως παρουσιάστηκε εδώ τουλάχιστον) με κούρασε κάπως (και σίγουρα δεν με βοήθησε στο να παρακολουθήσω γραμμικά τους ενδιαφέροντες στίχους)...

από την άλλη φαντάζομαι αν αυτό είναι ίδιον του είδους δεν μου πέφτει και λόγος (καθότι τα ακούσματα μου είναι διαφορετικά) και οι ακροατές σου που έχουν εντρυφήσει σε αυτό θα το εκτιμήσουν από άλλη ματιά...

καλή επιτυχία...
Η αλήθεια είναι ότι το μουσικό υπόβαθρο που υπήρχε στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ,  ήταν το πανκ !

Από την άλλη μεριά , ήθελα σίγουρα να υπάρχουν και κάποιες άλλες ρυθμικές αλλαγές πάνω στα τύμπανα , 

κάτι το οποίο και έγινε , αλλά όχι με πολύπλοκο ή progressive τρόπο ...

Επίσης , στο συγκεκριμένο πρότζεκτ , προστέθηκαν και κάποιες ηλεκτρονικές μελωδίες ,

οι οποίες ήταν περισσότερο noisy , για να εμπλουτίσουν τα κομμάτια ,

δίχως όμως να αλλοιώσουν τον αρχικά ηλεκτρικό χαρακτήρα τους .

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ...

συγνώμη, αλλά τους κομπρέσσορες με το κιλό τους αγοράζετε?

αν εξαιρέσουμε ότι το σύνολο φαίνεται δεμένο, ως παραγωγή αντιγράφει ελληνικη σκηνή των 80ς. 

Θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες ότι πολλά (έως παρα πολλά) πράγματα επαναλαμβάνονται. χώρια που αυτό που ακούγεται είναι πλέον παλιομοδίτικο.

όσον αφορά τα της διανομής μακάρι να πιάσετε τα 1000 στο spotify, τουλάχιστον να μην σας πάρουν τα 3 ευρώ η Τεηλορ Σουιφτ και ο Ντρεικ
Δεν αγοράστηκε κανένας κομπρέσορας !!!
Έναν κομπρέσορα κατέβασα ο οποίος ήταν σε φάση free download !
Μετά σίγουρα χρησιμοποίησα το parallel aggressor , 
ένα vst  , το οποίο πρόλαβα και κατέβασα δωρεάν .
Τώρα από ότι φαίνεται , στο επίσημο site όπου βρίσκεται το parallel aggressor , έχει χρηματικό κόστος !
Μετά , αν είναι να μιλήσουμε για το premaster των κομματιών ,
χρησιμοποιήθηκε σίγουρα ένας κομπρέσορας του εκάστοτε daw που έγιναν οι ηχογραφήσεις , 
multiband dynamics , equalizer και limiter , στο master track κανάλι !
ΌΜΩΣ !!!
Αφού έγινε το export των κομματιών σε wav ... μετά έκανα και remaster , πάλι σε wav ...
Όσον αφορά την παραγωγή , δεν ξέρω κατά πόσό αντιγράφεται η ελληνική σκηνή των 80'ς , 
αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι , το όλο αποτέλεσμα που ήθελα να προκύψει , 
είναι μια μίξη από punk , grunge και rock , με μία πιο alternative μουσική βάση !
Από την άλλη μεριά , δεν ξέρω κατά πόσο παλιομοδίτικο είναι αυτό το οποίο ακούγεται σαν τελικό αποτέλεσμα ,
αυτό όμως το οποίο αντιλαμβάνομαι με βάση την μουσική είναι ότι , 
εγώ δεν πρόκειται να αφήσω καμία ατμόσφαιρα εποχής να αναδείξει ως
'' προϊόν με ημερομηνία λήξης '' , όλα τα παρακλάδια του ροκ !
Αυτό το οποίο έχω αντιληφθεί είναι ότι το ροκ , με τα διάφορα παρακλάδια του , 
θέλει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε αφύπνιση , σε πολλά και διάφορα επίπεδα
και όχι να βαλτώνει σε λήθαργους που χαρίζουν αλαζονικές και εύκαιρες χαρές ...

Τώρα όσον αφορά το spotify , όσοι καλλιτέχνες ή συγκροτήματα ,
έχουν να εκφράσουν κάποια πράγματα
σε βιωματικό , υποκειμενικό , κοινωνικό , ανήσυχο και αντισυμβατικό επίπεδο , 
(είτε μιλάμε για ροκ με τα παρακλάδια του , είτε μιλάμε για ραπ ,

είτε μιλάμε για drum n bass , είτε μιλάμε για psychedelic)
τους εύχομαι όλα και πιο πολλά streams , όλο και περισσότερες ακροάσεις !

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα