Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από το δύο, αλλά με κλειστά μάτια θα πήγαινα στα Yamaha.Καλησπέρα, ψάχνω να αγοράσω studio monitor για χρήση ηλεκτρικής κιθάρας κυρίως και είμαι ανάμεσα σε presonus eris 5 gen2 και yamaha hs5? Έχει κάποιος δοκιμάσει κανένα από τα 2?Ποιο θα μου προτείνατε?
Budget στα 350 ευρώ
Ευχαριστώ για την απάντηση, μου ξεδiάλυνες λίγο τα πράγματα, αφού δεν έχω ιδέα από τεχνικά χαρακτηριστικά για studio monitor και εγώ για yamaha κοιτούσα πιο ζεστά γιατί κάτι από τα λίγα που ξέρω είναι ότι σαν brand είναι πολύ δυνατό στην μουσική βιομηχανίαΔεν έχω δοκιμάσει κανένα από το δύο, αλλά με κλειστά μάτια θα πήγαινα στα Yamaha.
Αντιμετώπισα το θέμα των monitors πρόσφατα, και τα yamaha θα ηταν μέσα στις επιλογές.
Δεν θα έπαιρνα τα presonus, γιατι δεν το δέχεται ο οργανισμός μου σε studio monitors το ένα να συνδέεται στο άλλο, και όχι αυτόνομα.
Πέραν αυτού, από άποψη απόκρισης συχνότητας τα yamaha είναι καλλίτερα (54 Hz έως 30 kHz (-10 dB) ή 74 Hz έως 24 kHz (-3 dB) σε σχέση με τα presonus ( 55 Hz έως 20 kHz. ).
Θε έλεγα ότι τα presonus είναι multimedia speakers, ενώ τα yamaha studio monitors.
Γι αυτό είναι και ακριβότερα.
Θα σου πώ έναν τυφλοσούρτη.Ευχαριστώ για την απάντηση, μου ξεδiάλυνες λίγο τα πράγματα, αφού δεν έχω ιδέα από τεχνικά χαρακτηριστικά για studio monitor και εγώ για yamaha κοιτούσα πιο ζεστά γιατί κάτι από τα λίγα που ξέρω είναι ότι σαν brand είναι πολύ δυνατό στην μουσική βιομηχανία
και κάτι άλλο θέλω να σε ρωτήσω σε focusrite scarlet 4 gen solo θα μπορέσουν να συνδεθούν?Θα σου πώ έναν τυφλοσούρτη.
Κάτω από 300 ευρώ το ζεύγος ΔΕΝ υπάρχουν σήμερα studio monitors.
Ό,τι είναι κάτω από 300 €, είναι Multimedia ηχεία.
Μια χαρά θα παίξουν, αλλά δεν θέλεις τόσους χρωματισμούς, για τη χρήση που τα θες.
Θες πιο flat -ουδέτερο ήχο, που σου δίνουν τα studio monitors.
Θα κουμπώσουν τέλεια.και κάτι άλλο θέλω να σε ρωτήσω σε focusrite scarlet 4 gen solo θα μπορέσουν να συνδεθούν?
Βλέπω από πίσω έχω 2 output L και R τα οποία είναι TRS υποδοχές, ελπίζω να μην θέλει κάτι άλλο.
E ναι, γιατι είναι τα yamaha, ως studio monitors έχουν flat απόκριση : ουδέτερος ήχος, χωρίς τεχνητά μπάσα ή πρίμα. Σε αντίθεση με τα Multimedia ηχείαPresonus και ξερό ψωμί για μίξη.. Τα πιο σωστά πού έχω ακούσει και χρησιμοποιώ. Τα Yamaha έχουν την τάση να αποδίδουν αδύναμα το μπάσο.
Περισσότερο για κιθάρα τα θέλω,αλλά μιξάρω και πραγματάκια στο reaper, ενταξει μην φανταστείς τίποτα τρελό, περισσότερο διασκευές φτιάχνω.Έχω τα Yamaha HS-50+Sub. Είναι ένα ωραίο set-up για μίξη, καθώς εξασφαλίζει ότι ακούς πεντακάθαρα οτιδήποτε ενοχλητικό στα μεσαια, αλλά ακριβώς γι αυτό τον λόγο δε θα πρότεινα τα Yamaha για ακρόαση κιθάρας. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι θα είναι κουραστικά τα μεσαία τους για κιθάρα. Επίσης δεν έχουν σχεδόν καθόλου μπάσα, όπως και τα περισσότερα ηχεία των 5"
Θα προτιμούσα να πάω σε κάτι πιο ευφωνικό, πιο ευχάριστο στην ακρόαση κι αν γίνεται σε μεγαλύτερο μέγεθος ή με sub. Από high-end εταιρείες σε χαμηλό budget θα πρότεινα JBL ή Adam αλλά δε θα με παραξένευε αν έκανες μια χαρά τη δουλειά σου και με κάποια καλά 2.1 ηχεία υπολογιστή.
Εκτός αν ψάχνεις ηχεία και για μίξη. Εκεί αλλάζει το πράγμα.
Δεν είναι φλατ ο τρόπος πού αποδίδουν τα συγκεκριμένα. Δυστυχώς, είναι ... sub flat στο θέμα του μπάσου. Το μπάσο αποδίδεται σωστότερα στα λατρεμένα μου eris, κάτι πού είναι θεσπέσιο όταν δουλεύεις, αξιολογεις τη μίξηE ναι, γιατι είναι τα yamaha, ως studio monitors έχουν flat απόκριση : ουδέτερος ήχος, χωρίς τεχνητά μπάσα ή πρίμα. Σε αντίθεση με τα Multimedia ηχεία, που έχουν περισσότερα μπάσα και τονισμένες συχνότητες .
Κατα τα άλλα ισχύει το ό,τι ηχειά μάθεις....
Σε νιώθω, πιστεύω ότι οι περισσότεροι ερασιτέχνες τα ίδια αντιμετωπίζουμε. Παρόλα αυτά εγώ πήρα το sub των HS50 και τον ανοιγοκλείνω στις μίξεις. Πριν αγοράσω το Sub απλά δεν είχα μπάσα, κι αυτά που λένε για τα μικρά δωμάτια εγώ τα ακούω βερεσέ. Αν δεν ακούς τίποτα δηλαδή στα μπάσα, τί θα μιξάρεις; Ειδικά αν κάνεις και ηλεκτρονική μουσική είναι αστείο να συζητάμε ότι μπορείς να μιξάρεις απλά με ένα ζευγάρι 5" ηχείων.Περισσότερο για κιθάρα τα θέλω,αλλά μιξάρω και πραγματάκια στο reaper, ενταξει μην φανταστείς τίποτα τρελό, περισσότερο διασκευές φτιάχνω.
Επίσης να προσθέσω ο χώρος δεν είναι τεράστιος και δεν υπάρχει ηχομόνωση(μένω και σε διαμέρισμα), επομένως δεν ξέρω κατά πόσο πρακτικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερα ηχεία.
Ηλεκτρονική μουσική δεν μιξάρω, μόνο διασκευές σε κιθάρα αποκλειστικά άντε και να cover.Σε νιώθω, πιστεύω ότι οι περισσότεροι ερασιτέχνες τα ίδια αντιμετωπίζουμε. Παρόλα αυτά εγώ πήρα το sub των HS50 και τον ανοιγοκλείνω στις μίξεις. Πριν αγοράσω το Sub απλά δεν είχα μπάσα, κι αυτά που λένε για τα μικρά δωμάτια εγώ τα ακούω βερεσέ. Αν δεν ακούς τίποτα δηλαδή στα μπάσα, τί θα μιξάρεις; Ειδικά αν κάνεις και ηλεκτρονική μουσική είναι αστείο να συζητάμε ότι μπορείς να μιξάρεις απλά με ένα ζευγάρι 5" ηχείων.
Εν κατακλείδι, το πιο σημαντικό στο να μιξάρεις δεν είναι καθόλου το ποιά ηχεία θα αγοράσεις. Το πιο σημαντικό είναι να τα μάθεις σε σχέση με τον χώρο και να καταλάβεις πώς μεταφράζουν. Το οποίο γίνεται με δοκιμές και μπρος πίσω στο αυτοκίνητο, στα ακουστικά, κι αν έχεις και κανα plugin τύπου Acustica Sienna, σίγουρα βοηθάει.
Εγώ τώρα έχω ήδη 10+ χρόνια τα Yamaha, τα έχω μάθει και βαριέμαι οικτρά το learning curve των καινούργιων μεγαφώνων (που επειδή δε μιξάρω και συχνά μπορεί να πάρει ΠΟΛΥ καιρό). Παρόλα αυτά συνεχίζει να με εκνευρίζει το πόσο σκληρά είναι όταν απλά θέλω να ακούσω μουσική στο σαλόνι.
Γι αυτό σου λέω, να προτιμήσεις κάτι άλλο, με περισσότερο hifi και λιγότερο στεγνό και σκληρό χαρακτήρα.
Βάρβαρο αυτό που κάνουν οι ηχειάρες μου στα άμοιρα τα yamaha(χιούμορ, χιούμορ) Εγώ θα δώσω κάποια στιγμή μια ευκαιρία και στα καινούρια ROKIT
Δε θα πρότεινα να πάρει κάποιος τα Eris για να ακούει και μουσική. Τα συγκεκριμένα ή τα νεότερα Studio. Μέχρι και στην καλή μουσική θα ανακαλύψει ψεγάδιαΔεν έχω ιδέα από μαστερινγκ και μίξη, τα μαύρα είναι πολύ πιο ωραία, να πάρεις ηχεία μόνο για να κάνεις μια δουλειά στη χάση και στη φέξη ερασιτεχνικά και να μην λάβεις υπόψη σου το που θα ακούς μουσική όλο τον καιρό;