Strats Twin Love

Στο δεξί set μου ακούγεται πιο στρογγυλεμμένος ο ήχος' date=' πιο μεσαίος και ζεστός, όχι όμως αυτό που λέμε στα αγγλικά muddy...Το αριστερό σετ έχει υψηλή ευκρίνεια και πολλά πρίμα, θα ήταν super για funky παιξίματα ή για πολύ γρήγορα solos, αλλά μονάχα για τέτοια.

Κι εγώ αν έπρεπε υποχρεωτικά να έχω ένα από τα 2 set θα επέλεγα το δεξί.[/quote']

Πολύ σημαντικό θα ήταν να τονίσω, πως και στις δύο περιπτώσεις τα ρυθμιστικά στην κιθάρα ήταν στο 10.

Παίζοντας με τα ρυθμιστικά, σίγουρα και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να 'μαζέψεις' τα πράγματα. :wink:

Όπως είχα ξαναπει παλιότερα:

μήπως θα ήταν πιο αντικειμενικό αν τα 2 σετ μαγνητών παιζόντουσαν με διαφορετικές ρυθμίσεις στον ενισχυτή, τέτοιες που να ταιριάζουν καλύτερα στον ήχο τους?

Όπως είχα ξαναπει παλιότερα:μήπως θα ήταν πιο αντικειμενικό αν τα 2 σετ μαγνητών παιζόντουσαν με διαφορετικές ρυθμίσεις στον ενισχυτή' date=' τέτοιες που να ταιριάζουν καλύτερα στον ήχο τους?[/quote']

Αυτό είναι σωστό ή τουλάχιστον σωστότερο από την π@π@ριά που έφτιαξα εγώ (μέσα σε 1 ώρα γίναν όλα σύντροφοι... sorry :oops: )

Σαφώς αδικείται στα σημεία το ένα ή το άλλο σετ. Το κοινό σημείο αναφοράς είναι ο ήχος της KT88 που είναι ΄ταμάμ' για Strat, από μια άποψη.

Δεσμεύομαι να επαναλάβω το συγκριτικό, όταν πλέον και τα δύο σετ έχουν βρει το σπίτι τους... σε δυο διαφορετικές Strat. Δεν θα είναι τόσο 'συγκριτικό' βέβαια τότε... :wink:

Όπως είχα ξαναπει παλιότερα:μήπως θα ήταν πιο αντικειμενικό αν τα 2 σετ μαγνητών παιζόντουσαν με διαφορετικές ρυθμίσεις στον ενισχυτή' date=' τέτοιες που να ταιριάζουν καλύτερα στον ήχο τους?[/quote']

Συμφωνώ απολύτως κι εγώ με αυτό. Με φλατ ρυθμισεις μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα των 2 σετ και τις μεταξύ τους διαφορές. Ενώ με ρυθμίσεις που κολακευουν τον καθε ένα τοτε έχεις τον πραγματικό τους ήχο. Γιατι δεν νομίζω να παίζει κανένας με ρυθμίσεις που δεν κολακεύουν τον εξοπλισμό που έχουν...

Συμφωνώ απολύτως κι εγώ με αυτό. Με φλατ ρυθμισεις μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα των 2 σετ και τις μεταξύ τους διαφορές. Ενώ με ρυθμίσεις που κολακευουν τον καθε ένα τοτε έχεις τον πραγματικό τους ήχο. Γιατι δεν νομίζω να παίζει κανένας με ρυθμίσεις που δεν κολακεύουν τον εξοπλισμό που έχουν...
Οι ρυθμίσεις στον ενισχυτή δεν ήταν τελείως φλατ. Απλώς οι ίδιες ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις.

Δείτε ένα ωραίο link (το έχω ξαναγράψει) όπου δοκιμάζουν διάφορα set μαγνητών.

http://www.acmeguitarworks.com/webpage.aspx?webpage_id=1

Από ότι διαβάζω κι αυτοί το ίδιο έκαναν:

Since every guitar is different, a set of pickups can sound different in one guitar than they do in another, so we had the idea that if we recorded a bunch of pickups in the same guitar, using the same amp, same settings, same player, this would provide a level playing field, where the differences you hear in the sound clips would be the differences in the pickups themselves.

Οι ρυθμίσεις στον ενισχυτή δεν ήταν τελείως φλατ. Απλώς οι ίδιες ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις.
οκ οκ δεν το θυμόμουνα αυτό. Πάντως το παραπάνω το ανέφερα σαν γενική πρακτική κυρίως και όχι για το συγκεκριμένο τεστ που εκανες βρε! :D

Παρεπιπτόντως πολύ καλύτερα μου ακούστηκε το δεξί σετ. Πιο πολύ για τα γούστα μου!

οκ οκ δεν το θυμόμουνα αυτό. Πάντως το παραπάνω το ανέφερα σαν γενική πρακτική κυρίως και όχι για το συγκεκριμένο τεστ που εκανες βρε! :D

Παρεπιπτόντως πολύ καλύτερα μου ακούστηκε το δεξί σετ. Πιο πολύ για τα γούστα μου!
Εντάξει' date=' σίγουρα δεν ήταν η πιο επιστημονική μέθοδος (εδώ έκανα λάθος στις θέσεις των μαγνητών και το κατάλαβα το επόμενο πρωί :oops: την κουφαμάρα μου μέσα! :evil: ).

Όπως λέει και Ηλίας παραπάνω, αυτό που φαίνεται είναι ο γενικός [b']χαρακτήρας[/b] των μαγνητών.

Αυτό που διαπιστώνω πάντως, όπου και να 'κλίνει' κανείς, θεωρείτε τα 2 σετ ίδιας αξίας αλλά με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνω σωστά;

ισως ..ρισκαρω :lol: με αυτο που θα πω αλλα το ..δεξι δεν το θεωρω της ιδιας αξιας με το αριστερο :roll:

ισως ..ρισκαρω :lol: με αυτο που θα πω αλλα το ..δεξι δεν το θεωρω της ιδιας αξιας με το αριστερο :roll:
Εννοείς ότι το σετ που μπαίνει δεύτερο σου φαίνεται ότι είναι υποδεέστερο σε αξία; :?:

Και ποιο θεωρείς καλύτερο???

οταν λεω αξια εννοω ωραιο ηχο ετσι;πιστευω οτι το αριστερο ειναι πολυ πιο ωραιος και γεματος ο ηχος..πιο ποιοτικος...αλλα στην ηχογραφηση γενικα μπορεις πολυυ ευκολα να εχεις λαθος συμπερασμα... :roll:

τις διαφορες τις πραγματικες θα τις ακουγομαι live αλλα εννοειται οτι αυτο δεν μπορει να γινει λεμε τωρα... :roll:

τις διαφορες τις πραγματικες θα τις ακουγομαι live αλλα εννοειται οτι αυτο δεν μπορει να γινει λεμε τωρα... :roll:
Συμφωνώ με τον Τάκη σε αυτό 100%!!! Από την ψηφιακή ηχογράφηση, ακόμη και αν ο ήχος δεν έχει επεξεργαστεί ούτε με EQ ακούμε ένα μεγάλο τμήμα του πραγματικού σήματος, αλλά σίγουρα δεν το ακούμε ολόκληρο. Το πλέον σωστό test είναι live, και ο καθένας να κρίνει αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή ζωντανά.

Από εκεί και πέρα όταν μιλάμε για set μαγνήτες από δεδομένα καλούς κατασκευαστές δεν μπορούμε να λέμε για "αντικειμενική αξία". Περισσότερο παίζει το προσωπικό γούστο του καθενός και το τι θέλει να παίξει.

Συμφωνώ με τον Τάκη σε αυτό 100%!!! Από την ψηφιακή ηχογράφηση' date=' ακόμη και αν ο ήχος δεν έχει επεξεργαστεί ούτε με EQ ακούμε ένα μεγάλο τμήμα του πραγματικού σήματος, αλλά σίγουρα δεν το ακούμε ολόκληρο. Το πλέον σωστό test είναι live, και ο καθένας να κρίνει αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή ζωντανά.

[/quote']

Παιδιά συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.

Ότι ακούμε ψηφιακή ηχογράφηση είναι... και τελικά εκεί καταλήγει. Ποιότητα CD.

Το στοίχημα για τον ηχολήπτη και τον παραγωγό είναι να αποδώσουν το maximum με τα εργαλεία που διαθέτουν.

Το live πως το ορίζετε; Φαντάζομαι όχι σε χώρο live έτσι; Μιλάτε για εργαστηριακές συνθήκες φαντάζομαι.

Όμως και πάλι αυτό δεν έχει νόημα, γιατί τα όργανα είτε θα τα ηχογραφήσουμε, είτε θα παίξουμε μ'αυτά σε λιγώτερο από ιδανικές συνθήκες. :wink: Δεν τα παίρνουμε για να τα τεστάρουμε με ιδανικές προδιαγραφές ελέγχου. :wink:

Εγω ψηφιζω τον δεξι ηχο.....

Ποιο smooth και γλυκο στο αυτι.....χωρις να χανει την ατακα της πενας... 8)

Αυτό που διαπιστώνω πάντως' date=' όπου και να 'κλίνει' κανείς, θεωρείτε τα 2 σετ ίδιας αξίας αλλά με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνω σωστά;[/quote']

Μάλλον κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε δηλαδή να ειναι το ενα φτηνιάρικο και το άλλο ακριβο...? Δεν ξέρω, δεν μπορω να το καταλάβω. Πάντως έχω βγάλει καλό ήχο και από φτηνά πραγματα. Παντως κλίνω περισσότερο πρός αυτό που λες, δηλαδή ιδιας αξίας διαφορετικού χαρακτήρα. Εκτός και αν μας περιμένει κάποια έκπληξη...

Συμφωνώ με τον Τάκη σε αυτό 100%!!! Από την ψηφιακή ηχογράφηση' date=' ακόμη και αν ο ήχος δεν έχει επεξεργαστεί ούτε με EQ ακούμε ένα μεγάλο τμήμα του πραγματικού σήματος, αλλά σίγουρα δεν το ακούμε ολόκληρο. Το πλέον σωστό test είναι live, και ο καθένας να κρίνει αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή ζωντανά.

[/quote']

Παιδιά συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.

Ότι ακούμε ψηφιακή ηχογράφηση είναι... και τελικά εκεί καταλήγει. Ποιότητα CD.

Το στοίχημα για τον ηχολήπτη και τον παραγωγό είναι να αποδώσουν το maximum με τα εργαλεία που διαθέτουν.

Το live πως το ορίζετε; Φαντάζομαι όχι σε χώρο live έτσι; Μιλάτε για εργαστηριακές συνθήκες φαντάζομαι.

Όμως και πάλι αυτό δεν έχει νόημα, γιατί τα όργανα είτε θα τα ηχογραφήσουμε, είτε θα παίξουμε μ'αυτά σε λιγώτερο από ιδανικές συνθήκες. :wink: Δεν τα παίρνουμε για να τα τεστάρουμε με ιδανικές προδιαγραφές ελέγχου. :wink:
Δίκιο έχεις man, αν μιλάμε για το ιδανικό test σε "εργαστηριακές" συνθήκες, δεν γίνεται κάτι τέτοιο και ίσως να μην έχει και πολύ νόημα αφού όπως σωστά λες δεν παίζουμε κιθάρα σε ιδανικές συνθήκες.

Εγώ πάντως εννοούσα ότι το καλύτερο και πλέον πειστικό test για εμένα θα ήταν να ακούω σε ένα απλό δωμάτιο τον ενισχυτή και την κιθάρα σου με τα αυτιά μου και όχι την απόδοση του DAW software που χρησιμοποίησες.

Συγνώμη δλδ αν επεμβένω αλλά για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ πολύ την ψειρίζουμε τη μαϊμού :D :D

thkioups αυτο που εχει ο παπας στο αβαταρ σου στον ωμο του...τι ειναι...ο Πικατσου;;;;

thkioups αυτο που εχει ο παπας στο αβαταρ σου στον ωμο του...τι ειναι...ο Πικατσου;;;;
Δεν ξέρω

Αλλά ύπαγε οπίσω μου ......ανήθικε :) :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα