Suno Studio - Η αρχή του τέλους;

Μπορεις να δωσεις λεπτομερειες;
Μπορεις να δωσεις λεπτομερειες;
η απαντηση ειναι στο ποστ παρακατω, τα λεει πολυ ωραια ο συμφορουμητης!
"Αν γράψουμε μερικές νότες σε ένα χαρτί,για μπάσο ας πούμε,απλά πράγματα και το δώσουμε σε 10 διαφορετικούς ανθρώπους να αποδώσουν ελεύθερα,από τον τρόπο παιξίματος τους υπάρχει αρκετά μεγάλη περίπτωση να αποκωδικοποιήσουμε εκτός τον μουσικό τους χαρακτήρα και στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην προσωπικότητα τους..."

αυτο υισχυει σε ενα μεγαλο βαθμο και με το Suno, του επαιξα εγω τις νοτες + τον ρυθμο, το αφισα να αποκωδικοποιησει αυτο,,, οτι καταλαβε, (κανονικα δε γραφει κοινα ριφσ, αναγνωριζονται αρκετα ομως και στα 2 κομματια) και, ολοκληρωσε την ενορχηστρωση, βαζοντας βεβαια και δικα του ριφάκια & σολαρισματα του οργανου, που αν ηθελα μπορουσα να τα αφαιρεσω! και βγηκαν αυτα που ακουσαμε.
Τοσο απλο;;; οσα λιγοτερα του βαζεις,,, τοσα λιγοτερα σου δινει! Και με τα "συμβατικα" daws δε συμβαινει αυτο;;;, με αυτα ομως, υπαρχει μια μεγαλη και εμφανής διαφορα. Η διαφορα ειναι... Οτι οσο λιγοτερο Χρονο τους δινεις, τοσο λιγοτερο(;;;) παραγεις, και ισως να επιρεαζεται και η ποιοτητα και του παραγωμενου κομματιου.
Στα ματια μου, ειναι αυτο ακριβως που ειπε ο Κως. Ενας πολυ δυνατος... Helper. που με μαθαινει πολλα, βοηθαει,,, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, (η ασκοπη χρηση του δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα οδηγησει σε καλο αποτελεσμα), Έ! κι ας του δωσω κι εγω κατι να μαθει, Win Win να ημαστε, δε με πειραζει!!!!!!!!!!

Έχει το ρόλο ενός helper στο πλαίσιο μιας τερματικοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών. Και ΠΟΤΕ' δεν θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. ΠΟΤΕ'! (Ο δογματικός της παρέας 🤪)
Κως,,, ενα μονο σου λεω!!!!!
Ελα να παμε στο νησί, το Triton σου, ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!!!!!

Κως,,, ενα μονο σου λεω!!!!!
Ελα να παμε στο νησί, το Triton σου, ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!!!!!
To άκουσα τώρα. Κοίτα. Η πρώτη μου εντύπωση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Αν και δεν έχω μελετήσει ακόμη τη λειτουργία του προγράμματος (τι prompts/δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν), η μουσική πρόοδος μου φαίνεται κάπως αφύσικη. Παρατηρώ ότι το κομμάτι ενσωματώνει στοιχεία πέραν του καθαρά νησιώτικου στις αλλαγές, γεγονός που ίσως το καθιστά υφολογικά σύνθετο, αλλά μου δίνει την αίσθηση της απόκλισης. Είναι ένα νησιώτικο, με ... αποκλίνουσα συμπεριφορά :ROFLMAO: Είμαι σίγουρος όμως ότι σου δίνει αν μη τι άλλο και στη δωρεάν έκδοση, ιδέες και κατεύθυνση. Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω και εγώ, μήπως με βοηθήσει, με ξεκολλάει ιδιαίτερα τελευταία που βαριέμαι να σκεφτώ αρχικές ιδέες και να πειραματιστώ. Με κάτι πιο έτοιμο μου είναι πιο εύκολο να αναπτύξω και να ασχοληθώ για ένα νέο κομματάκι, να περάσει η ώρα.

Μια βοηθεια ρε παιδια.
Προσπαθω να κανω εγγραφη πληρωμης, αλλα δεν γινεται τιποτα.
Εχω μπει στο σαιτ, μεσω google.
Φανταζομαι οτι εκει ειναι το θεμα.
Καποιος;

Χαρη, δε παιζει ρολο το οτι εχεις εγγραφει με λογαριασμου της google,,,
ενα κακο που εχει, για εμενα τουλαχιστον, ειναι οτι δε δεχεται Paypal.Οκ τες-πα,,,
οταν πας να πλρηωσεις με καρτα , σου τη πεταει;
Αν ναι, ειναι πολυ συνηθισμενο αυτο με πολλα προγραμματα και υπηρεσιες που βρισκονται εξωτερικο,
δοκιμαζεις σαν πρωτη κινηση, με άλλη καρτα. Πειραιως δεχονται οι περισσοτερες εταιριες. Με άλλες τραπεζες, υπαρχει θεματακι μερικες φορες.
Thank me later!!!!!!!!!

ασχολήθηκα δυο μέρες και το βρισκω χρησιμο σαν βοηθημα του στυλ εχω μια ιδεα στην κιθαρα, βαλε μπασο, ντραμς κλπ να δω πως ακουγεται πολυ γρηγορα με καλο αποτέλεσμα, απο κατι ezbass που εβαζα παλια είναι σαφώς καλύτερο, τα φωνητικά ειναι εντυπωσιακα αλλά εχει τον περιορισμο οτι πρεπει να δώσει δική του σύνθεση, εβαλα μελωδία και την αγνοει πρεπει να βάλει τα δικά του, σωστά είναι, μέσα στην κλίμακα , αλλά όχι αυτό που θέλω. Αν έχω χρωματικές κάπου τα χάνει. λογικά θα βελτιωθεί και αυτό.
Στο άσχημο, ναι σιγουρα θα γεμισει το youtube, spotify με απειρα κομμάτια, που καποιος θα βάζει στο chatgpt να γράψει στίχους και να του πει συνεθεσε ένα ποπ, ροκ, ντεθ μεταλ κομμάτι, το κάνει πολύ καλά αλλα πολύ τετριμμένα. Στο σύνολο λοιπόν, εντυπωσιάστηκα αλλά δεν θα πάρω άλλο μήνα

Εγώ δέν ασχολήθηκα με τα softwares του ήχου,αλλά πειραματίζομαι λίγο με ΑΙ γραφιστικά,επεξεργασίες παρόμοιες που προσφέρει το Suno στον ήχο.
Οντως,εργαλεία με τέτοιες ικανότητες,μπορούν πραγματικά να ξεδιπλώσουν απεριόριστες δυνατότητες και να ανοίξουν καινούργιους ορίζοντες,σε ότι αφορά την τέχνη.

Attachments

• AI revision.JPG
    AI revision.JPG
    79.9 KB · Εμφανίσεις: 0
Πέρα από την πλάκα, με την απαξίωση που είχε επέλθει στη δημιουργία πρωτότυπης μουσικής τα τελευταία χρόνια, ξέρω πολλούς που το είχαν γυρίσει στη δημιουργία μουσικού content, υλικού δηλαδή που κάποιος κατέβαζε πληρώνοντας κάποια royalties, για να χρησιμοποιήσει σε διαφημίσεις κυρίως ή σαν χαλί σε βίντεο κλπ.

Αυτό σίγουρα τελειώνει.

Και εγώ παίζω αυτό το καιρό με τα φωνητικά του Suno (μόλις τελειώσω θα σας το ανεβάσω). Να προσθέσω επίσης για όποιον έχει κέφι για ψάξιμο για τις καινούργιες δυνατότητες ενός άλλου ΑΙ που χρησιμοποιώ παράλληλα με το δωρεάν Suno που χρησιμοποιώ.

Μα δεν μου βγαζει τιποτα. Καμμια κινηση.
Paypal δεν εχω.
οταν συνδεεσαι, κανονικα ειναι το πρωτο πραγμα που βγαζει, για να αναβαθμησεις εννοω! περιεργο! εχεις ολοκληρωσει ολα τα βηματα της εγγραφης ετσι;;; εννο με το google. πχ καποιον συνδεσμο επιβεβαιωσης,,

δε ξερω πως εγινε αντιγραφη/παραθεση παλιοτερου μου ποστ παραπανω!!!!!
εγω ειχα γραψει οτι,,, μια χαρα το Moises, απο τα βιντεακια που εχω δει!!!!!
γιατι δεν εχει τυχει να το δουλεψω!!!!!
{κατι θα πατηθηκε φαινεται!!!!!}

μια χαρα το Moises, απο τα βιντεακια που εχω δει!!!!!
γιατι δεν εχει τυχει να το δουλεψω!!!!!
{κατι θα πατηθηκε φαινεται!!!!!}
Έχω κάπου ξαναγράψει ότι στα 5 πρώτα λεπτά που δοκίμασα το Moises έβαλα τα κλάμματα, στα επόμενα 5...αγόρασα τη συνδρομή...(30ευρώ/χρόνο)!!!!!

οταν συνδεεσαι, κανονικα ειναι το πρωτο πραγμα που βγαζει, για να αναβαθμησεις εννοω! περιεργο! εχεις ολοκληρωσει ολα τα βηματα της εγγραφης ετσι;;; εννο με το google. πχ καποιον συνδεσμο επιβεβαιωσης,,

καπου ειχε κολλησει το προγραμμα και δεν προχώραγε στην εγγραφή.
Αλλη μερα που δοκιμασα, δουλευε.

Έχω κάπου ξαναγράψει ότι στα 5 πρώτα λεπτά που δοκίμασα το Moises έβαλα τα κλάμματα, στα επόμενα 5...αγόρασα τη συνδρομή...(30ευρώ/χρόνο)!!!!!

το ειχα δει και αυτο, αλλα κατι με ειχε χαλασει.
δεν θυμαμαι.
αν η τιμη ειναι 30 ευρω για ενα χρονο, ειναι πολυ καλα.

καπου ειχε κολλησει το προγραμμα και δεν προχώραγε στην εγγραφή.
Αλλη μερα που δοκιμασα, δουλευε.

το ειχα δει και αυτο, αλλα κατι με ειχε χαλασει.
δεν θυμαμαι.
αν η τιμη ειναι 30 ευρω για ενα χρονο, ειναι πολυ καλα.
Καλησπέρα! Για τους χρήστες που δεν έχουν MacOs και Logic απλά να πω οτι έχει ηδη μεσα την λειτουργια να κάνει 4 STEMS: Μπάσσο, φωνή, ντραμς, ρυθμικα όργανα (οι κιθαρες, synth κτλ, αλλα αυτα σε 1 καναλι) με ενα κλικ

Τα τακτοποιεί κατευθειαν σε tracks. Αν δεν χρειάζεστε αναλυτικά όλα τα όργανα, ειναι αψογο. Αλλο ενα + για το Logic.

Επίσης, όσον αφορα στο Suno:

Ειναι ενα καινούργιο εργαλείο, breakthrough αλλα για ήχο.

Οκ, no panic. Αυτό γίνεται ηδη και θα γίνεται όπως σε διαφορους άλλους καλλιτεχνικούς τομεις. Δηλ, το ιδιο εγινε και με το Photoshop (όλοι γιναμε επαγγελματιες στο ρετους), το ίδιο εγινε και με το ηλεκτρονικό κομπιουτερακι που η Μαθηματική Κοινότητα θεώρησε τοτε οταν το πρωτοφτιαξανε οτι θα ήταν η καταστροφή των μυαλών γιατι πλεον λεγανε οτι ο κοσμος θα παψει να σκεφτεται κτλ!
Το ίδιο και με τους DJ! Παλιά ήταν μεγαλο θεμα να εχείς ολοκληρους καταλόγους με βινύλια, και πικαπ, και ηταν τεχνη να εκανες live sets, και ξαφνικά ολοι εγιναν DJ στη Μύκονο και στο μικρο χωριο μας!

Το ίδιο εγινε και οταν ανακαλύφθηκαν οι κινητηρες εσωτερικής καυσης, και καταστραφηκε μια παγκοσμια βιομηχανία που στηριζόταν στα άλογα και ο,τι τα αφορούσε κτλ. Χιλια παραδειγματα.

Εγω δεν προβληματίζομαι ιδιαιτερα. Το εχω δοκιμάσει, σε δικιές μου ιδεες, σε δική μου μουσική και με ξεκόλλησε. Δεν το αγιοποιώ ούτε το καταδικάζω. Δηλ, ειναι το ιδιο σαν να ρωτήσω ενα φίλο μουσικό πώς να πάει ενα κομματι μου.

Και ναι, δεν στηριζομαι σε αυτο, γιατι για εμενα, να γραφω μουσικη ειναι δικη μου αναγκη να φτιαξω κατι δικο μου.

Από την αλλη μερια, δεν υπαρχει παρθενογεννεση στη μουσικη, ετσι λενε... Τώρα, όσο και να εχεις γράψει τελεια μουσική, εκει στο σανιδι, στο στασιδι και στο stage ειναι που θα γινει η διαφορα και το ξεκαθαρισμα...

(ΥΓ.: Ναι, σε λίγο, στα εξώφυλλα θα γραφει "Made by humans", αλλά και παλι, no panic! )

Από την αλλη μερια, δεν υπαρχει παρθενογεννεση στη μουσικη, ετσι λενε... Τώρα, όσο και να εχεις γράψει τελεια μουσική, εκει στο σανιδι, στο στασιδι και στο stage ειναι που θα γινει η διαφορα και το ξεκαθαρισμα...

Παρθενογέννεση δεν υπάρχει σίγουρα. Ωστόσο, το να ''κλέβεις'' τότε ήταν μια... ''δημιουργική'' διαδικασία, καθώς προϋποθέτει ότι ήξερες να παίζεις κάποιο μουσικό όργανο, να ''τροποποιήσεις'' έξυπνα την μελωδία ή ta licks-riffs, να γράψεις δικούς σου στίχους, να το φέρεις στα δεδομένα και στον ήχο της εποχής και φυσικά το όλο πράγμα φιλτράροταν από το αποτύπωμα-μοναδικό ηχητικό χαρακτηριστικό που είχε το κάθε μουσικός της μπάντας, ο τραγουδιστής, ο ντράμερ κτλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Led Zeppelin. Μέσα από το plagiarism δημιούργησαν κάτι μοναδικό με την δική τους ταυτότητα και ήχο.

Επίσης το ότι δεν υπάρχει παρθενογέννεση δημιούργησε ολόκληρα νεα μουσικά είδη. Υπήρχε η σκληρή μουσική από Sabbath - Priest (οι οποίοι προφανως επηρεάστηκαν από προγενέστερα συγκροτήματα), οι νεότεροι από αυτούς προσπαθώντας να μιμηθούν τα είδωλά τους έπαιζαν τα riff του symptom of the universe και τα τύμπανα exciter κτλ κτλ και δημιουργήθηκε το thrash metal κ.ο.κ.

Το ΑΙ δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί απλά παίρνει samples από τις άπειρες βιβλιοθήκες που έχει και φτιάχνει ένα αποτέλεσμα με βάση αυτό που υπάρχει ήδη. Δεν μπορεί να ''δημιουργήσει'' ένα νέο μουσικό ρεύμα ή φαινόμενο ''κατα λάθος'' όπως γίνοταν κατα κόρον από μουσικούς στο παρελθόν ή να πειραματιστεί με κάτι νεο προσπαθώντας να μιμηθεί κάτι παλιό. Κομμάτι-αχταρμά μπορεί να φτιάξει υποθέτω (που να συνδιάζει διάφορα ετερόκλητα μουσικά είδη) αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Ο καθένας έχει τον τρόπο του να φτιάχνει μουσική, κάποιος θα παραλλάξει ένα κομμάτι που έμαθε και θα το κάνει κάτι άλλο και συχνά το αρχικό κομμάτι είναι αναγνωρίσιμο μέσα στο καινούριο. Μπορεί όμως να μην παραλλάξει κάποιος ένα υπάρχον κομμάτι αλλά να εμπνευστεί από αυτό χωρίς καν να ξέρει τα ακόρντα του, και να φτιάξει κάτι με τα συναισθήματα που του προκαλεί το κομμάτι αυτό και τη μουσική που ξέρει. Θέλω να πω ότι υπάρχει παρθενογένεση αρκεί να μην μπερδεύουμε την έμπνευση από κάτι, με την αντιγραφή και το πιθήκισμα αυτού

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back