αφού το θέμα αναστήθηκε μετά από τόσα χρόνια, θέλω να συμμετάσχω.
{toneless, C_S_M_O_S kai vangelisofras, ta greenglish apagoreyontai} ;D ;D ;D
έχω ασχοληθεί λίγο με το circuit bending, εχω κάψει κ εγώ μερικά αρμονιάκια, αλλά έχω πετύχει με τις οδηγίες του δάσκαλου Ghazala ένα casio SA-2 aleatron custom
Πιστέυω πως η φάση του circuit bending είναι μια εμπιρεία, όχι πάντα μουσική. Είναι ένας τρόπος να βραχυκυκλώσεις και να επιβάλεις ένα κύκλωμα να "αντισταθεί" στη φύση του, δημιουργικά. Νιώθω ότι το αδικούμε αν αναφερθούμε μόνο στο πώς το εκλαμβάνει ένας ακροατής.
είναι παιχνίδι για το "δημιουργό--κολλητήριστα" να ψάξει να βρεί ήχους με ενδιαφέρον. Μετά να βάλει τη φαντασία του ώς συνθέτης-μουσικός να χρησιμοποιήσει αυτό τον ήχο. Ύστερα επι σκηνής να προσπαθίσει πειράζοντας καλώδια ή διακόπτες να "παίξει" τον ήχο.
η DIΥ νοοτροπία δε νομίζω ότι θίγεται όταν κάποιος "εμπορικός" τη χρησιμοποιεί. Το αντίθετο θα έλεγα.
το ότι κάποιοι εμπορεύονται μπενταρισμένα όργανα επίσης δε βρίσκω κακό. Απλά γιατί δεν μπορεί όλοι οι μουσικοί να χουν τέχνη και στο κολλιτίρι. Χάνουν βεβαια τη χαρά απ τη βάση του circuit bendning αλλά ενδέχεται να αγοράσουν ένα όργανο μονταρισμένο από πολύ ικανό ηλεκτρονικό, το οποίο θα τους ανοίξει οριζόντες πειραματισμού και δημιουργίας...
{θα με βοηθούσε αν έλεγες τι σπουδάζεις ώστε οι τοποθετήσεις μου να ναι to the point. έκανα απόπειρα να μπω στο blog αλλά πολύ επιστημονικό αγγλικό βλέπω και το χάνω... αν εχεις βγάλει κάποια συμπεράσματα, θα χαρούμε να μας τα μεταφέρεις εδώ, στα ελληνικά