Όπως είχα ξαναπει παλιότερα:μήπως θα ήταν πιο αντικειμενικό αν τα 2 σετ μαγνητών παιζόντουσαν με διαφορετικές ρυθμίσεις στον ενισχυτή' date=' τέτοιες που να ταιριάζουν καλύτερα στον ήχο τους?[/quote']
Αυτό είναι σωστό ή τουλάχιστον σωστότερο από την π@π@ριά που έφτιαξα εγώ (μέσα σε 1 ώρα γίναν όλα σύντροφοι... sorry)
Σαφώς αδικείται στα σημεία το ένα ή το άλλο σετ. Το κοινό σημείο αναφοράς είναι ο ήχος της KT88 που είναι ΄ταμάμ' για Strat, από μια άποψη.
Δεσμεύομαι να επαναλάβω το συγκριτικό, όταν πλέον και τα δύο σετ έχουν βρει το σπίτι τους... σε δυο διαφορετικές Strat. Δεν θα είναι τόσο 'συγκριτικό' βέβαια τότε... :wink:
Όπως είχα ξαναπει παλιότερα:μήπως θα ήταν πιο αντικειμενικό αν τα 2 σετ μαγνητών παιζόντουσαν με διαφορετικές ρυθμίσεις στον ενισχυτή' date=' τέτοιες που να ταιριάζουν καλύτερα στον ήχο τους?[/quote']
Συμφωνώ απολύτως κι εγώ με αυτό. Με φλατ ρυθμισεις μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα των 2 σετ και τις μεταξύ τους διαφορές. Ενώ με ρυθμίσεις που κολακευουν τον καθε ένα τοτε έχεις τον πραγματικό τους ήχο. Γιατι δεν νομίζω να παίζει κανένας με ρυθμίσεις που δεν κολακεύουν τον εξοπλισμό που έχουν...
Οι ρυθμίσεις στον ενισχυτή δεν ήταν τελείως φλατ. Απλώς οι ίδιες ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις.Συμφωνώ απολύτως κι εγώ με αυτό. Με φλατ ρυθμισεις μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα των 2 σετ και τις μεταξύ τους διαφορές. Ενώ με ρυθμίσεις που κολακευουν τον καθε ένα τοτε έχεις τον πραγματικό τους ήχο. Γιατι δεν νομίζω να παίζει κανένας με ρυθμίσεις που δεν κολακεύουν τον εξοπλισμό που έχουν...
οκ οκ δεν το θυμόμουνα αυτό. Πάντως το παραπάνω το ανέφερα σαν γενική πρακτική κυρίως και όχι για το συγκεκριμένο τεστ που εκανες βρε!Οι ρυθμίσεις στον ενισχυτή δεν ήταν τελείως φλατ. Απλώς οι ίδιες ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις.Συμφωνώ απολύτως κι εγώ με αυτό. Με φλατ ρυθμισεις μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα των 2 σετ και τις μεταξύ τους διαφορές. Ενώ με ρυθμίσεις που κολακευουν τον καθε ένα τοτε έχεις τον πραγματικό τους ήχο. Γιατι δεν νομίζω να παίζει κανένας με ρυθμίσεις που δεν κολακεύουν τον εξοπλισμό που έχουν...
Εντάξει' date=' σίγουρα δεν ήταν η πιο επιστημονική μέθοδος (εδώ έκανα λάθος στις θέσεις των μαγνητών και το κατάλαβα το επόμενο πρωίοκ οκ δεν το θυμόμουνα αυτό. Πάντως το παραπάνω το ανέφερα σαν γενική πρακτική κυρίως και όχι για το συγκεκριμένο τεστ που εκανες βρε!Οι ρυθμίσεις στον ενισχυτή δεν ήταν τελείως φλατ. Απλώς οι ίδιες ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις.Συμφωνώ απολύτως κι εγώ με αυτό. Με φλατ ρυθμισεις μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα των 2 σετ και τις μεταξύ τους διαφορές. Ενώ με ρυθμίσεις που κολακευουν τον καθε ένα τοτε έχεις τον πραγματικό τους ήχο. Γιατι δεν νομίζω να παίζει κανένας με ρυθμίσεις που δεν κολακεύουν τον εξοπλισμό που έχουν...
Παρεπιπτόντως πολύ καλύτερα μου ακούστηκε το δεξί σετ. Πιο πολύ για τα γούστα μου!
Εννοείς ότι το σετ που μπαίνει δεύτερο σου φαίνεται ότι είναι υποδεέστερο σε αξία; :?:ισως ..ρισκαρω :lol: με αυτο που θα πω αλλα το ..δεξι δεν το θεωρω της ιδιας αξιας με το αριστερο :roll:
Και ποιο θεωρείς καλύτερο???ισως ..ρισκαρω :lol: με αυτο που θα πω αλλα το ..δεξι δεν το θεωρω της ιδιας αξιας με το αριστερο :roll:
Συμφωνώ με τον Τάκη σε αυτό 100%!!! Από την ψηφιακή ηχογράφηση, ακόμη και αν ο ήχος δεν έχει επεξεργαστεί ούτε με EQ ακούμε ένα μεγάλο τμήμα του πραγματικού σήματος, αλλά σίγουρα δεν το ακούμε ολόκληρο. Το πλέον σωστό test είναι live, και ο καθένας να κρίνει αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή ζωντανά.τις διαφορες τις πραγματικες θα τις ακουγομαι live αλλα εννοειται οτι αυτο δεν μπορει να γινει λεμε τωρα... :roll:
Συμφωνώ με τον Τάκη σε αυτό 100%!!! Από την ψηφιακή ηχογράφηση' date=' ακόμη και αν ο ήχος δεν έχει επεξεργαστεί ούτε με EQ ακούμε ένα μεγάλο τμήμα του πραγματικού σήματος, αλλά σίγουρα δεν το ακούμε ολόκληρο. Το πλέον σωστό test είναι live, και ο καθένας να κρίνει αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή ζωντανά.
[/quote']
Παιδιά συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.
Ότι ακούμε ψηφιακή ηχογράφηση είναι... και τελικά εκεί καταλήγει. Ποιότητα CD.
Το στοίχημα για τον ηχολήπτη και τον παραγωγό είναι να αποδώσουν το maximum με τα εργαλεία που διαθέτουν.
Το live πως το ορίζετε; Φαντάζομαι όχι σε χώρο live έτσι; Μιλάτε για εργαστηριακές συνθήκες φαντάζομαι.
Όμως και πάλι αυτό δεν έχει νόημα, γιατί τα όργανα είτε θα τα ηχογραφήσουμε, είτε θα παίξουμε μ'αυτά σε λιγώτερο από ιδανικές συνθήκες. :wink: Δεν τα παίρνουμε για να τα τεστάρουμε με ιδανικές προδιαγραφές ελέγχου. :wink:
Αυτό που διαπιστώνω πάντως' date=' όπου και να 'κλίνει' κανείς, θεωρείτε τα 2 σετ ίδιας αξίας αλλά με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνω σωστά;[/quote']
Μάλλον κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε δηλαδή να ειναι το ενα φτηνιάρικο και το άλλο ακριβο...? Δεν ξέρω, δεν μπορω να το καταλάβω. Πάντως έχω βγάλει καλό ήχο και από φτηνά πραγματα. Παντως κλίνω περισσότερο πρός αυτό που λες, δηλαδή ιδιας αξίας διαφορετικού χαρακτήρα. Εκτός και αν μας περιμένει κάποια έκπληξη...
Δίκιο έχεις man, αν μιλάμε για το ιδανικό test σε "εργαστηριακές" συνθήκες, δεν γίνεται κάτι τέτοιο και ίσως να μην έχει και πολύ νόημα αφού όπως σωστά λες δεν παίζουμε κιθάρα σε ιδανικές συνθήκες.Συμφωνώ με τον Τάκη σε αυτό 100%!!! Από την ψηφιακή ηχογράφηση' date=' ακόμη και αν ο ήχος δεν έχει επεξεργαστεί ούτε με EQ ακούμε ένα μεγάλο τμήμα του πραγματικού σήματος, αλλά σίγουρα δεν το ακούμε ολόκληρο. Το πλέον σωστό test είναι live, και ο καθένας να κρίνει αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή ζωντανά.
[/quote']
Παιδιά συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.
Ότι ακούμε ψηφιακή ηχογράφηση είναι... και τελικά εκεί καταλήγει. Ποιότητα CD.
Το στοίχημα για τον ηχολήπτη και τον παραγωγό είναι να αποδώσουν το maximum με τα εργαλεία που διαθέτουν.
Το live πως το ορίζετε; Φαντάζομαι όχι σε χώρο live έτσι; Μιλάτε για εργαστηριακές συνθήκες φαντάζομαι.
Όμως και πάλι αυτό δεν έχει νόημα, γιατί τα όργανα είτε θα τα ηχογραφήσουμε, είτε θα παίξουμε μ'αυτά σε λιγώτερο από ιδανικές συνθήκες. :wink: Δεν τα παίρνουμε για να τα τεστάρουμε με ιδανικές προδιαγραφές ελέγχου. :wink:
Εγώ πάντως εννοούσα ότι το καλύτερο και πλέον πειστικό test για εμένα θα ήταν να ακούω σε ένα απλό δωμάτιο τον ενισχυτή και την κιθάρα σου με τα αυτιά μου και όχι την απόδοση του DAW software που χρησιμοποίησες.
Δεν ξέρωthkioups αυτο που εχει ο παπας στο αβαταρ σου στον ωμο του...τι ειναι...ο Πικατσου;;;;